Ikäkausi: Lahja 0-2

"Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä." -Psalmi 139:14-

Lapsenne ensimmäinen oma tärkeä juhla on kastetilaisuus eli tutummin ristiäiset. Siinä lapsenne saa Jumalan siunauksen elämäänsä ja hänestä tulee seurakunnan jäsen. Kirkossa on kastepuu, johon ripustetaan jokaiselle kastetulle vihreä lehti hänen omalla nimellään.

Koette varmasti usein iloa ja ylpeyttä seuratessanne pienokaisenne kasvua ja elämän ihmettelyä. Kasvaessaan lapsi osaa jo ilmaista tahtonsa. Aina päivän päätteeksi voitte yhdessä rauhoittua ja ristiä kädet yhteiseen iltarukoukseen. Lapsen kasvaessa voitte jutella Taivaan Isälle päivän tapahtumat ja liittää tuttuun iltarukoukseen lapsen omia asioita, pyyntöjä ja kiitoksia. 

Mitä toimintaa seurakunta järjestää 0-2-vuotiaille?

Seurakunnassa kokoontuu perhekerhoja Kellon ja Martinniemen seurakuntakodeissa sekä kirkonkylän Wirkkulassa. Se on aikuisten ja lasten yhteinen kerho, johon ei ole ilmoittautumista. Kerhossa leikitään, askarrellaan ja kahvitellaan. Opettelemme myös hiljentymistä hengellisten laulujen ja raamatun kertomusten kautta. Perhekerhojen kokoontumiset ilmoitetaan Rauhan tervehdyksen ja Rantapohjan kirkollisissa ilmoituksissa ja seurakunnan kotisivuilla.

Kaupungin perhepalveluiden kanssa yhteistyössä toimii Esikkokerho. Kerho on tarkoitettu perheen ensimmäiselle lapsielle (alle 1,5 vuotias) ja hänen vanhemmilleen.

Muutaman kerran vuodessa kirkossa vietetään perheiden jumalanpalvelusta, johon erityisesti kutsutaan lapsiperheitä. Tammikuussa kastepuu tyhjennetään ja oman kastelehden saa viedä kotiin muistoksi.

Seurakunnan varhaiskasvatus tarjoaa tilapäistä apua arkeen Följyssä-toiminnan kautta. Tulemme leikkimään tai ulkoilemaan lasten kanssa. Tarvittaessa voimme tehdä pieniä askareita. Toiminta on perheille maksutonta.

Voitte osallistua myös perheleirille ja perheen päiviin, joita järjestetään 1-2 kertaa vuodessa. Niistä ilmoitamme erikseen Rauhan tervehdyksen ja Rantapohjan kirkollisissa ilmoituksissa.

Lisätietoja antaa mielellään varhaiskasvatuksen ohjaaja Outi Palokangas puh. 040 5471472/outi.palokangas@evl.fi 

Kastetoimitus, milloin ja miten