Teema 6: Yhteiskehittäminen

Kevään 2022 aikana oli tarkoitus käynnistää ja tukea vuoden 2021 aikana syntyneitä yhteiskehittämisen kokeiluja seurakunnissa yhteiskehittämisen työpajoilla. Tämä ei kuitenkaan onnistunut toimintaympäristön palautuessa uuteen normaaliin, eli rajoituksista luopuminen haastoi työntekijöiden osallistumista ja panostamista yhteiskehittämiseen ja työpajoihin osallistumista. 

Näin ollen luotiin yhteistoiminnallinen Yhteiskehittämisen työtila Howspace-työtilaan, jonka vahvuutena on aikaan ja paikkaan sitoutumaton mahdollisuus aktivoida ja osallistaa yhteiskehittämiseen, seurakuntien väliseen yhteistyön luomiseen sekä tiedon jakamiseen ja vuorovaikutukseen.

Työtilaan luotiin vuorovaikutukseen perustuvia tehtäviä ja alustuksia, joiden avulla yhteiskehittämistä oli tarkoitus tukea. Myös aktivointi osallistavaan toimintaan työtilassa osoittautui haasteelliseksi. Tästä johtuen on luotu työtilaan mahdollisuus tutustua ja perehtyä työtilaan luotuja aineistoja, hyödyntää sitä minkä kokee tarpeelliseksi ja tallentaa työkaluja, joita voisi edelleen parastaa, soveltaa tai muokata oman työn tueksi. 

Yhteiskehittämisen työpajan työtilaan voi rekisteröityä tästä linkistä: Osallisuus suhteessa -hankkeen yhteiskehittämisen työpaja ja työkalupakki Howspacessa

Rekisteröityminen tapahtuu kirjoittamalla rekisteröitymiskenttään sähköpostiosoitteesi (evl.fi, ort.fi). Tämän jälkeen saat kirjautumislinkin omaan sähköpostiosoitteeseesi. Sähköpostissa tullutta linkkiä klikkaamalla pääset työtilaan. 

Mikäli oletusselaimesi on Edge tai Explorer voi olla, että työtilassa etenemiseen tulee ongelmia. Tällöin kopioi kirjautumislinkkisi alapuolella oleva pitkä osoite (https://osallisuus-suhteessa-yhteiskehittamisen-tyopajat.in.howspace.com -alkuinen osoite) ja laita se Chrome- tai Firefox-selaimen osoitekenttään. 

Yhteiskehittämisen työpajaan voit vapaasti perehtyä silloin kun se sinulle sopii ja hyödyntää sen mikä sinua kiinnostaa. Työtilaan rekisteröityminen ei sido sinua mihinkään, vaan mahdollistaa sisältöön perehtymisen.

Jokaisen teeman sisälle luodut tehtävät voivat avata sinulle tai tiimillesi uusia näkökulmia, innostaa tai auttaa sinua kokeilevan yhteiskehittämisen käynnistämisessä ja fasilitoinnissa. Tehtävät ovat vapaaehtoisia.

Työtilan sisältö:

1.    Tervetuloa -sivu

2.    Yhteiskehittämisen työpaja

  • Kehittämisaskeleita seurakuntien työyhteisöissä
  • Voimaa verkostoista - opi ja etene yhdessä, Timo Järvensivu
  • Osallistava yhteiskehittäminen

3.    Yhteiskehittämisen työkalupakki

  • Itsensä johtaminen ja työyhteisötaidot (julkaistaan myöhemmin sovittuna aikana)
  • Hyvinvoiva ja toimiva työyhteisö
  • Johtaminen ja yhteiskehittäminen

Työtila on hyödynnettävissä 31.5.2022 saakka.