Hiljaisuuden retriitit

Retriitti, hiljainen rukous, kristillinen meditaatio, hiljaisuuden viljely - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Retriitti (engl. retreat) tarkoittaa suomeksi sivuun tai syrjään vetäytymistä. Retriittitoiminta ja kristillinen meditaatio ovat hiljaista rukousta ja ne tuovat lepoa ja rauhoittumista arjen keskelle. Kristillisessä meditaatiossa omaa elämää katsellaan Jumalan kasvojen edessä. Se on samalla myös oman elämän keskeneräisyyden hyväksymistä.

Raamatussa Jeesus ohjeistaa seuraajiaan viettämään aikaa välillä yksinäisyydessä ja hiljaisuudessa. Markuksen evankeliumista löytyy kertomus siitä, kuinka Jeesus ja hänen opetuslapsensa etsivät hiljaisuutta ja rauhaa kiireen ja ihmispaljouden keskellä. Jeesus sanoi: "Tulkaa te yksinäisyyteen, autioon paikkaan, ja levähtäkää vähän".

Retriitissä tarjotaan mahdollisuus hiljentyä ja vetäytyä hetkeksi pois arjen kiireestä. Retriitti on yleensä muutaman päivän mittainen yhteisöllinen ja hiljaisuudessa vietettävä leiri, jossa osallistujat eivät keskustele toistensa kanssa. Kukin osallistuja saa keskittyä omista tarpeista käsin nousevaan itsetutkiskeluun, rauhoittumiseen ja rukoukseen. Retriitin päiväohjelma koostuu lyhkäisistä yhteisistä rukoushetkistä, ruokailuista sekä levosta ja liikkumisesta. Se onko ihminen luonnostaan puhelias vai ei, ei yleensä vaikuta siihen, millainen kokemus retriitti tai hiljaisuuden päivä hänelle on. Lisätietoa siitä, mikä hiljaisuuden retriitti on, löytyy muun muassa Hiljaisuuden ystävien sivuilta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Oulun seurakuntayhtymän seurakunnat järjestävät noin 2 retriittiä vuoden aikana. Retriitteihin on aina ilmoittautuminen. Jokainen retriittiin lähtevä saa oman henkilökohtaisen huoneen retriitin ajaksi. Tulevista retriiteistä löytyy tietoa tapahtumakalenterista hakusanalla retriitti.

Tulossa olevia retriittejä

30.8.-1.9. Hiljaisuuden retriitti Rokualla, järjestää Tuiran seurakunta

18.-20.11.2024 Leirikeskus Loistossa, järjestää Haukiputaan seurakunta

 

Tulossa olevia Hiljaisuuden päiviä

su 4.8.2024 klo 14-20 Leirikeskus Loistossa, järjestää Haukiputaan seurakunta.