Seurakunnan soittokunta ja musiikkikoulu

 

Katso kaikki tapahtumat tapahtumakalenterista


Soittokunta ja musiikkikoulu tarjoavat henkisesti ja sosiaalisesti kehittävän harrastuksen. Orkesteritoiminta järjestetään yhteistyössä Oulun konservatorion ja Oulu-opiston kanssa. Jokainen pääsee soittamaan orkesterissa.

 

Musiikkikoulu on avoin kaikille

Seurakuntien musiikkikoulussa annetaan soitinopetusta kaikissa puhallinsoittimissa sekä lisäksi lyömäsoittimissa. Musiikkikouluun ei ole pääsykokeita eikä ikärajoitusta. Uusia oppilaita otetaan joka syksy. Opiskelun voi aloittaa myös kesken lukuvuotta, jos vapaita paikkoja on. Osalle oppilaista voidaan järjestää aluksi lainasoitin.

Musiikkikoulussa voi opiskella seuraavia instrumentteja: huilu, oboe, klarinetti, saksofoni, fagotti, trumpetti käyrätorvi , pasuuna, baritoni, tuuba ja lyömäsoittimet.

 

 

Haluaisitko aloittaa puhallinmusiikkiharrastuksen?
Voit olla aivan vasta-alkaja tai kenties jotain muuta soitinta jo osaava. Henkilökohtaisen puolen tunnin soittotunnin saat kerran viikossa, ja orkesteritoimintaan pääset mukaan heti kun taitosi vähän karttuvat.
Opetus maksaa 170 €/lukukausi, eli 340 € vuodessa.
Kysy vapaita paikkoja: Musiikkikoulun ja puhallinorkesterien vs. toiminnanohjaaja Pauliina Sormunen, p. 040 841 4680, seurakuntiensoittokunta.oulu@evl.fi

Neljä eri tasoista orkesteria

Seurakuntien ja konservatorion yhteisissä puhallinorkestereissa soittaa yhteensä noin 200 nuorta ja aikuista. Eritasoisia orkestereita on neljä:

 vasta-alkajille Primo 

2-3 vuotta soittaneille Spirito 

 yli 3 vuotta soittaneille Virtuoso 

 edustusorkesteri Viventi

Jokaisessa orkesterissa on 40-70 soittajaa. Orkesterit harjoittelevat viikoittain Raatin nuorisotalolla ja Oulun konservatoriolla.

 

Monipuolinen ohjelmisto ja runsaasti esiintymiskokemusta

Orkesterit soittavat puhallinmusiikkia laidasta laitaan. Ohjelmisto laaditaan esiintymistilaisuuden mukaan. Syksyllä ja keväällä on isot konsertit. Lisäksi soittajilla on pienempiä konsertteja ja esiintymisiä esim. seurakuntien ja kaupungin tilaisuuksissa.

Orkestereilla on leirit kahdesti vuodessa ja lisäksi ne osallistuvat erilaisiin valtakunnallisiin tapahtumiin. Tulossa on myös kansainvälistä vierailuvaihtoa. 

Oulun ev.lut. seurakunnissa on ollut puhallinorkesteritoimintaa jo yli 50 vuoden ajan osana nuorisotyötä. Orkesterit ovat erittäin tasokkaita ja ovat menestyneet mm. puhallinorkestereiden SM-kilpailuissa.

Lisätietoja: Musiikkikoulun ja puhallinorkesterien vs. toiminnanohjaaja Pauliina Sormunen, p. 040 841 4680, seurakuntiensoittokunta.oulu@evl.fi

 

Raatin nuorisotalon sivu (ONMKY)

Oulun konservatorion sivut puhallinorkestereista

Oulu-opisto