Pikkukirkko

Oulun tuomiokirkon kirkkotarhassa, Kirkkokatu 3 A , 90100 Oulu

Pikkukirkko

Oulun tuomiokirkon kirkkotarhassa, pilvikirsikkapuiden katveessa sijaitseva Pikkukirkko on pienoismalli Oulun ensimmäisestä kirkosta, joka sijaitsi samaisella tontilla 1500-luvun lopussa. Tästä alkuperäisestä kirkosta on löytynyt yksi luonnostelmakuva, jonka perusteella arkkitehti Weikko Kotila arkkitehtitoimisto Laatio Oy:stä suunnitteli tämän lasten käyttöön tarkoitetun Pikkukirkon. Pikkukirkossa yhdistyy siis historian havina yhdistettynä nykypäivään, kun lapset pääsevät sinne leikkimään ja tutustumaan kirkkoon, joka on tehty heidän mittojen mukaan!
 
Alkuperäisen kirkon kunniaa on pyritty kunnioittamaan valitsemalla materiaaleja, joita jo 1500-luvulla mahdollisesti on käytetty. Runko on suomalaista hirttä, seinät maalattu punamultamaalilla ja katto on tervattu. Nykypäivä kuitenkin näkyy kirkon seinämaalauksissa. Niitä on ollut toteuttamassa oululainen Tiia Heikkinen. Lue juttu seinämaalauksiin liittyen Rauhan Tervehdys -lehdestä >>
 
Pikkukirkko on valmistunut lähes kokonaan talkootyön, lahjoitusten ja avustusten ansiosta. Yli vuoden kestäneessä projektissa ovat kymmenet talkoolaiset olleet mukana rakentamassa, maalamassa, talon siirrossa, kalusteiden teossa ja sisätilojen koristelussa. Oululaiset ihmiset ja yritykset ovat mielellään olleet tukemassa näin arvokasta projektia.

Pikkukirkko valmistuu kalusteiden ja seinämaalausten osalta kesän 2018 aikana.

Pikkukirkon ovet ovat auki tuomiokirkon kellarissa sijaitsevan kahvila Cafe Kryptan kanssa samaan aikaan, eli kahvilla käydessä pääsee sinne tutustumaan ja lapset voivat mennä sinne leikkimään. Kirkonrotat touhuavat kaikkina päivinä lasten leikkikavereina.


Cafe Krypta (sisäänkäynti Isokadun puolelta, osoite Isokatu 6) on avoinna 3.6.–9.8.2019 ma-to klo 10–19 ja pe klo 10–15. Torstaina 20.6. kahvila sulkeutuu kello 15 ja juhannusaattona se on kokonaan kiinni. Kahvilassa työskentelee paikallisia nuoria ja siellä on tarjolla kahvia, teetä, mehua, leivonnaisia ja käsitöitä. Kahvilan tuotto menee lähetystyöhön.

Oulun  tuomiokirkko  (Kirkkokatu 3a, 90100 Oulu) on avoinna kesällä 27.5.-1.9.2019 päivittäin klo 10-20, opas paikalla. Opastetut kirkkokierrokset sunnuntaisin ja torstaisin klo 17.  Jumalanpalvelukset sunnuntaisin klo 10.

 


Tapahtumat

ti 25.6. klo 10.00

Oulun tuomiokirkon kirkkotarhassa, Kirkkokatu 3 A , 90100 Oulu

Pikku-Sofian kirkko

Pikku-Sofian kirkko on avoinna 3.6.-26.7.19 ma -to klo 10-17 ja pe klo 10-15, jolloin myös kirkonrotat ovat paikalla. Lasten kirkkokierrokset ovat ti ja to klo 11. Kirkonrotat touhuavat lasten kanssa kaikenlaista pientä puuhaa, kuten hoitavat kesäkukkia, leikkivät pihaleikkejä, opastavat Tuomiokirkossa lasten kirkkokierroksen ja kertovat keskiviikkokertomusta. Pikkukirkossa lapset voivat käydä myös leikkimässä mm. häitä tai ristiäisiä ja ulkona "juoda kirkkokahvit". Tuomiokirkossa on myös Pikkurotta, joka luurailee aina josssakin piilossa. Lapset voivat käydä etsimässä mistä Pikkurotta milloinkin löytyy.
ke 26.6. klo 10.00 -11.00

Oulun tuomiokirkon kirkkotarhassa, Kirkkokatu 3 A , 90100 Oulu

Leikkisät leikit Kirkonrottien kanssa

Tule leikkimään kirkonrottien kanssa pihaleikkejä pikku-Sofian kirkolle Tuomiokirkon kirkkotarhaan.