Hyppää sisältöön

QR-koodit

 

QR-koodi eli ruutukoodi on kaksiulotteinen kuviokoodi, johon on koodattu informaatiota. Matkapuhelimella QR-koodeja luetaan joko käyttöjärjestelmän sisäänrakennetulla lukuominaisuudella tai erillisillä, yleensä ilmaisilla sovelluksilla, jotka voi asentaa matkapuhelimeen joko valmistajan tai käyttöjärjestelmän sovelluskaupan kautta. Koodin lukemisen jälkeen puhelin toimii koodin sisältämän tiedon mukaan, esimerkiksi avaten tietyn www-sivun tai lisäten puhelimeen tietyn yhteystiedon.

Android puhelimella on helppo lukea QR-koodeja käyttämällä kameraa sekä Googlen Haku näytöltä -toimintoa (Google Lens). Avaa ensin puhelimen Google Haku näytöltä toiminto (Google Lens) ja sitten puhelimen kamera otetaan käyttöön ja kohdennetaan luettavaan QR-koodiin. Hae painamalla laukaisinpainiketta (yleisimmin sovelluksen keskimmäinen iso painike), jolloin tulee QR-koodin sisältö linkkeineen näkyviin. Siirry linkin kautta Oulujoen pyhiinvaelluksen sivustolle.

Google Play -sovelluskaupasta löytyy myös QR-koodien lukemiseen sovelluksia. Esimerkkejä QR-koodien lukusovelluksista:

QR-viivakoodinlukija (suomeksi) -sovellus. QR-viivakoodinlukija on moderni QR-koodiskanneri ja viivakoodinlukija, lue lisää täältä.

FREE QR Scanner: Barcode Scanner & QR Code Scanner -sovellus. QR-koodinlukija -sovellus QR-koodin skannaamiseen. Sovellus tukee kaikkia QR- ja viivakoodimuotoja, lue lisää täältä (käyttökieli englanti).

 

Kohteet:

Oulujoen pyhiinvaellusreitti yhdistää Oulun tuomiokirkon, Oulujoen kirkon, Turkansaaren kirkon, Muhoksen kirkon, Utajärven kirkon ja Rokuan upeat luonnonmaisemat sekä Vaalan Säräisniemen kirkon. Jokaisessa pyhiinvaellusreitin kohteessa on reitin opas- ja QR-koodikyltit, joiden avulla pääset hengellisyyden, hiljaisuuden ja kulttuurihistorian pariin!


Oulu 

Muhos 

Utajärvi 

Rokua 

Vaala