Hei!

Kesä on koittanut, mahtavaa! Kesäkuun alusta alkaen yhteiskunta on purkanut koronarajoituksia. Kirkossa se tarkoittaa sitä, että ensi sunnuntaista lähtien seurakuntalaiset voivat olla läsnä jumalanpalveluksissa paikan päällä. Piispojen ohjeen mukaan jumalanpalveluksiin voi osallistua yli 50 henkeä, jos tilan koko sen sallii. Haukiputaan kirkkoon olemme laskeneet maksimimääräksi 150. Tämä tarkoittaa pienempää osallistujamäärää kuin normaalisti, mutta uskomme kaikkien mahtuvan tilaisuuksiin. Tarvittaessa teemme erityisjärjestelyjä. Jumalanpalveluksissa noudatetaan turvavälejä ja esimerkiksi ehtoollisella erityistä tarkkuutta.

Seurakunnan tiloissa toimitettavia kasteita, vihkimisiä ja hautaan siunaamisia koskevat samat määräykset kuin jumalanpalveluksia. Sen sijaan esimerkiksi muistotilaisuudessa väkimäärä tulee rajoittaa valtiovallan määräämään 50 henkeen, koska tilaisuus katsotaan yksityistilaisuudeksi. Sama koskee hääjuhlaa ja kastetta seuraavaa juhlaa seurakunnan tiloissa.

Avaamme seurakunnan muuta toimintaa harkitusti kesän aikana. Rippikoulu järjestetään tulevana kesänä poikkeuksellisesti päiväkouluna. Kiinnitämme erityistä huomiota siihen, että nuori saa myös yhteisöllisen ja elämyksellisen kokemuksen rippikoulustaan. Rippikoululaiset konfirmoidaan pieninä ryhminä, jotta voidaan taata tilaisuuksien turvallisuus ja läheisten osallistumismahdollisuus. Konfirmaatiot välitetään lisäksi virtuaalisesti.

Seurakuntien diakonia auttaa ihmisiä normaalisti kesän ajan. Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä keskustelua varten. 

Kesäkuun alusta lähtien kirkkoherranvirasto on taas auki, mutta suosittelemme edelleen asioinnin hoitamista sähköisesti tai puhelimitse.

Siunattua kesän aikaa!

Jaakko Tuisku, Haukiputaan seurakunnan kirkkoherra

 

Haukiputaan kirkosta lähetettävät jumalanpalvelukset www.virtuaalikirkko.fi

Tue Haukiputaan seurakunnan lähetystyön nimikkokohteita, katso tarkemmat tiedot Haukiputaan seurakunnan lähetystyön sivulta.

:014e9839-dd0b-4113-9e2e-c5823796b308}

Haukiputaan seurakunta tuotti kesällä 2020 podcast-sarjan Hengen hedelmistä.

Kirkkoherra
Haukiputaan seurakunta
Kirkkotie 10
90830 Haukipudas

Haukiputaan seurakunnan seurakuntaneuvoston puheenjohtaja

Kirkon kuvapankki
Kirkon kuvapankki