Hyppää sisältöön

Karttasivustot ja sovellukset

Pyhiinvaelluksen kulkemisen, reitistä nauttimisen ja hiljentymisen apuvälineinä voit käyttää seuraavia sovelluksia ja sivustoja. Suositeltavaa on myös 112 Suomi -sovelluksen lataaminen älypuhelimeesi.

Maastokartat-mobiilisovellus. Mobiilisovelluksessa ominaisuutena kartan näyttäminen verkosta datayhteyden kautta. Karttoina Suomen maastokartta, ilmakuvat ja merikartta, sekä paljon muuta, lue lisää täältä

Rokua Geopark 3D -mobiilisovellus. Mobiilisovelluksessa pääset näkemään kolmiulotteisessa karttanäkymässä Rokua Geoparkin maanmuodot, käyntikohteet ja matkailupalvelut suhteessa omaan sijaintiisi, lue lisää täältä

Karttapaikka-sivusto. Sivuston palvelussa pääset tutustumaan Maanmittauslaitoksen maastokarttoihin, ilmakuviin ja taustakarttoihin, lue lisää täältä.

Tervareitistö vaellusreitti. Perinteinen Oulujokilaakson Tervareitistö retkikartta -sivustolla, lue lisää täältä (valitse karttatasoista reitit).

Outdooractive: retkeily- ja pyöräilyreitit & GPS - mobiilisovellus. Mobiilisovellus on hyvä kumppani retkeilyyn, pyöräilyyn ja kaikkeen luonnossa liikkumiseen. Sovelluksesta löydät parhaat reitit ympäri maailmaa ja oman reittisi suunnittelu on helppoa, lue lisää täältä.

Karttaselain - Maastokartta -mobiilisovellus. Mobiilisovelluksen ilmainen versio sisältää maksuttomat maastokartat, ilmakuva- ja taustakartta-aineistot sekä kiinteistötiedot, lue lisää täältä.

Trailforks - Älä koskaan eksy metsässä. Trailforks on reittitietokanta, kartta- ja hallintajärjestelmä käyttäjille, rakentajille ja yhdistyksille, lue lisää täältä (käyttökieli englanti).

Nomadi - mobiilisovellus. Mobiilisovelluksella tutkit, luot ja jaat! Lähde kulkemaan reiteille ja poluille joilla on tarinoita, kuvia, videota ja pelillissyyttä. Reittejä löytyy ympäri maailmaa sekä kaupunki että luontoympäristöstä, lue lisää täältä.

112 Suomi -mobiilisovellus hätänumeroon soittamiseen ja hätäpaikannukseen. Mobiilisovelluksen keskeisin hyöty on, että avunsaanti hätätilanteessa nopeutuu. Soittajan tarkka sijaintitieto välittyy hätäkeskukseen automaattisesti, mikä nopeuttaa hätäpuhelujen käsittelyä. 112 Suomi -sovelluksen lisäpalveluihin kuuluvat päivystysnumerot kiireettömään avuntarpeeseen sekä vaaratiedotteiden välittäminen, lue lisää täältä.

Piplia - Raamattu.fi -mobiilisovellus Raamatun lukemiseen. Kirkkoraamattu 1992 ja 33/38, DigiMarkus, Agricolan Uusi testamentti, Uusi testamentti ja Psalmit nykysuomeksi sekä Bibel 2000 ovat raamattuvalikoiman ydin. Lisäksi tarjolla on valikoima kansainvälisiä raamatunkäännöksiä mm. englanniksi ja venäjäksi. Käyttöliittymä on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi. Uusia käännöksiä, ääniraamattuja, lukuohjelmia ja taustamateriaalia päivitetään palveluun vaiheittain, lue lisää täältä.

QR-viivakoodinlukija (suomeksi) -sovellus. QR-viivakoodinlukija on moderni QR-koodiskanneri ja viivakoodinlukija, lue lisää täältä.

FREE QR Scanner: Barcode Scanner & QR Code Scanner -sovellus. QR-koodinlukija -sovellus QR-koodin skannaamiseen. Sovellus tukee kaikkia QR- ja viivakoodimuotoja, lue lisää täältä (käyttökieli englanti).

Oulujoen pyhiinvaelluksen reittikartta

Oulujoen pyhiinvaellus -hanke on päättynyt.
Pyhiinvaellusreittiä ei ole kunnostettu vuoden 2022 jälkeen.

Oulujoen pyhiinvaelluksen kulkemiseen on käytettävissä useita reittivaihtoehtoja. Reitin pituus vaihtelee valitun tavan mukaan.

Matkan voi aloittaa Oulun tuomiokirkolta tai Säräisniemen kirkolta. Klikkaamalla alla olevan Google Maps -kartan (kartta 1) lisäasetuksia kartta avautuu uuteen ikkunaan.

Voit valita reittivaihtoehdot kulkuneuvon mukaan: kävellen (113 km), pyöräillen (117 km) tai autolla/moottoripyörällä (129 km). Voit myös taittaa osan matkaa julkisilla kulkuneuvoilla: junalla tai linja-autolla. Klikkaamalla Google Maps -kartan (kartta 1) lisäasetuksia näet kohteiden väliset etäisyydet, voit valita kartaksi peruskartta- tai satelliittikarttapohjan. Reitille merkityiltä etapeilta, eli seitsemältä kirkolta sekä Rokuan kansallispuistosta, voit saada leiman pyhiinvaeltajan passiin

Voit vaeltaa osan reitistä myös maastossa Muhoksen ja Rokuan välillä. Alempana tällä sivulla ovat Oulujokilaaksossa kulkevan vaellusreitti Tervareitin sekä Rokuan kansallispuiston kartat maastopyhiinvaelluksen tueksi (kartat 2 ja 3). 

 

Kartta 1. Google Maps-kartta. Klikkaamalla lisäasetukset-kohtaa, kartta avautuu uuteen ikkunaan.

Kartan lisäasetuksista valittavissa kohteen mukaan näkyville muun muassa lähellä olevat ravintolat ja hotellit.

 

 

Maastopyhiinvaellus Muhoksen ja Rokuan välillä   

 

Oulujokilaaksossa kulkevalle Tervareitille on asennettu pyhiinvaellusreitin opaskylttejä Muhoksen Kallioselältä alkaen Rokuanjärvelle saakka. Tältä matkalta voit saada pyhiinvaeltajan passiin Rokuan kansallispuiston leiman. Reitti on käytettävissä pääasiallisesti kesäaikaan. Matkan varrella voi olla vaikeakulkuisia osuuksia, joten kunnolliset vaellusvarusteet ovat tarpeen. Katso vinkit tästä.

Voit hyödyntää vaelluksellasi Tervareitistön ja Rokuan kansallispuiston karttoja (alla) maastopyhiinvaelluksen tueksi. Liiku kartoilla hiirellä tai kosketusnäytöllä kosketusnäyttökynällä / sormella. Molemmissa kartoissa on mahdollisuus reitin katsomiseen lähempää tai kauempaa: zoomaa karttoja painamalla ctlr-painiketta ja vierittämällä tai klikkaa hiirellä karttojen plussa / miinusmerkkejä tai zoomaa älypuhelimen kosketusnäytöllä kahdella sormella. Karttojen työkalut-valikosta voit valita muun muassa etäisyyden mittauksen käyttöösi. Työkalut-valikon alla olevasta valikosta voit valita eri taustakarttoja (muun muassa maastokartta tai ilmakuva) ja karttatasoja (muun muassa reitit, retkeilypalvelut tai suojelu- ja retkeilyalueet).

Pyhiinvaeltajan passin leimauspaikka sijaitsee Rokuan leirikeskuksen läheisyydessä osoitteessa Salmisentie 300, 91670 Rokua. 

 

Kartta 2. Oulujokilaakson Tervareitistö. Pyhiinvaellusreitin opasteet löytyvät väliltä Muhoksen kallioselkä-Rokuanjärvi:

 

 

Kartta 3. Rokuan kansallispuisto: