Aikuisrippikoulu

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Ehkä sinut on pyydetty kummiksi tai haluat kirkossa naimisiin. Ehkä haluat tutustua kristinuskoon ja luterilaiseen kirkkoon.

Aikuisiällä kirkkoon liittyminen vaatii rippikoulun käymistä. Vaikka sinut olisi lapsena kastettu ja olisit kuulunut kirkkoon, voit liittyä takaisin kirkkoon vasta rippikoulun käytyäsi. Aikuisrippikoulu päättyy konfirmaatioon, jossa liityt evankelis-luterilaisen kirkon jäseneksi. Mikäli sinut on kastettu jossain muussa kristillisessä kirkossa, kastetta ei toisteta. Jos sinua ei ole koskaan kastettu, saat aikuisrippikoulun päätteeksi kasteen.

Aikuisrippikoulu käydään useimmiten papin kanssa kahdestaan keskustellen sinun lähtökohdistasi käsin. Oulussa järjestetään vuosittain myös 1-2 aikuisrippikouluryhmää. Aikuisrippikouluun kuuluu opiskeltavaa 20 tuntia, joten olethan riittävän hyvissä ajoin liikkeellä, jos rippikoulu tarvitsee olla käytynä tiettyyn päivään mennessä.

Aikuisrippikoulun käymistä varten ota yhteys sen seurakunnan kirkkoherranvirastoon, jonka alueella asut. 

 

Syksy 2021 aikuisrippikoulu

Karjasillan seurakunnassa järjestetään loka-marraskuun aikana aikuisrippikouluryhmä. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet asuinpaikasta ja kotiseurakunnasta riippumatta.

Aikataulu:

ke 20.10. klo 17-19

ke 27.10. klo 17-19

la 6.11. klo 9-17

su 7.11. klo 10-12

Kokoontumispaikka toimii joka kerta Kastellin kirkko (Töllintie 38).


Lisätiedot ja ilmoittautuminen viimeistän 17.10. Iida Glumoff, iida.glumoff@evl.fi 040-7096090