D'amen (Pyhän Tuomaan kirkko)

 

Kenelle ja milloin: D'amen on tarkoitettu aikuisille kuorolaulusta kiinnostuneille naisille. Kuoroon pääsee mukaan koelaulun kautta. Uusia laulajia otetaan seuraavan kerran syksyllä 2021. Uusilta laulajilta edellytetään kohtuullista nuotinlukutaitoa. Kuoro harjoittelee keskiviikkoisin klo 18 - 20.30 Pyhän Tuomaan kirkossa.

Tavoite, ohjelmisto ja muuta tietoa kuorosta: Vuonna 1978 perustetun kuoron tehtävä on rikastuttaa Tuiran seurakunnan musiikkielämää sekä kehittää pitkäjänteisesti laulajien musiikillista ilmaisua. Ohjelmisto koostuu pääosin hengellisestä naiskuoromusiikista sisältäen monipuolisesti eri tyylejä, kuten psalmimusiikkia, hengellisiä lauluja, afro-amerikkalaisia lauluja ja myös modernia sävelkieltä edustavia teoksia. Konserttiohjelmistoissa on yleensä myös kansanlauluja ja muita naiskuorolle sävellettyjä teoksia. Kuoro on vireä ja aktiivinen ja kuorolaiset ovat hyvin sitoutuneita ja motivoituneita tavoitteelliseen työskentelyyn. Laulajisto on kasvanut lähes 40 laulajan vahvuiseksi. Kuoro pitää viikonloppuleirejä ja laulupäiviä 2-4 kertaa vuodessa.

Esiintymiset: Jumalanpalvelukset ja muut seurakunnan tilaisuudet ovat kuoron tärkeimpiä esiintymispaikkoja. Lisäksi järjestetään 1 - 2 omaa musiikkitilaisuutta vuodessa. Kausittain pidetään viikonlopun kestävä kuoroleiri tai -matka kotimaassa sekä harjoituspäiviä seurakuntamme tiloissa. Ulkomaan vierailuja on ollut muutaman vuoden välein, vuonna 2006 Italiaan ja kesällä 2010 Berliiniin. Syyskuussa 2012 kuoro teki matkan Riikaan ja lokakuussa 2014 D'amen vieraili Hampuriin. Syyskuussa 2015 kuoro lauloi ystävyysseurakunnan juhlissa Viron Räpinassa. Joulukuussa 2016 kuoron matkakohde oli Krakova. Viimeisin matka suuntautui Vilnaan toukokuussa 2018. Koronan vuoksi kuorofestivaali Prahassa peruutettiin. 

Johtaja ja yhteyshenkilö: Kuoroa johtaa Tommi Hekkala, p. 040 8316 226, tommi.hekkala@evl.fi

 

 

D'amen 40 vuotta
D'amen 40 vuotta, juhlakonsertin jälkeen.