Oulujoen seurakunnan rippikoulu

Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran. Siellä on tilaisuus pohtia yhdessä muiden kanssa elämän suuria kysymyksiä: Mikä on elämässä tärkeää? Minkälainen on suhteeni Jumalaan? Rippikoulussa opiskellaan kristinuskon keskeisimmät asiat. Opiskelu on yhdessä tekemistä ja kokemista, keskusteluja ja oivaltamista. Riparilla myös pelataan ja leikitään, ollaan rennosti ja pidetään hauskaa. Riparimuistot ja -tunnelmat elävät pitkään mielissä. 

Oulujoen ryhmäkohtaisilta sivuilta löydät eri ryhmien kokoontumisaikataulut, jotka on ilmoitettu myös kirjeessä tai ryhmän aloitustapaamisessa. Sivuilla ovat myös ryhmien ohjaajien yhteystiedot esimerkiksi poissaoloista sopimista varten. Sivuille päivitetään mahdolliset aikataulumuutokset ja muut muuttuvat tiedot. Näillä sivuilla on siis hyvä vierailla aika ajoin rippikouluvuoden aikana.

Kesän rippikoulujen tilanne (päivitetty 28.5.2021)

Oulun seurakuntayhtymän kirkkoherrat ovat päättäneet, että nykyisenkaltaisessa koronatilanteessa tulevan kesän rippikoululeirit ja päivärippikoulut järjestetään niille suunnitelluissa ajankohdissa. Tätä varten me rippikouluvastaavat olemme luoneet terveysturvallisuuteen liittyviä ohjeita ja toimintamalleja. Nämä ohjeet ja toimintamallit käydään teidän kanssanne lävitse ennen nuoren leirille lähtöä. Asiasta huolehtivat oman rippikouluryhmäsi ohjaajat. Mikäli koronatilanne huononee kesän kuluessa olennaisesti, varasuunnitelmaan siirtymisestä päättää Oulun seurakunnan johtoryhmä. Rippikoululeirit laskutetaan vasta toteutuneen rippikoulukesän jälkeen, jotta varmistumme laskutuksen oikeellisuudesta.

Koronaturvallisuudesta leirillä lyhyesti 

Lapset ja nuoret ovat epidemian leviämisen ja tartunnan kannalta pienen riskin joukkoa, sairastuneillakin oireet ovat yleensä lieviä. Leiriturvallisuuden kannalta olennaista on riittävä väljyys ja käsihygienia ja se, ettei hengitystieoireinen osallistu leirille.  Leiriä ennen tai leirin aikana sairastuvan nuoren huoltajat käyttävät hänet koronatestissä ja negatiivisen testituloksen ja oireiden häviämisen jälkeen leirille voi taas tulla. 

Pyydämme nuorta huoltajineen rajaamaan sosiaalisia kontaktejaan ennen leiriä. Vaikka rajoitusten puolesta ennen leiriä olisi mahdollista nähdä laajempia joukkoja, pyydämme välttämään näitä tilanteita.  

Tarkemmin ohjeet ovat nähtävissä os. www.oulunseurakunnat.fi/rippikoulu 

Konfirmaatiot 

Konfirmaatiot järjestetään pienempiin ryhmiin jaettuina tilaisuuksina, joihin jokainen rippikoululainen saa tämän hetken rajoitusten pohjalta kutsua mukaan 4 läheistään. Lisäksi kaikki konfirmaatiot striimataan ja saat omaan konfirmaatioosi ryhmäsi ohjaajilta linkin, jonka kautta konfirmaatiota voivat seurata ne läheiset, jotka ovat toisella paikkakunnalla. Saat oman konfirmaatioaikasi tietoon ryhmäsi ohjaajilta.

 

Alla ovat Oulujoen rippikouluvastaavien yhteystiedot ja heihin voit olla yhteydessä kaikissa rippikouluasioissa.

Riitta Kentala
lehtori
040-5747094

Jouni "Jone" Heikinheimo
nuorisotyönohjaaja
040-7379643