Oulun tuomiokirkko

Kirkkokatu 3 A , 90100 Oulu
(08) 3161 401

Oulun tuomiokirkko

Oulun tuomiokirkko ja sen kellaritiloissa sijaitseva krypta ovat seurakuntalaisten käytettävissä kirkollisia toimituksia (esim. kasteet ja häät) varten. 

Oulun tuomiokirkko valmistui vuonna 1777. Keväällä 1822 Oulu tuhoutui tulipalossa ja myös kirkon puurakenteet paloivat. Kirkko rakennettiin pian uudelleen arkkitehti Carl Ludvig Engelin piirustusten mukaan. Runkona olivat alkuperäiset kiviseinät, uutta olivat keskuskupoli, kattorakenteet ja torni. Kirkko valmistui 1832 ja torni 1845.

Kuvia Oulun tuomiokirkosta

Historia ja taide

 

 

Saavutettavuus: Induktiosilmukka kirkkosalissa. Katso tästä kirkon kuuluvuusalueet. Kirkkosali pääoven kautta liikuntarajoitteiselle sopiva. Sakastiin/urkuparvelle ei pääsyä. Kryptaan pääsy varsin vaativaa pyörätuolireittiä pitkin. Kirkossa asiakas-wc, mutta eivät sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksimihenkilömäärät: kirkkosali: 1540, krypta: 60 ja urkulehteri: 81.

Kirkossa on kesällä opas ja kryptassa toimii kahvila Cafe Krypta.

Varaukset Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherranvirastoon (avoinna ma-pe klo 9 - 16).

Seurakuntamestarin puh. 040 585 6113

Kirkon pihalla Linnankadun puolella kaksi invapaikkaa, kulku pääoven kautta. Kirkon edessä yleinen kiekkopysäköintialue, jossa myös 1-2 invapaikkaa.

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan verkkosivulle >>

Oulun tuomiokirkon pelastussuunnitelma (päivitetty 1.3.2016)

Kuuntele verkkokirkkosivulla Oulun tuomiokirkon jumalanpalvelusta sunnuntaisin klo 10.

Induktiosilmukka
Pysäköinti
wc

Sijainti kartalla

Tapahtumat

to 9.4. klo 18.00

Kirkkokatu 3 A, 90100 Oulu

Kiirastorstain iltakirkko

Toimittaa Satu Saarinen avustaa Hanna Valkama. Urkuri Lauri-Kalle Kallunki kanttori Henna-Mari Sivula. Turvallisuussyistä jumalanpalvelukset järjestetään toistaiseksi suljetuin ovin. Läsnä voit kuitenkin olla netin kautta. www.virtuaalikirkko.fi
pe 10.4. klo 10.00

Kirkkokatu 3 A, 90100 Oulu

Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus

Toimittaa Satu Saarinen. Kanttorit Irina Niskala ja Raimo Paaso. Turvallisuussyistä kaikki jumalanpalvelukset järjestetään toistaiseksi suljetuin ovin. Läsnä voit kuitenkin olla netin kautta. www.virtuaalikirkko.fi