Oulujoen seurakunnan rippikoulu

Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran. Siellä on tilaisuus pohtia yhdessä muiden kanssa elämän suuria kysymyksiä: Mikä on elämässä tärkeää? Minkälainen on suhteeni Jumalaan? Rippikoulussa opiskellaan kristinuskon keskeisimmät asiat. Opiskelu on yhdessä tekemistä ja kokemista, keskusteluja ja oivaltamista. Riparilla myös pelataan ja leikitään, ollaan rennosti ja pidetään hauskaa. Riparimuistot ja -tunnelmat elävät pitkään mielissä. 

Oulujoen ryhmäkohtaisilta sivuilta löydät eri ryhmien kokoontumisaikataulut, jotka on ilmoitettu myös kirjeessä tai ryhmän aloitustapaamisessa. Sivuilla ovat myös ryhmien ohjaajien yhteystiedot esimerkiksi poissaoloista sopimista varten. Sivuille päivitetään mahdolliset aikataulumuutokset ja muut muuttuvat tiedot. Näillä sivuilla on siis hyvä vierailla aika ajoin rippikouluvuoden aikana.

Rippikoulutapaamiset koronarajoitusten aikana (päivitetty 28.1.2021)

Oulun kaupungissa on avattu alaikäisten harrastetoimintaa asti 9.2.2021 Siihen rinnastuen järjestämme tuolla ajalla rippikoulutapaamisia, joissa ryhmä on jaettu pienempiin osiin. Muuta seurakunnan kokoavaa toimintaa ei kuitenkaan ole ja siksi esimerkiksi jumalanpalvelusten yhteyteen suunnitellut tapaamiset jäävät pois ohjelmasta. Seuraamme kaupungin ohjeistuksia ja niiden mukaan toimien kokontumiset jatkuvat tai peruuntuvat lopun helmikuun aikana.

Kun Oulussa ollaan epidemian leviämisvaiheessa, ei rippikoulukoontumisia järjestetä. Epidemian perus- ja kiihtymistasolla rippikoulutapaamiset järjestetään muuhun harrastustoimintaan rinnastuen ja asianmukaiset varotoimet huomioiden. Tämä päälinja on voimassa koko kevään.

Mikäli ryhmällesi on aikataulutettu kokoontumisia ajalle, jolloin ollaan leviämisvaiheessa ja tiukkojen kokoontumisrajoitusten kanssa, kyseiseen kokontumiseen suunniteltu sisältö toteutetaan toisella tavalla. Joko verkkoon siirtämällä tai itsenäisillä tehtävillä tai mahdollisesti uutena ajankohtana. Rippikouluryhmäsi ohjaajat kertovat tällaisessa tapauksessa etukäteen, miten kyseinen rippikoulukerta tapahtuu.

Rippikoulukortti ja merkit -välilehdeltä löydät ohjeet merkkien keräämiseksi rippikoulukorttiin. Toivomme, että kaikki ryhmät pääsevät piakkoin myös oikeasti näkemään toisensa ja siten rippileiri tulee taas pikkuisen lähemmäksi!

 

 

Minun rippikouluryhmäni?

Rippikouluryhmistä on ilmoitettu koteihin 19.11. lähetetyllä kirjeellä. Pyydämme teitä huomioimaan, että ilmoittautumisajan päätyttyä sähköisessä ilmoittautumisjärjestelmässä saattoi näkyä jokin rippikouluryhmä vahvistettuna, mutta tämä johtui järjestelmän virheestä, eikä kyseinen leiri välttämättä ollut se, jolta oikeasti sait paikan. Oikea ryhmäsi on se, joka on kirjeellä ilmoitettu. Pahoittelemme tilannetta. 

Jos sinulla on tarve vaihtaa rippikouluryhmää, ilmoita siitä Iida Glumoffille. Ryhmämme ovat tänä vuonna varsin täynnä, joten vaihto onnistuu yleensä vain, jos toisesta ryhmästä löytyy joku vaihtamaan paikkoja päittäin tai peruutuksia tulee. Saatat siis joutua odottamaan ryhmänvaihtoa kevään ajan. Teemme silti parhaamme, että jokaiselle löytyy sopiva rippikouluryhmä.

 

Alla ovat Oulujoen rippikouluvastaavien yhteystiedot ja heihin voit olla yhteydessä kaikissa rippikouluasioissa.

Iida Glumoff
seurakuntapastori
040 50 46467

Jouni "Jone" Heikinheimo
nuorisotyönohjaaja
040-7379643