Hyppää sisältöön

Oulujoen pyhiinvaellus

Hengellisyyttä, hiljaisuutta ja kulttuurihistoriaa.

Tervetuloa Oulujoen pyhiinvaelluksen verkkosivuille. Pohjois-Pohjanmaan ensimmäisellä pyhiinvaellusreitillä yhdistyvät luonnossa kulkeminen, kulttuurielämykset, hengellisyys ja mahdollisuus hiljentymiseen. 

Pyhiinvaellusreitin voi kulkea eri reittivaihtoehtoja seuraillen joko vaeltaen, jalan, pyöräillen tai moottoriajoneuvolla. Reitti koettavissa myös virtuaalisesti 360 panoraamojen ja digitaalisten äänimaisemien avulla.

Näiltä sivuilta löydät tietoa reitistä, kohteista (kirkot ja kansallispuisto), nähtävyyksistä, palveluista ja karttasovelluksista. Saat myös yleistä tietoa vaelluksesta ja jokamiehenoikeuksista sekä löydät vinkkejä vaellukseen. Lisäksi voit tulostaa sivulta pyhiinvaeltajan passin, johon voit kerätä vaelluskohteiden leimat.

Yhteiselle vaellukselle on mahdollista osallistua heinäkuussa ja syyskuussa! Pyhän Olavin pyöräily Oulun tuomiokirkolta Turkansaareen on luvassa 29.7. ja pyhiinvaelluskävely Turkansaaresta Oulun tuomiokirkolle tehdään 17.9. Järjestelyistä vastaavat Oulun tuomiokirkkoseurakunta ja Oulujoen seurakunta. Tervetuloa mukaan!

Oulujoen pyhiinvaelluksen reittikartta

Oulujoen pyhiinvaellus tarjoaa mahdollisuuden hengellisyydelle, hiljentymiselle ja kulttuurielämykselle. 

 

Hankkeen rahoitus: Opetus- ja kulttuuriministeriö 

YouTube-video