Hymyilevä lapsi pellolla ja teksti: Ilo minusta ja perheestä, ilo yhteisestä leikistä, ilo Jumalasta.

Ikäkausi: Ilo 3-5 v.

" Jeesuksen luo tuotiin lapsia, jotta hän koskisi heihin. Opetuslapset moittivat tuojia, mutta sen huomatessaan Jeesus närkästyi ja sanoi heille: "Sallikaa lasten tulla minun luokseni,älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta." Mark. 10:13

Sinä olet jo niin iso, että osaat tehdä monenlaisia asioita ihan itse. Osaat puhua, leikkiä, nauraa ja auttaa. Tiedät miten tärkeitä sanoja ovat esimerkiksi kiitos ja anteeksi. Toivottavasti olet saanut leikkikavereita, joiden kanssa yhdessä on kiva touhuta. 

Perhekirkot ovat erityisesti lasten omia jumalanpalveluksia. Tietysti olet aina tervetullut kirkkoon, myös silloin kun siellä ei vietetä perhekirkkoa. Kirkossa on lasten leikkipaikka, joka sijaitsee urkujen takana. Sinne voit mennä välillä leikkimään, jos penkissä istuminen väsyttää. Kirkkoon tullessa voit ovelta ottaa myös puuhapussin penkkiin, ja palauttaa sen taas samaan paikkaan jumalanpalveluksen jälkeen. Meillä ja kaikissa Oulun kirkoissa on käytössä Messupassi. Siihen saa tarran kun on osallistunut jumalanpalvelukseen. Kun messupassissa on viisi tarraa, saa sakastista valita jonkun pienen yllätyksen. 

 

Mitä muuta seurakunta tarjoaa 3-5-vuotiaille?

Päiväkerho on arkitoimintaa, joka kokoontuu kaksi kertaa viikossa kolme tuntia kerrallaan. Päiväkerhossa lauletaan, leikitään, askarrellaan ja kerrotaan kirkkovuotemme juhlista ja Jeesuksen elämästä lapsen näköisesti. Päiväkerhoon on keväällä ilmoittautuminen, mutta vapaita paikkoja voi kysellä milloin vain.

Perhekerhot ovat lasten ja aikuisten yhteisiä kerhoja, joihin voi tulla ilmoittautumatta. Perhekerhoja on Kellon seurakuntakodissa sekä kirkonkylän Wirkkulassa. Kerhossa leikitään, askarrellaan ja kahvitellaan. Opettelemme myös hiljentymistä hengellisten laulujen ja Raamatun kertomusten kautta. 

Lapsiparkki on alle kouluikäisille tarkoitettua lastenhoitoa. Lapsiparkkeja on arki-iltaisin ja lauantaina 1-2 kertaa kuukaudessa. Lapsiparkeista ilmoitetaan Rauhan tervehdyksen ja Rantapohjan kirkollisissa ilmoituksissa sekä seurakunnan facebook- ja instagramsivuilla.

Följyssä-kotikäynti on tilapäistä hoitoapua, jolloin tulemme kotiin tai lasten kanssa ulkoilemaan, 1-3 tuntia kerrallaan. Tarvittaessa voimme tehdä myös pieniä askareita.

4-vuotiaille järjestetään synttärijuhlat. Lähetämme kutsun kotiin .

Perheen päivää vietetään 1-2 kertaa vuodessa. Osallistuminen on maksutonta.

Perheleiriä ja/tai päiväleiriä vietetään vuosittain leirikeskuksessa. Lisäksi järjestämme perheretkiä. Nämä ovat maksullisia tapahtumia.

Lisätietoja antaa mielellään varhaiskasvatuksen ohjaaja Outi Palokangas, puh. 040 5471472/outi.palokangas@evl.fi