Rippikoulujen hinnat ja järjestyssäännöt

 

Rippikoulujen hinnat Oulun seurakunnissa ovat seuraavat:

  • päivärippikoulu (sis. ateriat) 30 euroa
  • leiririppikoulu ilman kuljetusta 50 euroa (Suvelan leirit Kiimingin seurakunnan jäsenille ja Loiston leirit Haukiputaan seurakunnan jäsenille)
  • leiririppikoulu sis. kuljetus 65 euroa
  • laskettelurippikoulu n. 130 euroa (hinta tarkentuu paikan ja laskettelupäivien mukaan, ei sisällä laskettelulippuja tai varusteita)

 

Kaikilla leireillä noudatetaan seuraavia sääntöjä ja niiden rikkominen voi johtaa nuoren osalta leirin keskeyttämiseen:

Tupakkalain vaatimusten mukaisesti rippikouluissa ja muissakaan lapsille tai alle 18-vuotiaille nuorille järjestetyissä tilaisuuksissa ei saa tupakoida tai käyttää tupakkatuotteita (esim. nuuskaa). Oulun ev.-lut. seurakuntien leireillä on alle 18-vuotiailta kielletty myös tupakkatuotteiden ja tupakointivälineiden hallussapito.  Jos leirillä oleva alle 18-vuotias rikkoo tätä sääntöä, leirin vetäjä pyytää nuorelta tupakkatuotteet ja -välineet pois loppuleirin ajaksi ja ilmoittaa asiasta huoltajalle. Jos leiriläinen ei suostu niitä luovuttamaan tai jos hän myöhemmin rikkoo uudestaan tupakkakieltoa, hän joutuu keskeyttämään leirillä olemisensa. Seurakunta ei ole varautunut leiriläisen kotiin kuljettamiseen kesken leirin, vaan ensisijainen vastuu siitä on huoltajalla. Jos nuoren leirillä oleminen joudutaan keskeyttämään eikä huoltaja itse järjestä nuoren kotiin hakemista, seurakunta perii erillisestä kotiin kuljettamisesta koituvat kustannukset huoltajalta jälkikäteen. Alkoholin tai huumeiden käyttö tai hallussapito johtaa aina leirin keskeyttämiseen. Myös luvaton poistuminen leirialueelta tai muu vakava leirin säännön rikkominen voi johtaa leirin keskeyttämiseen.

Leirin keskeytymien ei estä rippikoululaista saattamasta rippikouluaan loppuun myöhemmin. Hänelle pyritään osoittamaan paikka esimerkiksi päivärippikoulussa tai hän voi osallistua seuraavana vuonna uudelleen leirille.