Oulujoen seurakunta


Oulujoen kirkon nettiradio

Virtuaalikirkko

 

Rakkaat Oulujokiset!

Suomen evankelisluterilaisen kirkon piispat ovat ohjeistaneet, että seurakunnissa voidaan kesäkuusta alkaen viettää jumalanpalveluksia läsnä olevien seurakuntalaisten kanssa. Jumalanpalveluksissa voidaan viettää myös ehtoollista. Muutos astuu voimaan kesäkuun ensimmäisenä päivänä, eli siihen saakka jumalanpalvelukset toteutetaan ainoastaan verkkolähetyksinä.  

Piispojen ohje jumalanpalvelusten avaamisesta seurakuntalaisille on linjassa hallituksen tekemien, kokoontumisten väkimäärää koskevien päätösten kanssa. Niiden mukaan Suomessa sallitaan tämänhetkisten tietojen mukaan kesäkuun alusta lähtien 50 hengen kokoontumiset.  

Konfirmaatiojumalanpalveluksiin rippikoululaiset saavat kutsua kaksi-kolme läheistään, koska näissäkin jumalanpalveluksissa noudatetaan hallituksen määräämiä 50 hengen kokoontumisrajoituksia. Oulujoen seurakunnassa vietetään joinakin kesän sunnuntaina rippikouluryhmien kanssa useampia rippikirkkoja peräkkäin. Seurakuntalaisilla ja rippikoululaisten muilla omaisilla ja ystävillä on mahdollista osallistua näihin rippikoulun päättäviin jumalanpalveluksiin virtuaalisten kirkkojen avulla. 

Oulujoen seurakunnan muu kokoava toiminta palaa kesäkuun alusta normaaliin rytmiin. Diakonia vastaanotot palvelevat. Perheet voivat kokoontua varhaiskasvatuksen kesäkerhoihin. Nuoret saavat olla yhdessä seurakunnan nuorten tiloissa. Oulujoen rippikoulut pidetään kesällä 2020 päivärippikouluina pääasiassa Hintan seurakuntataloissa. Seurakuntalaiset voivat järjestää perhejuhlia: kastejuhlia, hääjuhlia, muistotilaisuuksia ja syntymäpäiviä seurakunnan tiloissa. Näissäkin tilaisuuksissa noudatetaan hallituksen kokoontumisrajoituksia ja terveysviranomaisten suosituksia turvaväleistä ja hygieniasta.     

Kesä on tulossa. Valo täyttää huoneet jo aamuyön tunteina. Voimme ottaa nyt muutamia askeleita kohti normaalia elämää, vaikka varovainen pitää olla. Muistakaa, että Kristus kulkee kanssanne ja hänen seurakuntansa elää lähellänne. 

 

Ilkka Mäkinen

Kirkkoherra 

 

 

Oulujoen seurakunta levittäytyy laajalle alueelle! Yhtä aikaa seurakunnan alueella on läsnä urbaani kaupunkikulttuuri ja elinvoimainen maaseutu. Seurakunnan jäsenmäärä on n. 20.000. On hienoa, että seurakunnan ilme on monipuolinen niin maantieteellisesti, historiallisesti kuin kulttuurisestikin!

Seurakunta haluaa olla lähellä jokaista. Seurakunnalla on erityinen tehtävä ja mahdollisuus kutsua erilaisia ihmisiä yhteen. Oulujoen seurakunnan tehtävänä on tuoda vaativaan arkeen toivon ja rakkauden sanomaa, sekä konkreettista tukea ja apua eri elämänvaiheisiin.

Kutsun Sinua seurakunnan jäsen, jäsenyyttä pohtiva tai jäsenyyden jo jättänyt: Ota yhteyttä! Mitä voisimme yhdessä tehdä, että seurakunta ja sen sanoma voisi ulottua Sinun arkeesi ja pyhääsi. Jos et juuri nyt ehdi, jaksa tai voi olla yhteyksissä, ole kuitenkin levollisin mielin: Puolestasi rukoillaan!

Ilkka Mäkinen

kirkkoherra

 

Päivystävä pappi puh. 044 788 3990

Poikkeustilan aikana päivystävän papin tavoittaa sielunhoidollisissa asioissa ma-to klo 10-16, puh. 044 788 3990.

Tavattavissa Oulujoen seurakunnan jäsenten kirkollisten toimitusten (kasteet, häät ja hautajaiset) järjestelyissä. Mahdollisuus myös sielunhoidolliseen keskusteluun.

Päivystävä pappi on paikalla ma, ke,to klo 9-11, Hintantie 89, 2. krs. diakonissan vastaanottohuone.  Ti klo 9-11 Hintan sakastissa. HUOM! ei koronaviruksen aikana.

 

Asiointi kirkkoherranvirastoon joko puhelimitse (08) 5313 500 tai s-postilla oulujoenseurakunta@evl.fi

 

Seurakuntamestareiden ryhmäkutsunumero (08) 530 2981.

Kirkkoherra
Oulujoen seurakunta
Hintantie 89
90650 Oulu

Oulujoen seurakunnan seurakuntaneuvoston puheenjohtaja

Seurakuntasihteeri
Oulujoen seurakunta
+358 8 531 3500
Hintantie 89
90650 Oulu
Seurakuntasihteeri
Oulujoen seurakunta
Hintantie 89
90650 Oulu