Rippikoulu muualla

yökahvila pe 21.1. on peruttu koronarajoitusten vuoksi.

Seuraa nuorisotyön tapahtumien ajankohtaista ilmoittelua Instagramista: @kiiminginsrk_nuoret

 

Tiedote rippikoululaisille ja huoltajille
 

Rippikoulusunnuntain messu 30.1. toteutetaan etänä virtuaalikirkon kautta. Lähetys tulee Kiimingin kirkosta klo 10.00. Muissa Kiimingin seurakunnan kirkoissa ei ole messuja kyseisenä päivänä. Messun toteutus on suunniteltu nuoria ajatellen. Lähetyksen pääsee katsomaan osoitteessa virtuaalikirkko.fi à valitse Kiimingin kirkko. Messu on katsottavissa virtuaalikirkossa kaksi viikkoa.

Kun nuori on katsonut/osallistunut virtuaalikirkon kautta messuun, huoltaja kuittaa sen rippikoulupassiin kohtaan ”30.1. rippikoulusunnuntai”.

 

Yleistä

Jos asut Kiimingin seurakunnan alueella ja käyt rippileirisi jonkun järjestön, kuten esimerkiksi Herättäjäyhdistys, Rauhanyhdistys, urheiluopistot ym. järjestämänä, kuulut "muualla rippikoulun käyvien" ryhmään.

Kaikille rippikoululaisille, riippumatta leirijakson järjestäjästä, kuuluu kotiseurakuntaan tutustuminen.

Mikäli tarvitset todistusta kotiseurakuntaan tutustumisen jakson suorittamisesta, käy hakemassa se Kiimingin kirkkoherran virastosta sen aukioloaikoina.

Mikäli haluat oman rippiraamatun, saat sen Kiimingin kirkkoherranvirastosta sen aukioloaikoina.

 

Rippikoulu 2022

Vaikka käyt rippileirin muualla, kuin kotiseurakunnassasi, on ilmoittautuminen tehtävä myös kotiseurakuntaan.

Mikäli olet unohtanut tehdä ilmoittautumisen, ole yhteydessä rippikouluvastaavaan elisa.hinkkala@evl.fi

Muualle menevien rippikoululaisten ryhmästä vastaa nuorisotyönohjaaja Elisa Hinkkala p.040-743 1903

 

 

 

Kotiseurakuntaan tutustumisosioon kuuluva Diakonia- ja lähetystyön sekä varhaiskasvatuksen kokonaisuus toteutetaan epävakaan koronatilanteen vuoksi etämateriaalin avulla. Materiaali on lähetetty nyt kaikkiin ilmoittautumisessa annettuihin sähköpostiosoitteisiin (nuori ja huoltajat). Mikäli viestiä ei näy Saapuneet - kansiossa, tarkista myös roskaposti. Jos viestiä ei siltikään löydy, niin ole yhteydessä.

30.1.2022   Rippikoulusunnuntain jumalanpalvelus 

Omatoimisesti itsenäinen kotiseurakuntaan tutustuminen rippikoulukortin mukaan.

 

Ohjeet rippikoulukorttiin:

Jumalanpalveluksiin voi aina osallistua ilman koronapassia. Tarkista voimassa olevat henkilömäärärajoituksen. Kirkoissa on kirkkokohtaisia henkilömäärärajoituksia, sekä turvaväli- ja maskikäytäntö. Toteutettavat jumalanpalvelukset ja kellonajat näkyvät rauhantervehdyksessä tai Oulun seurakuntayhtymän nettisivuilla.

Jumalanpalvelukset 4 kpl:

31.1. rippikoulusunnuntai 

jumalanpalvelus à iltamessu jumalanpalvelus- ja ehtoollisopetuksen yhteydessä

jumalanpalvelus à käynti kirkossa vapaavalinteisesti ennen omaa leiriä

jumalanpalvelus à käynti kirkossa vapaavalintaisesti ennen omaa leiriä

(jumalanpalvelusmerkinnän voit pyytää myös esimerkiksi, jos osallistut kesällä ennen omaa leiriäsi jonkun muun konfirmaatiomessuun)

Muut tilaisuudet:

jumalanpalvelus- ja ehtoollisopetus à syksyn aikana ilmoitettuna päivänä.

diakonia – lähetys – varhaiskasvatus à toteutettu aiemmin syksyllä etänä ja palautus ollut työntekijälle, joka on tehtävän sinulle lähettänyt.

diakonia – palvelutehtävä à tästä ohjeistus on annettu edelliseen tehtävään liittyneellä tallenteella. Rippikoululaiselle on jaettu erillinen palvelukortti, johon tehtävän voi kirjata. Pidä palvelukortti ikään kuin rippikoulukortin liitteenä. Mikäli erillistä korttia ei ole tai se on mennyt hukkaan, voi palvelutehtävän merkitä myös suoraan rippikoulukorttiin: päivämäärä, mitä teit ja sen henkilön allekirjoitus, jolle tehtävän teit. Palvelutehtävä voi olla haravointia, leipomista, puiden pinoamista, naapurille kaupassa käynti. Joku auttamistehtävä, joka ei kuulu nuoren perushommiin kotona. Sen voi tehdä naapurille, tuttavalle jne.

vanhemman/kummin kanssa merkki à tähän merkintään käy mikä tahansa seurakunnan järjestämä tilaisuus, jossa olet ollut yhdessä huoltajasi tai kummisi kanssa. Tilaisuus voi olla myös kirkollinen toimitus, jossa olette olleet: kaste, konfirmaatio, häät, hautajaiset. Pyydä allekirjoitus tilaisuudessa olleelta työntekijältä tai jos olette joutuneet osallistumaan vaikkapa kastejuhlaan etänä, niin huoltaja voi kirjoittaa merkinnän: päivämäärä, mikä tilaisuus ja allekirjoitus.

yökahvila à Seurakunnan nuorisotyön järjestämä avoin ilta, joka osalla ehti olla jumalanpalvelus- ja ehtoollisopetuksen yhteydessä. Ne, joiden kohdalla yökahvila jouduttiin koronarajoitusten vuoksi perumaan, käyvät yökahvilassa tai seurakunnan järjestämässä nuorten tapahtumassa itsenäisesti kevään aikana.

Vapaavalintainen tapahtuma à Mikä tahansa seurakunnan järjestämä avoin tilaisuus. Esimerkiksi joulun aikaan Kauneimmat joululaulut tai erilaiset hartaudet. Pääsiäisen aikaan on usein paljon erilaisia tapahtumia ja iltakirkkoja. Myös lähetystyö ja nuorisotyö järjestää kevään aikana useita tapahtumia esimerkiksi perhetapahtumat ja nuorteniltoja. Musiikki työ järjestää konsertteja. Tilaisuus ei voi olla ennakkoilmoittautumista vaativa kuoro, kerho tai suljettu ryhmä.

 

 

Jos sinulla on kysyttävää, ole rohkeasti yhteydessä.

www.oulunseurakunnat.fi/rippikoulu

Kiimingin seurakunnan rippikouluvastaava Elisa Hinkkala 040 7431 903  ja varavastaava Jii-Pee Nyyssönen p. 044 788 4058