Oulun seurakuntayhtymän diakoniatyön hanke tarjoaa kohtaamista ja hyvinvointipalveluita ikäihmisille

Oulun seurakuntayhtymän Kohtaamista ja hyvinvointia ikäihmisille -hanke edistää vähävaraisten ja heikoimmassa asemassa olevien ikäihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Hanke on määräaikainen ja toimii ajalla 1.1.-30.6.2022. 

Hankkeeseen on saatu rahoitusta testamenttilahjoituksesta Kirkkohallituksen kautta. ”Lahjoittajan toiveen mukaan varat käytetään kirkon diakoniatyön suorittamaan vanhusten hoitotyöhön” hankkeen projektityöntekijä Marja Posio sanoo. 

”Hankkeen tavoitteena on etsiä yhteistyökumppaneiden kanssa heikoimmassa asemassa olevia ikäihmisiä (yli 65 v.) ja tarjota heille hyvinvointipalveluja diakonisin perustein”, Posio kuvailee. 

Hankkeen kautta saatavien hyvinvointipalvelujen valikoimaksi on valittu jalkojenhoito-, hieronta- ja parturi-kampaamopalvelut.  ”Parhaillaan etsitään ja kartoitetaan alan yrittäjiä, joilla voisi olla mahdollisuus tehdä työ kotikäynnillä tai palvelutalossa paikan päällä ikäihmisen luona”, Posio jatkaa. 

Lahjakortteja on rajattu määrä. Asiakkaan ei tarvitse olla kirkon jäsen.  

Oulun seurakuntayhtymän yhteistyökumppaneita hankkeessa ovat Oulun löytävän vanhustyön verkosto, Oulun kaupungin kotihoito ja saattohoidon yksikkö. 

Hankkeen tavoitteet

  • Etsiä heikommassa asemassa olevia ikäihmisiä, jotka hyötyisivät hyvinvointipalveluista. Palvelut voivat olla heidän ulottumattomissa tai he eivät osaa etsiä/hakea niitä oikeasta paikasta.
  • Yhteistyön tekeminen Etsivän vanhustyön verkoston, Oulun kaupungin kotihoidon ja saattohoidon yksikön kanssa.
  • Kartoittaa seurakuntayhtymän alueella toimivia hyvinvointipalveluja tuottavia yrityksiä (jalkahoito-, hieronta- ja parturi-kampaamooalvelut), jotka voivat antaa palveluita myös kotiin.
  • Vapaaehtoisten koulutus, teemana kotikäyntityö

 

Hyvinvointipalvelujen yrittäjä - lähde mukaan!

Etsimme sinua Oulun alueella toimiva hyvinvointipalvelujen yrittäjä, joka tarjoat jalkojenhoito-, hieronta- ja parturi-kampaamopalveluita. Onko sinulla mahdollisuus tehdä työtäsi myös kotikäynnillä ikäihmisten luokse?

Haluatko hoksauttaa yrityksesi yhteystiedot hankkeelle? Laita yhteystietosi ja hinnastosi tiedoksi hankkeen projektityöntekijä Marja Posiolle sähköpostitse marja.posio@evl.fi. Voit myös soittaa ja tiedustella hankkeesta enemmän, p. 040 5892 887.

 

Yhteystiedot

Marja Posio
Diakoniatyöntekijä, projektityöntekijänä hankkeessa (1.1.-30.6.2022)
marja.posio@evl.fi
040 589 2887

 

1.9.2022 tulee kuluneeksi 150 vuotta siitä, kun Suomessa vihittiin virkaan ensimmäinen diakonissa, Matilda Hoffman. Tämän kunniaksi vietämme diakonian juhlavuotta. 

 

(Päivitetty 18.1.2022)