Ajankohtaista

Jumalanpalveluksiin ja muihin kirkollisiin toimituksiin voidaan ottaa enintään 1/4 kirkkojen ja tilojen maksimimäärästä. Yleisötilaisuuksia ei järjestetä.

Jumalanpalveluksissa sekä jouluaaton ja uuden vuoden aaton hartauksissa ja kirkollisissa toimituksissa (kuten kaste, vihkiminen ja hautaan siunaaminen) otetaan 23.12.2021 käyttöön rajoitus, jonka mukaan tilaan otetaan enintään 1/4 tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä. Rajoitus perustuu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin 22.12.2021 seurakunnille antamiin ohjeisiinLinkki avautuu uudessa välilehdessä*, jotka ovat voimassa 31.1.2022 saakka. 

Oulun seurakunnissa huolehditaan tilaisuuksien terveysturvallisuudesta kuten riittävistä turvaväleistä ja mahdollisuudesta käsien puhdistamiseen. Tilaisuuksissa on myös vahva maskisuositus. Laulamisen määrää rajoitetaan tarkastelemalla yhteislaulujen säkeistömääriä ja osin korvaamalla yhteislauluja esityskappaleilla. Ehtoollisenjaossa noudatetaan erityisen tarkkaa hygieniaa. 

Yleisötilaisuuksia kuten konsertteja ja myyjäisiä ei järjestetä.

*Pohjois-Suomen Aluehallintoviraston 22.12.2021 asettamat kokoontumisrajoituksetLinkki avautuu uudessa välilehdessä eivät koske uskonnollisia tilaisuuksia. Viranomaiset ovat korostaneet jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten merkitystä jaksamisen ja henkisen kriisinkestävyyden näkökulmasta.

Haukiputaan kirkon jumalanpalveluksiin otetaan maksimissaan 125 henkilöä. 

 

Hyvä haukiputaalainen,

Kuulua johonkin on yksi ihmiselle tärkeimmistä asioista. Syntyyhän jo pieni vauvakin johonkin, perheeseen. Kaipaamme läheisyyteen toisten ihmisten kanssa läpi elämämme. Toiset liittyvät joukkueeseen, toiset kuoroon. Yhdessä oleminen ja tekeminen on meille luonnollista ja rakentavaa.

Seurakunta on yhteisö. Täälläkin saa kuulua johonkin. Seurakunta on enemmän kuin sen kirkko tai seurakuntatalo. Seurakunta on ihmiset yhdessä.

Kutsumme sinua rohkeasti löytämään oma paikkasi Haukiputaan seurakunnassa. Täällä saa olla omanlainen. Rakennetaan yhdessä avaraa yhteisöä. Jos haluat olla kuulijana, toimintaa riittää moneen. Tule vaikka levähtämään sunnuntai-illan messuun. Jos haluat enemmän, kutsumme sinut tuomaan lahjasi ja osaamisesi seurakunnan vapaaehtoistyöhön. Osaatko soittaa? Osaatko tehdä käsitöitä? Osaatko opettaa? Osaatko rakentaa? Osaatko kirjoittaa tai säveltää? Mitä vain!

Haukiputaan seurakunta on tavallisten ihmisten seurakunta. Täällä ammennamme voimaa Jumalan rakkaudesta. Uskomme elämämme korkeamman haltuun. Pyydämme siunausta ja hyvää siihen mitä elämämme juuri nyt on.

Jaakko Tuisku

Kirkkoherra

Haukiputaan seurakunta

 

 

 

Tue Haukiputaan seurakunnan lähetystyön nimikkokohteita, katso tarkemmat tiedot Haukiputaan seurakunnan lähetystyön sivulta.

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Haukiputaan seurakunta
Kirkkotie 10
90830 Haukipudas

Haukiputaan seurakunnan seurakuntaneuvoston puheenjohtaja

Haukiputaan kirkko, kuvaaja Juho Alatalo, Studio Ilpo Okkonen