Kerhot ja piirit

Kerhoja ja piirejä järjestään eri nimisinä Oulun seurakuntien alueella. Tarkat tiedot ja kokoontumisajat löytyvät tapahtumakalenterista.

Kaksi naista tekee käsitöitä pöydän ääressä

Jokaisessa kokoontumisessa on seurakunnan työntekijän pitämä hartaus, laulua, kahvittelua ja keskustelua. Joskus paikalle pyydetään asiantuntijoita kertomaan ajankohtaisista tai muuten tärkeistä aiheista. Sellaisia voivat olla vaikkapa ruokavalio tai liikunta.

Kerhojen ja piirien yhtenä tärkeänä tavoitteena on kutsua ihmisiä koolle ja uusien ystävien löytyminen kerhon kautta on tärkeä asia. Moni rohkaistuu helpommin lähtemään myös retkille ja leireille, kun on ensin päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin kerhoissa. Yhdessä oleminen lieventää myös yksinäisyyttä, jotta siitä ei tulisi elämää raskauttava asia.

Kerholaiset voivat itse osallistua erilaisiin järjestelyihin kuten kahvituksiin, loppusiivouksiin ja –tiskauksiin. Joissakin kerhoissa on vapaaehtoinen kerhonvetäjä, joka suunnittelee ohjelmaa kerhoon yhdessä seurakunnan työntekijän kanssa.

Kokoontumisissa keskustellaan niin hengellisistä, henkisistä kuin aivan jokapäiväisistä käytännöllisistäkin asioista – jokaisen kerholaisen omien tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Osallistujien on myös mahdollista ottaa kynttiläänsä vakan alta ja tuoda esille taitojaan ja osaamisiaan. Joku lausuu runoja, toinen kerää lehtileikkeitä ajankohtaisista ja kiinnostavista asioista, kolmas esittelee tekemiään käsitöitä. Kerholaiset saattavat myös yllättää toisiaan valmistamalla ruokaa tai tuomalla kerhoon itse tekemiään herkkuja.

Lapset ja vapaaehtoistyöntekijät ovat aina tervetulleita vieraita. Musiikki-, lausunta- ja leikkihetket tuovat iloista vaihtelua yhteisiin kokoontumisiin.


 
Kaikki Oulun ev.lut. seurakuntien tilaisuudet löytyvät tapahtumakalenterista.
 
Rauhan Tervehdys -seurakuntalehden sivuille pääset tästä.
 

Alla on lueteltu tällä hetkellä säännöllisesti kokoontuvia ikäihmisten kerhoja ja ryhmiä Oulun seurakunnissa

 

Haukiputaan seurakunta


Seurakuntakerhot parittomilla viikoilla
torstaisin klo 13-14.30 Kellon seurakuntakodissa, Kylätie 10. Lisätietoa Sari Lukalta, p. 040 589 8362

Juttukahvila parittomilla viikoilla
keskiviikkoisin klo 13-14.30 Martinniemen seurakuntakodissa, Repolantie 2. Lisätietoa Minna Similältä, p. 040 8668 319.

Eläkeläisten musiikkipiiri noin kerran kuukaudessa
torstaisin klo 13-14.30 seurakuntakeskuksessa, Kirkkotie 10. Lisätietoa kanttori Hannu Niemelältä, p. 040 547 1660.

Karjasillan seurakunta

Eläkeläisten kerhot

Karjasillan eläkeläisten kerhoihin ovat tervetulleita kaikki eläkeläiset. Kerhoissa kahvittelemme, juttelemme, saamme toisinaan vieraita ja hiljennymme pienen hartauden äärellä. Kerhoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kokoonnumme joka toinen viikko.

Maikkulan kappelin eläkeläisten kerho (Kangaskontiontie 9). Joka toinen maanantai, parillisilla viikoilla kello 13–14.30. Alk. ma 7.9.

​​​​​​​Kastellin kirkon eläkeläisten kerho (Töllintie 38). Joka toinen torstai, parittomilla viikoilla kello 13–14.30. Alk. to 10.9.

Lisätietoja diakoniatyöntekijä Sirpa Kemppainen p. 040 5757163,  sirpa.kemppainen@evl.fi

Karjasillan kirkon eläkeläisten kerho (Nokelantie 39). Joka toinen torstai, parillisilla viikoilla kello 13–14.30. Alk. to 3.9.

Lisätietoja diakoniatyöntekijä Marjukka Hamari p. 040 5752710,  marjukka.hamari@evl.fi

Pyhän Andreaan kirkon eläkeläisten kerho (Sulkakuja 8). Joka toinen maanantai, parittomilla viikoilla 13–14.30. Alk. ma 14.9.

Lisätietoja diakoniatyöntekijä Pauliina Orrensuo p. 040 5747162, pauliina.orrensuo@evl.fi ​​​​​​​

 

Tervetuloa kaikki kokeneet kävijät ja uudet tulokkaat!

 

Kulttturikerho Caritaksessa

Kaarina Jaakkolan vetämä kerho, jossa aiheena aina ajankohtaista kulttuuria. Kerho kokoontuu kerran kuukaudessa klo 14-15.30

Palvelupiiri vapaaehtoistehtävistä kiinnostuneille

Diakoniatyössä voit toimia vapaaehtoisena monella tapaa. Palvelupiiri on avoin kokoontuminen vapaaehtoistehtävistä kiinnostuneille Karjasillan kirkon koulutussalissa. Palvelupiiri kokoontuu 14.9.2020 alkaen joka toinen maanantai kello 13. Alussa on lyhyt hartaus/hiljentyminen ja kahvit, minkä jälkeen kuullaan tietoa ajankohtaisista tehtävistä ja on mahdollisuus vaihtaa ajatuksia toisten vapaaehtoisten sekä työntekijän kanssa. Lisätietoja: Marjukka Hamari, p. 040 5752 710.

Kiimingin seurakunta

Olkkarin rupatteluklupi

Olkkarin rupatteluklupi kokoontuu joka kuukauden toinen keskiviikko klo 13 Senioritalon olohuoneessa, Terveystie 3 ja se on tarkoitettu kaikenikäisille eläkeläisille. Kerhossa tarjotaan kahvit, syvennytään johonkin ajankohtaiseen aiheeseen sekä rupatellaan ja laulellaan yhdessä.

Olkkarin rupatteluklupin päivämäärät löytyvät Rauhantervehdyksestä tai oulunseurakunnat.fi/tapahtumat. Lisätietoja voit kysyä diakoniatyöntekijä Erja Haholta, p. 0400 775 164.

Ylikiimingin seurakuntakerho

Ylikiimingin seurakuntakerho kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa parillisilla viikoilla klo 10-11.30 Ylikiimingin seurakuntatalolla. Kerhossa tarjotaan kahvit sekä syvennytään johonkin ajankohtaiseen aiheeseen. 

Ylikiimingin seurakuntakerhojen päivämäärät löytyvät Rauhantervehdyksestä tai oulunseurakunnat.fi/tapahtumat. Lisätietoja voit kysyä Seija Lommalta p. 040 5793 247

Yli-Iin torstaikerho

Yli-Iin torstaikerho kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa parittomilla viikoilla klo 11-12.30 Yli-Iin seurakuntatalolla. Kerhossa tarjotaan kahvit sekä keskustellaan jostakin ajankohtaisesta aiheesta.

Yli-Iin seurakuntakerhojen päivämäärät löytyvät Rauhantervehdyksestä tai oulunseurakunnat.fi/tapahtumat. Lisätietoja voit kysyä Riikka Ikoselta, p. 040 5281 813.

Naisten ryhmä

Jäälin kappelilla kokoontuu tiistaisin klo 13 toiminnallinen naisten ryhmä. Ryhmä on tarkoitettu kaikenikäisille naisille, jotka kaipaavat arkeen vaihtelua. Ryhmä on avoin ja siihen ei tarvitse ilmoittautua. Naisten ryhmän ohjelma suunnitellaan yhdessä kauden alussa. Ohjelmassa on mm. kahvittelua, käden taitoja, vierailijoita ja joskus käydään keilaamassa jne. Lisätietoja saat Riikka Ikoselta, p. 040 5281 813.

Oulunsalon seurakunta

Seurakuntakerho

Seurakuntakerho kokoontuu parillisten viikkojen torstaisin klo 11.00 Toimitalolla, Yläsalissa, osoitteessa Vattukuja 2. II krs (hissi).

Kerhossa on joko teeman mukainen ohjelma tai vapaata keskustelua, hartaus, laulua kanttorin säestyksellä, tavattavissa myös muita seurakunnan työntekijöitä, sekä Arkilounas.

Arkilounas 6 € sisältää pääruuan, salaatit, ruokajuoman ja jälkiruuan, sekä kahvit leivonnaisen kera.

Tule tutustumaan ja ota ystäväsi mukaan.

Lisätietoja: Katriina Sipilä, p. 044 7453 848 tai Maija Sivula, p. 044 7453 853.

Oulun tuomiokirkkoseurakunta

Alueellamme kokoontuu kaksi eläkeläisten kerhoa viikottain. Kerhoissa on alkuhartaus, keskustelua eri teemoista ja kahvit. Ryhmä on kaikille avoin, eikä tarvitse ennakkoilmoittautumista.

Vanhan pappilan eläkeläisten kerho torstaisin klo 10.00–11.30, Asemakatu 6 (käynti sisäpihan puolelta).
Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Kaisa Jaakkola, p. 040 730 4117.

Intiön eläkeläisten kerho torstaisin klo 12.30–14, Intiönpolku 2
Lisätietoja: diakoniatyöntekijä Saila Luukkonen, p. 040 5747 181.

Tuiran seurakunta

Eläkeläisten kerho

Pyhän Tuomaan kirkossa alkaa kokoontumaan (näillä näkymin) to 1.10 klo 13.00-14.30. Kerho kokoontuu joka torstai ja vetäjänä Päivi Moilanen p. 040-5747064

Kerhossa keskustellaan päivän aiheeseen liittyvästä teemasta. Kerhossa myös lauletaan ja hiljennytään yhdessä hartauden äärellä. Kerho on tarkoitettu Tuiran seurakunnan eri-ikäisille eläkeläisille.

Lisätietoja saa Rauhantervehdyksestä tai diakoniatyöntekijä Päivi Moilaselta, p. 040 5747 064 tai paivi.moilanen@evl.fi.

 

Tuiran palvelukeskuksen eläkeläisten kerho

 

Eläkeläisten kerho kokoontuu Tuiran palvelukeskuksessa (Kangastie 1) kuukauden viimeisenä tiistaina klo 14-15, ti 29.9 alkaen. Ryhmä on avoin ja tarkoitettu alueen kaikille eläkeläisille. Kerhossa lauletaan Tuiran seurakunnan vapaaehtoisten lauluystävien kanssa, hiljennytään hartauteen ja keskustellaan. Mukana diakoniatyöntekijä Satu Pesonen.

 

Suvantohetki ikäihmisille

 

Ikäihmisten suvantohetki kokoontuu kerran kuukaudessa (ma 7.9 alkaen) maanantaisin klo 14-15 Tuiran kirkolla Suvantosalissa (Myllytie 5). Ikäihmisille suunnattu avoin kohtaamishetki yhdessäolon ja kahvittelun merkeissä. Mukana diakoniatyöntekijä Satu Pesonen.