Hyvät tuomiokirkkoseurakunnan jäsenet!

Korona-virus on aiheuttanut maailmanlaajuisen poikkeustilan, ja Oulun seurakunnissa noudatetaan THL:n, valtiovallan ja tuomiokapitulin ohjeistusta viruksen leviämisen estämiseksi. Seurakuntayhtymä on laatinut yhteisen ohjeistuksen ja tässä on kootusti käytännön ratkaisut Tuomiokirkkoseurakunnan osalta (PÄIVITETTY 18.3 klo 18:26):

Jumalanpalvelukset:

- pääjumalanpalvelus järjestetään sanajumalanpalveluksena ilman seurakuntaa tuomiokirkossa ja se menee virtuaalikirkkoon suorana lähetyksenä. Intiön messut perutaan toistaiseksi

- Vaikkemme poikkeustilanteessa voi osallistua ehtoolliselle yhdessä, Jumalan koko armo ja rakkaus on kanssamme. Jos toivot ehtoollista yksityisesti, ota yhteyttä pappeihimme.

- Paastonajan iltahartaudet lähetetään virtuaalikirkosta joka päivä klo 18.00. Hartaushetkien välityksellä kirkko Oulussa tahtoo kulkea rinnalla lohduttaen ja vahvistaen tilanteessa, joka on kaikille uusi.

- Kirkko on toistaiseksi auki seuraavasti, mutta kirkon aukiollessa siellä ei saa olla yhtä aikaa yli 10 hengen joukkoa ja etäisyyttä on oltava reilusti:

*12-13 päivittäin sanomakelloja ja yksityistä hiljentymistä varten.

* Kirkkokeskiviikko keskiviikkoisin 12-19 hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä ja vapaaehtoinen keskustelua ja sielunhoitoa varten. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus, mutta kirkko on auki.

 * Sunnuntaisin sanajpn jälkeen 11-13. hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus, mutta kirkko on auki.

Kirkolliset toimitukset

- Kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Eniten kysymyksiä on aiheuttanut 10 hengen väkimäärän rajoitus. Tämä on edelleen yleisohje, mutta piispat ovat linjanneet hautauksiin osallistumista päivitetyllä ohjeella 18.3.2020:

Hautaan siunaamisissa voivat pastoraalisista syistä olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin suosituksissa annetun 10 henkilön rajan. Yleisenä rajana pysyy edelleen rajoitus kymmeneen osanottajaan. Tämän peruste on vakava tartuntatautitilanne ja pyrkimys hillitä koronaviruksen leviämistä, mikä voi olla vaarallinen erityisesti vanhuksille ja riskiryhmiin kuuluville. Piispat toivovat kaikkien ymmärrystä tälle tosiasialle. Jos hautaan siunaamisesta muodostuu lähiomaisten siihen osallistuessa yli 10 hengen tilaisuus, tulee kaikin käytettävissä olevin keinoin pyrkiä välttämään tartuntariskiä esimerkiksi niin, että osallistujat ovat siunauskappelissa tai haudalla riittävän etäällä toisistaan. Luonnollisesti on selvää, ettei vähänkään hengitystieoireita saaneen henkilön tule osallistua siunaustilaisuuteen."

Yhdessä perheiden ja omaisten kanssa sopien kirkollisissa toimituksissa voi yleisohjeen mukaan olla paikalla enintään 10 ihmistä. Tähän määrään ei lasketa suntiota, pappia ja kanttoria. Toimitusten siirtämistä voidaan harkita yhdessä omaisten kanssa. Tilaisuuksiin ei tule osallistua oirehtivana.

-kirkollisten toimitusten varaaminen ensisijaisesti puhelimitse ma-pe klo 9-16, Merja Mikkola p. 08-3161401.

Sielunhoito ja keskustelu: Voit soittaa kenelle tahansa papeistamme ja myös yhteiseen numeroon 044-7884072, josta vastaa päivystävä pappi, ellei hän ole muissa kiireellisissä tehtävissä.

Perutaan toistaiseksi KAIKKI kokoava toiminta:

- rippikoulut, kerhot, pienryhmätoiminta, muut viikkotoiminnat ja konsertit
- retket ja leirit

-kasvatustyön osalta kehitetään koko ajan etätoimintoja

- Diakoniaruokailut (aamupala ja lounas) perutaan, mutta diakonian avustustoiminta jatkuu normaalisti. Ensisijaisesti ajanvaraus puhelimitse ma klo 9-11 puh, 044-3161419. Päihdetyön vastaanotto on Isokatu 17, 1. krs to klo 10-12, soita ennen tuloa, puh. 044-3161419.

Seurakunnan työntekijät, jotka ovat oleskelleet ulkomailla tai ovat altistuneet virukselle, jäävät suosituksen mukaiseen karanteeniin ja tekevät etätöitä. Tämä koskee myös minua, olen ollut matkalla Eteläisessä Afrikassa ja olen kotikaranteenissa 28.3.2020 asti.

Työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja somen kautta myös etätyön aikana. Seurakuntalaisten huoliin vastataan Kirkon Keskusteluavussa osoitteessa https://kirkonkeskusteluapua.fi/ sekä valtakunnallisessa numerossa 0400 22 11 80 joka päivä, iltaisin kello 18–24. Verkkosivulla palvelee myös chat ma-pe kello 12–22.

Näillä toimilla pyrimme tekemään kaiken sen eteen, että kaikkien altistuminen tartunnalle olisi mahdollisimman vähäistä ja silti pystymme järjestämään lakisääteiset tehtävät.

Rukoilemme Euroopan kirkkojen konferenssin sanoin niiden puolesta, joita koronavirus on koskettanut:

 

Jumala, olemme turvattomia ja huolissamme.

Asiat vyöryvät pois raiteiltaan.

Pelko leviää virusta nopeammin.

Lähimmäisestäni on tulossa uhka.

Rajat ovat sulkeutumassa. Ihmiset eristäytyvät.

 

Jumala, me ymmärrämme pyrkimykset turvallisuuden varmistamiseksi,

mutta olemme turvattomia ja huolissamme.

Tulit parantajana pelon ja epäluulon maailmaan.

Tulit lohduttajana toivottomuuden ja yksinäisyyden maailmaan.

Tulit maailmaan hyljeksittyjen ja syrjäytyneiden luo.

 

Rukoilemme sinua: Tule myös meidän keskellemme, vierellemme, koteihimme.

Anna meille tarmoa levittää toivoa siellä, missä pelko pimentää maailman.

 

Aamen.

 

Siunausta Sinulle ja läheisillesi!

 

Tuomiorovasti

Satu Saarinen

satu.saarinen@evl.fi;

0405567840

 

 

 

 

 

Oulun tuomiokirkkoseurakunta

Tuomiokirkkoseurakunta on vireä ja moni-ilmeinen, oululainen seurakunta, jonka moni muuallakin Oulussa asuva kokee omakseen. Seurakunnan alue käsittää aivan ydinkeskusten lisäksi Raksilan ja Toivoniemen, sekä Etu-Lyötyn ja Limingantullin. Seurakunnan alueelle rakentuu parhaillaan runsaasti uusia asuntoja. Tällä hetkellä meitä tuomiokirkkoseurakunnan jäseniä on noin 16 000 – kaikenikäisiä ja eri elämäntilanteissa olevia, nuoria, nuoria aikuisia, perheitä, vanhuksia ja yksineläviä - koko elämän kirjo!

Seurakunta on aina jäsentensä näköinen. Me työntekijät olemme teitä jokaista palvelemassa. Kutsumme sinua paitsi osallistumaan, myös mukaan toimimaan ja ideoimaan!

Toiveemme on, että voisit kokea seurakuntamme yhteisönä, jossa on paikka myös Sinulle. Paikka, jossa kantaa Jumalan rakkaus ja yhteys toinen toisiimme erilaisuuksistamme huolimatta. 

Tule mukaan toimimaan tai osallistumaan. Olet tervetullut!

Terveisin Oulun tuomiokirkkoseurakunnan työntekijät

 

Jumalanpalvelukseen voi osallistua joka sunnuntai myös netissä: http://www.virtuaalikirkko.fi/


Päivystävä pappi,
puh. 044 7884 072

Painaako mieltä? Onko kysymyksiä elämästä ja uskosta?

Pappi on tavattavissa juuri sinua varten. Saat päivystävän papin kiinni ylläolevasta numerosta ja voit tavata pappia Kirkkokeskiviikkona 12-19 tuomiokirkossa, joka on auki rukousta ja hiljentymistä varten.

Tilojen ja toimitusten varausasioissa voit olla yhteyksissä Merja Mikkolaan (08) 3161 401

 

Kuvan päivystysvuorossa Jouko Lankinen.

Tuomiorovasti, Oulun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto: Puheenjohtaja
Oulun tuomiokirkkoseurakunta
Isokatu 17
90100 Oulu
Seurakuntasihteeri
Oulun tuomiokirkkoseurakunta
Isokatu 17, PL 122
90101 Oulu

Diakonian ajanvaraus taloudellisissa asioissa

ma klo 9-11 puh. 044 3161 419 tai käymällä Isokatu 17 (1. krs.).

Muissa asioissa ota yhteyttä alueesi diakoniatyöntekijään.

Kuva: Kaisa Jaakkola

 

Tuokiokuvia seurakuntamme arjesta

Piirros: Isonen kuva: Mono Kuoppala

Kuvassa Oulun tuomiokirkko kesällä kuvattuna. Kuva: Sanna Krook
Kuva: Sanna Krook