Diakonia- ja palvelupiirit

Tältä sivulta löydät seurakuntien diakonia- ja palvelupiirien kuvaukset. Ryhmien kokoontumisajat ja -paikat löytyvät tapahtumakalenterista.

Koronan takia monet ryhmät ovat toistaiseksi tauolla. Aloitamme toiminnan heti kun rajoitukset sallivat. Seuraa ryhmien tilannetta Rauhan Tervehdyksestä.

Haukiputaan seurakunnassa

Toiminnan aloittamisesta tiedotetaan Rauhan  Tervehdyksessä ja Rantapohjan kirkollisissa ilmoituksissa.

Kellon diakonia- ja lähetyspiiri kokoontuu joka toinen maanantai klo 13–14.30 Kellon seurakuntakodissa, Kylätie 8.
Toimintaa kehitetään osallistujien ideoitten pohjalla, piirissä mm. neulotaan diakonian ja lähetystyön hyväksi. Keväällä järjestetään Yhteisvastuu-lounas ja syyskauden päätteeksi adventtimyyjäiset. Kahvitusvuoroissa piiriläiset ovat vuorollaan pareittain.
Lisätietoja: Sari Lukka, puh. 040 5898 362

 

Karjasillan seurakunnassa

Diakoniatyössä voit toimia vapaaehtoisena monella tapaa. Palvelupiiri on avoin ryhmä jokaiselle, joka on kiinnostunut toimimaan diakonian vapaaehtoistehtävissä ja haluaa myös säännöllisesti kokoontuvan ryhmän. Palvelupiiri kokoontuu Karjasillan kirkossa joka toinen maanantai, lisätietoja Marjukka Hamarilta, p. 040 5752 710.

 

Kiimingin seurakunnassa

Diakoniapiiri kokoontuu maanantaisin kerran kuukaudessa klo 13 Jäälin kappelin neuvotteluhuoneessa, Rivitie 9 (käynti takakautta). Diakoniapiiri on tarkoitettu askartelusta ja käsitöistä kiinnostuneille. Lisätietoja diakoniatyöntekijä Jaana Kontiolta, p. 040 5793 248.

Diakonian ja Lähetyksen Lauluiltoja järjestetään muutaman kerran kaudessa eri puolilla Kiiminkiä kodeissa tai seurakuntatalolla. Illoissa ennen kaikkea lauletaan yhdessä, mutta myös kuullaan diakonian ja lähetyksen ajankohtaisia kuulumisia sekä tositarinoita ihmisten elämästä ja arjesta. Illoissa on myös kahvitarjoilu, jonka vapaaehtoinen kahviraha käytetään syyskaudella Suomen Lähetysseuran Tasauskeräykselle ja kevätkaudella Yhteisvastuukeräykselle. Vapaaehtoiset ovat tervetulleita mukaan iltoja järjestämään ja kutsumaan väkeä halutessaan myös koteihinsa. Tarkempia tietoja illoista löydät nettisivujen tapahtumakalenterista, Facebookista, kirkollisista sekä Rauhan Tervehdyksestä.
Voit myös halutessasi ottaa yhteyttä ja kysellä lisätietoja:
Erja Haho, Diakonian ja Lähetyksen tiimivastaava, p. 040 077 5164 tai erja.haho@evl.fi

Oulunsalon seurakunnassa

Diakoniatyössä tarvitsemme vapaaehtoisia monenlaisiin tehtäviin. Jokainen voi osallistua resurssiensa mukaan toimintaan. Ota rohkeasti yhteyttä, diakonissat Riitta Markus-Wikstedt, p. 044 745 3848 tai Maija Sivula, p. 044 7453 853

Neulontaa ja matkakumppanuutta

tiistaisin klo 13–14.30 Pysäkillä, Kauppiaantie 5.
Kaikille avoin neulontahetki, jossa tehdään diakoniatyölle lahjoitettavaksi sukkia, lapasia, myssyjä, huiveja ym, samalla yhdessä keskustellen. Otamme vastaan lankalahjoituksia. Tervetuloa!

Lisätietoja: diakonissa Riitta Markus-Wikstedt, p. 044 7453 848

 

Tuiran seurakunnassa

Diakoniapiirissä käyvät henkilöt toimivat asuinalueensa diakoniatyöntekijän apuna, kun alueella järjestetään esimerkiksi kahvituksia, laitosvierailuja tai kerätään varoja alueen vähävaraisten henkilöiden ja perheiden auttamiseksi. Diakoniapiirit ovat avoimia kaikille, eli niihin voi tulla mukaan koska vain ilman ilmoittautumista. Uudet vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet ovat tervetulleita porukkaan mukaan!

Diakoniapiiri aloittaa toiminsa heti kun korona tilanne sen sallii.Kevään 2021 kokoontumisien osalta seuratkaa ilmoittelua Rauhantervehdyksestä tai Oulun seurakuntien omilta nettisivuilta.

Välivainion ja Puolivälikankaan diakoniapiiri kokoontuu joka toinen maanantai klo 13.00-14.30 Pyhän Tuomaan kirkossa (Mielikintie 3). Mukana diakoniatyöntekijä Päivi Moilanen p. 040-5747064/ paivi.moilanen@evl.fi.