Rippikoulu 2019-2020

 

Tiedote (seuraa tätä osiota ja tänne tulevia ohjeita säännöllisesti!)

(päivitettu 7.5.2020)

Kesän rippikoulut toteutetaan Oulussa päivärippikouluina.

Oulun seurakuntien tulevan kesän rippikoulut toteutetaan leirien sijasta kaupunkialueella 4-6 päivän mittaisina päivärippikouluina. Rippikoulujen ajankohdat säilyvät samoina ja konfirmaatiot toteutetaan ennalta suunniteltuina viikonloppuina. Pienryhmärippikoulut ja kehitysvammaisten rippikoulut on siirretty lähiopetuksen osalta kokonaisuudessaan myöhempään ajankohtaan.

Vaikka yöpyminen ei ole mahdollista päiväleireillä, toteutuksessa pyritään samanlaiseen toiminnallisuuteen ja elämyksellisyyteen kuin leireilläkin. Päätös leirien muuttamisesta päivärippikouluiksi perustuu siihen, että kaikille osallistujille halutaan turvata tasavertainen mahdollisuus osallistua rippikouluun turvallisesti. Riskiryhmien kohdalla myös etärippikoulu on mahdollien vaihtoehto.

Ryhmäkoot eivät saa ylittää valtiohallinnon ohjeistusta eli ryhmissä saa olla enintään 50 osallistujaa työntekijät ja isoset mukaan laskettuna. Turvavälien vuoksi osallistujat jaetaan tarvittaessa pienempiin ryhmiin.

Rippikouluryhmien työntekijät ottavat yhteyttä lähipäivinä kaikkiin rippikoulunuorten perheisiin ja antavat lisätietoja rippikoulun ja konfirmaation toteutuksesta. Lisätietoja löytyy myös osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/rippikoulu.

"Osalle voi olla pettymys, etteivät leirit toteudu, mutta turvallisuus on asetettava etusijalle. Leirejä ei näissä poikkeusoloissa olisi kuitenkaan voitu toteuttaa samalla tavoin, kuin normaalioloissa. Haluamme päivärippikouluista mahdollisimman pitkälle leirinomaisen elämyksellisen kokemuksen, jossa nuoret voivat oppia yhdessä tekemisen kautta", kertoo yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Niilo Pesonen.

Konfirmaatioon voi osallistua myös verkossa

Rippikoulun päättävät konfirmaatiot toteutetaan ennalta sovittuina viikonloppuina. Suurempien ryhmien kohdalla konfirmaatiotilaisuudet saatetaan jakaa kahdelle päivälle, mutta perheet voivat kuitenkin viettää juhlat kodeissaan oman aikataulunsa mukaan. Turvavälien vuoksi osallistujamäärää joudutaan rajaamaan, mutta kaikki konfirmaatiot striimataan verkkoon, eli osallistuminen on mahdollista myös netin välityksellä.

Rippikoulun käy vuosittain noin 90 prosenttia ikäluokasta. Tänä vuonna mukaan on ilmoittautunut noin 2000 osallistujaa, josta suurin osa on vuonna 2005 syntyneitä nuoria.

Lisätietoja antavat:

Oulun seurakuntien rippikouluvastaava Elisa Heikkinen p. 050 513 3225, elisa.heikkinen@evl.fi

Oulun yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Niilo Pesonen p. 044 316 1548, niilo.pesonen@evl.fi

Oulunsalon rippikouluvastaava Sanna Korhonen p. 044 745 3851, sanna.korhonen@evl.fi

 

Ohjeet rippikoulukortin merkinnöistä ja sen palauttamisesta:

Jumalanpalveluskäynnit: Virtuaalikirkko lähettää joka sunnuntai jumalanpalveluksen Oulunsalon kirkosta. Katso jumalanpalvelus kotonasi virtuaalikirkon kautta, täytä tutustumisvihkoosi jumalanpalveluksen tiedot ja ota huoltajan allekirjoitus leiman/allekirjoituksen paikalle. Huolehdi, että vihkossasi on kaikki viisi käyntiä täytettynä ja allekirjoitettuna. Huom! Muista, että yksi virtuaalikirkkokäynti pitää olla pääsiäisen ajan kirkkokäynti! Virtuaalikirkkoon pääset osoitteesta: www.virtuaalikirkko.fi

Nuorten ilta: katso yksi hartaus virtuaalikirkon kautta

Musiikkitilaisuus: Jos et ollut kanttorien pitämässä rippikoululaisten kirkkokonsertissa, löyty virtuaalikirkon tallennepalvelusta konsertteja, joista voit valita katsottavan/kuunneltavan konsertin. Tähänkin on otettava huoltajan allekirjoitus todistamaan, että konsertti on kuunneltu/katsottu.

Lähetyspäivä: toteutetaan päiväleirin aikana

Rippikoulukorttien tarkastus ja tehtävien palautus oman seurakunnan päiväleirille/päiväkouluun osallistuvat: kortti ja tehtävät tuodaan päiväleirille (tämä koskee myös niitä rippikoululaisia, jotka käyvät rippikoulun jossain muussa Oulun seurakuntayhtymään kuuluvassa seurakunnassa). 

 

Ryhmäkohtaiset tarkat kokoontumisajat löytyvät kunkin ryhmän omilta alasivuilta viimeistään viikko ennen opetusviikon alkua.

 

Oulunsalon seurakunnan rippikoulut 2020

Talvirippikoulu Juumassa 29.2.2020.-6.3.2020, (yhteistyössä Karjasillan seurakunnan kanssa)


Päivärippikoulu 1.-6.6.2020,
konfirmaatiot 7.6.2020, klo 12 sukunimet A-L ja klo 14 sukunimet M-Ö
Jokaiselta nuorelta voi osallistua konfirmaatioon kaksi läheistä ja muut juhlavieraat voivat seurata konfirmaatiomessua suorana lähetyksenä virtuaalikirkon kautta. Tarkemmat ohjeet annetaan nuorille opetusviikon aikana.

 

Taivalkoski 1A ja Taivalkoski 1B 22.-26.6. Molemmat ryhmät täynnä!
1A ryhmän konfirmaatiot 4.7.2020 klo 10 sukunimet A-K ja klo 12 sukunimet L-Ö
1B ryhmän konfirmaatiot 5.7.2020 klo 12 sukunimet A-N ja klo 14 sukunimet O-Ö

Jokaiselta nuorelta voi osallistua konfirmaatioon kolme läheistä ja muut juhlavieraat voivat seurata konfirmaatiomessua suorana lähetyksenä virtuaalikirkon kautta. Tarkemmat ohjeet annetaan nuorille opetusviikon aikana.

 

Pikku-Syöte 2A ja Pikku-Syöte 2B 13.-20.7.2020,
konfirmaatiot 26.7. 2A klo 12 ja 2B klo 14.

Jokaiselta nuorelta voi osallistua konfirmaatioon kaksi läheistä ja muut juhlavieraat voivat seurata konfirmaatiomessua suorana lähetyksenä virtuaalikirkon kautta. Tarkemmat ohjeet annetaan nuorille opetusviikon aikana.


 

 

Rippikoulu, kuvituskuva
Nuorisotyönohjaaja
Oulunsalon seurakunta
Vattukuja 2
90460 Oulu
Seurakuntapastori
Oulunsalon seurakunta
Vattukuja 2
90460 Oulunsalo