Pikkukirkko

Oulun tuomiokirkon kirkkotarhassa, Kirkkokatu 3 A , 90100 Oulu

Pikkukirkko

Oulun tuomiokirkon kirkkotarhassa, pilvikirsikkapuiden katveessa sijaitseva Pikkukirkko on pienoismalli Oulun ensimmäisestä kirkosta, joka sijaitsi samaisella tontilla 1500-luvun lopussa. Tästä alkuperäisestä kirkosta on löytynyt yksi luonnostelmakuva, jonka perusteella arkkitehti Weikko Kotila arkkitehtitoimisto Laatio Oy:stä suunnitteli tämän lasten käyttöön tarkoitetun Pikkukirkon. Pikkukirkossa yhdistyy siis historian havina yhdistettynä nykypäivään, kun lapset pääsevät sinne leikkimään ja tutustumaan kirkkoon, joka on tehty heidän mittojen mukaan!
 
Alkuperäisen kirkon kunniaa on pyritty kunnioittamaan valitsemalla materiaaleja, joita jo 1500-luvulla mahdollisesti on käytetty. Runko on suomalaista hirttä, seinät maalattu punamultamaalilla ja katto on tervattu. Nykypäivä kuitenkin näkyy kirkon seinämaalauksissa. Niitä on ollut toteuttamassa oululainen Tiia Heikkinen. Lue juttu seinämaalauksiin liittyen Rauhan Tervehdys -lehdestä >>
 
Pikkukirkko on valmistunut lähes kokonaan talkootyön, lahjoitusten ja avustusten ansiosta. Yli vuoden kestäneessä projektissa ovat kymmenet talkoolaiset olleet mukana rakentamassa, maalamassa, talon siirrossa, kalusteiden teossa ja sisätilojen koristelussa. Oululaiset ihmiset ja yritykset ovat mielellään olleet tukemassa näin arvokasta projektia.

Pikkukirkko valmistuu kalusteiden ja seinämaalausten osalta kesän 2018 aikana.

Pikkukirkon ovet ovat auki Cafe Kryptan kanssa samaan aikaan, eli kahvilla käydessä pääsee sinne tutustumaan ja lapset voivat mennä sinne leikkimään.

Cafe Krypta on avoinna 4.6.–10.8.2018 maanantaista torstaihin klo 10–19 ja perjantaisin klo 10–15. Tervetuloa kahvittelemaan ja tutustumaan Pikkukirkkoon!