Tukea parisuhteeseen

Palveluita verkossa

Yleisiä palveluita

Suomen ev.lut. kirkon palveluita

Muita palveluita

Paikallisia palveluita

Eroauttaminen

 

Kaksi naista istuu sohvalla iloisina.

 

Palveluita verkossa

Yleisiä palveluita

Parisuhdekeskus Kataja on parisuhdetyön asiantuntija- ja kansalaisjärjestö. Katajan verkkosivuilla on laaja-alaisesti tietoa parisuhteista. Tukea parisuhteen hoitamiseen voi saada Parisuhdepuhelimesta ja päivystyschatista, saatavilla on myös parineuvontaa etäyhteyden välityksellä, erilaisia verkkokursseja, luentoja sekä harjoituksia ja oppaita. Verkkosivuilta löytyy podcasteja ja blogi.

Väestöliiton verkkosivuilla on tietoa mm. parisuhteesta, vanhemmuudesta, isovanhemmuudesta ja seksuaalisuudesta. Hyvä kysymys- verkkopalvelusta löydät paljon tietoa elämän eri ikävaiheisiin ja aihealueisiin liittyen. Hyvä kysymys-verkkopalvelussa on mm. luentoja, artikkeleita, tehtäviä, podcasteja, keskusteluryhmiä, kysymys vastaus -palstat. Etenkin nuorille aikuisille sekä pienten lasten vanhemmille on tarjolla ajanvaraus- ja päivystyschat, jossa voi keskustella asiantuntijan kanssa. Voit myös soittaa Perhepulmapuhelimeen tai osallistua verkkoparisuhdekursseille. 

Mielenterveystalo on julkisen terveydenhuollon tarjoamaa apua erityisesti mielen hyvinvointiin. Verkkosivuilla on runsaasti erilaisia teemoja, jotka liittyvät mielenterveyteen ja erilaisiin elämäntilanteisiin. Sivuilta löytyy oirekyselyitä ja omahoito-ohjelmia. Parisuhteen omahoito-ohjelman harjoitukset on kehitetty tukemaan parin vuorovaikutusta, yhdessä tekemistä ja onnellisuutta. Sivustolta löytyy myös tietoa nettiterapiasta ja siihen hakeutumisesta. 


Suomen ev.lut. kirkon palveluita

Parisuhteen palikat on Suomen ev.lut. kirkon verkkosivusto, jossa esitellään konkreettinen työkalu, jonka avulla voit hahmottaa ihmissuhteiden eri osa-alueita. Parisuhteen palikat -teemojen lisäksi on olemassa myös Vanhemmuuden palikat, Seurustelun palikat ja Isovanhemmuuden palikat. 

Rakkausklinikalla Suomen ev.lut. kirkon perheneuvojat tarjoavat apua parisuhdetta koskeviin kysymyksiin ja ongelmiin. Voit lähettää Rakkausklinikalle anonyymisti parisuhdetta koskevia kysymyksiä, joihin kirkon asiantuntijat vastaavat. Rakkausklinikan blogit Rakkauden ammattilaiset ja Rakkauden roihu löytyvät myös tuolta sivustolta. 

Parempi avioliitto edistää perheiden hyvinvointia puolisoiden välistä suhdetta ja yksilöllistä kasvua tukemalla. Yhdistys on kansalaisjärjestö, jonka toiminta perustuu vapaaehtoiseen vertaistukeen. Työ tapahtuu kristillisestä arvopohjasta käsin. Sivustolta löytyy tietoa parisuhteesta, parisuhteen päivystyspuhelin sekä tietoa tukiparitoiminnasta. 

Mennään eteenpäin järjestää aviopariviikonloppuja luterilaisen viitekehyksen pohjalta. Verkkosivuilla on myös blogi.

Muita palveluita

Sexpo tarjoaa maksutonta neuvontaa seksuaalisuuden, seksin, sukupuolisuuden ja ihmissuhteiden kysymyksissä. Neuvontaa on saatavilla netissä, puhelimitse, videopuhelun välityksellä ja kasvokkain. Palvelut ovat luottamuksellisia ja yhteyttä voi ottaa myös nimettömästi. Kaikki työntekijät ovat koulutettuja seksologian ammattilaisia. Sivustolla on tietoa aihealueeseen liittyen. 

Suomen uusperheiden liiton verkkosivuilla on tietoa liittyen erityisesti uusperheiden kehittymiseen, eroon ja huoltajuuteen sekä perintöasioihin. Tukea voit saada puhelimitse ja chatissa, tarjolla on myös uusperheneuvontaa, uusperhelomia sekä erilaista vertaistukea. Sivuilta löytyy myös kirjallisuusvinkkejä. 

Sateenkaari-ihmisten perhesuhdekeskus tarjoaa tietoa, vertaistapahtumia ja apua sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluville sekä heidän läheisilleen. Verkkosivuilta löytyy tietoa puhelinpalvelusta, päivystyschatista sekä luentoja.

Familia on valtakunnallinen kahden kulttuurin perheiden asiantuntijajärjestö. Verkkosivuilta on saatavilla tietoa ja neuvontaa sekä erilaisia oppaita ja nettikursseja useilla eri kielillä. Neuvontaa on saatavilla sähköpostitse ja puhelimitse sekä lähi- että etätapaamissa. Verkkosivuilta löytyy tietoa vapaaehtois- ja vertaistoiminnasta.


Paikallisia palveluita

Romuromantiikkaa on Oulun alueen seurakuntien järjestämää parisuhdetoimintaa. Romuromantiikkaa-toiminnan tarkoitus on tukea pariskuntia rakkauden huoltamisessa. Romuromantiikkaa järjestää Sujuvaa suhdetta -kursseja sekä Sujuvaa suhdetta –iltoja. Sivustolta löytyy myös blogi. 

Loveteekki Linkki avautuu uudessa välilehdessäon parisuhteen omahoito-ohjelma, joka tarjoaa informaatiota ja apukeinoja parisuhteen toimivuuden vahvistamiseksi. Sivustolta löytyy parisuhteen eri osa-alueisiin liittyviä tekstejä sekä tehtäviä ja harjoituksia. 


Eroauttaminen

Apua eroon- sivusto kannustaa perheitä hakemaan apua erotilanteeseensa. Verkkosivuilla on paljon tietoa erilaisista erotilanteeseen liittyvistä asioista. Tukea voi saada vertaistukiryhmistä ja verkkokursseilta. Sivustolta löytyy myös lakineuvontaa, videoita, podcasteja. Saatavilla on erilaisia chat-palveluja. Sivustolla esitellään Kaksi kotia -sovellus. Kaksi kotia -sovellus yhdistää kahden kodin lapset ja heidän vanhempansa. Sovelluksesta löydät työkalut arjen hoitamiseen, kun lapset asuvat kahdessa kodissa.