Lähetystyö Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa

Luterilaiset kirkot määrittelevät lähetystyön kolmiyhteisen Jumalan pelastavaksi toiminnaksi maailmassa, ja seurakunnan osallistumiseksi tähän Jumalan toimintaan. Lähetystyö on kirkon tehtävä, joka perustuu Jeesuksen antamaan lähetyskäskyyn, jotka löytyvät Raamatusta. 

Kirkko on ekumeenisten uskontunnustusten mukaisesti apostolinen, lähettävä kirkko. Eräs kirkon päätavoista olla apostolinen on se, että kirkko on yhteisö, joka on lähetetty toteuttamaan tehtävää (missiota) maailmaan. Klassinen teksti kirkon missionaarista tehtävää varten löytyy ylösnousseen Kristuksen sanoista opetuslapsilleen: ”Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät” (Joh. 20:21). 

Erään määritelmän mukaan lähetystyö on ”kirkon kokonaisvaltaista toimintaa saarnata, opettaa, parantaa, kasvattaa kristillisiä yhteisöjä ja todistaa Jumalan valtakunnasta niin, että siihen kuuluu oikeudenmukaisuuden edistäminen ja ihmiskunnan palvelu” (James A. Schreiter). 

Lähetystyöhön kuuluu sanallinen todistus, palvelu (diakonia), inhimillisen kehityksen edistäminen, oikeudenmukaisuuden puolustaminen sekä aineellisten ja henkilöresurssien jakaminen toisten kirkkojen ja kaikkien ihmisten kanssa. 

Tuomiokirkkoseurakunnan kohteet

Medialähetys Sanansaattajat ry kanssa meillä on kaksi yhteistyösopimusta: 

- kristillinen sateliittitelevisiokanava SAT – 7 Arabic 

- kristillinen sateliittitelevisiokanava SAT-7 Pars ja sen lastenohjelmat 

Katso lahjoituskohteet SAT-7 -työn osalta. Samassa yhteydessä on SAT-7 video sekä ajankohtaisartikkeleja ja muutama palaute. 


Suomen Lähetysseuran kautta me tuemme seuraavia nimikkolähettejä tai -sopimuksia: 

Tuemme naisten oikeutta täysipainoiseen elämään Kolumbiassa

- Tuemme rauhan ja sovinnontyötä Kolumbiassa

- Gwain isoäidit kasvattajinaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

- Emma Holmström Kambodža 
 

Yhteistyösopimukset seuraavien järjestöjen kanssa:

- Suomen LähetysseuraLinkki avautuu uudessa välilehdessä

- SansaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Seurakuntalaisen tuki seurakunnan lähetystyöhön

Suomen Lähetysseura on luonut jokaiselle seurakunnalle kaksi uutta tapaa, joilla seurakuntalaiset voivat osallistua palvelusopimuksen kohteiden tukemiseen. Meille Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa on oma MobilePay-numero tai lahjoituksen voi tehdä suoraan Suomen Lähetysseuran tilille seurakuntanne omalla viitenumerolla.

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan MobilePay-numero on 26227.

Maksut pankkitilille: FI38 8000 1400 1611 30
Viite: 4 074784 002222 561

 

Keräysluvat: Manner-Suomi RA/2020/1538, voimassa toistaiseksi 1.1.2021 alkaen, myönnetty 1.12.2020, Poliisihallitus. Kerätyt varat käytetään Suomen Lähetysseuran ulkomaantyöhön.

Insamlingstillstånd: Finland RA/2020/1538, i kraft tillsvidare fr.o.m. 1.1.2021, beviljat 1.12.2020 av Polisstyrelsen. De insamlade medlen används i Finska Missionssällskapets utrikesarbete.