Hei rippikoululainen ja huoltajat!


Koronavirus- pandemian vuoksi olemme joutuneet miettimään seurakunnan toimintaa uusiksi.

Olemme päättäneet, että toukokuun loppuun asti rippikoulut ovat tapaamisten osalta tauolla.

Teemme kevään aikana suunnitelmia kesää varten, että miten saamme rippikoulut toteutettua. Kaikki rippikoulut toteutetaan ja mitään niistä ei peruta. Rippikoulu saattaa kuitenkin muuttaa muotoaan. Tässä vaiheessa on siis hyvä valmistautua myös siihen vaihtoehtoon, että jos korona jatkaa Suomessa leviämistään, niin joudumme miettimään leiririppikoululle vaihtoehtoja. Emme kuitenkaan kesästä vielä tarkemmin tiedä, joten seuraamme tilannetta koko ajan ja tiedotamme teitä heti, kunhan päätöksiä kesän osalta tehdään.

Vaikka rippikoulutapaamisista nyt pieni tauko tuleekin, niin pääset osallistumaan yhdessä perheesi kanssa virtuaalisesti seurakunnan toimintaan!

Rippikoulustasi tiedotetaan jatkossa myös seurakuntasi omilla nettisivuilla 

Elämä on lahja ja jokainen meistä on Jumalan luoma ihme. Tätä ihmettä varjellaksemme, olemme päätyneet näihin ratkaisuihin.

Poikkeukselliset olot voivat herättää monenlaista huolta ja keskusteluapu voi olla tarpeen. Keskusteluapua saat www.kirkonkeskusteluapua.fi- sivustolta. Rippikoulusi työntekijät ovat töissä, joten voit olla myös heihin yhteydessä.

Joosua 1:9

”Muista, että olen sanonut sinulle: Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi.”

Rippikoulusi työntekijät

 

Kuva: Kirkon kuvapankki 

 


Rippikoulu Oulun seurakunnissa

Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran. Siellä on tilaisuus pohtia yhdessä muiden kanssa elämän suuria kysymyksiä: Mikä on elämässä tärkeää? Minkälainen on suhteeni Jumalaan? Rippikoulussa opiskellaan kristinuskon keskeisimmät asiat. Opiskelu on yhdessä tekemistä ja kokemista, keskusteluja ja oivaltamista. Riparilla myös pelataan ja leikitään, ollaan rennosti ja pidetään hauskaa. Musiikki kuuluu tärkeänä osana rippikouluun. Riparimuistot ja -tunnelmat elävät pitkään mielissä. Tule sinäkin hankkimaan omasi!

Rippikouluun ilmoittautuminen


Rippikouluihin ilmoittautuminen on päättynyt. Jos ilmoittautuminen on unohtunut tai jostain syystä se ei ole onnistunut olethan yhteydesä oman seurakuntasi rippikouluvastaavaan mahdollisimman pian.

Rippikouluun ovat tervetulleita kaikki, jotka täyttävät vuonna 2020 vähintään 15 vuotta. Oululaisista nuorista rippikoulun käy vuosittain noin 90 prosenttia. Rippikoulun voi kuitenkin käydä myös myöhemmällä iällä.

Muistathan ilmoittautua myös silloin, jos käyt rippikoulun muualla kuin Oulun ev.lut. seurakuntien ryhmissä. Silloin sinuun voidaan olla yhteydessä muun muassa seurakuntaan tutustumista varten. 


Ohjeet ilmoittautumiseen 

Tutustu rippikouluvaihtoehtoihin vanhempiesi kanssa. Valitse neljä itsellesi sopivaa vaihtoehtoa, joista vähintään kaksi on oman seurakunnan järjestämää rippikoulua. Huomioi, että kaikki eivät pääse ensimmäiseen vaihtoehtoon, joten kaikki vaihtoehdot kannattaa valita huolellisesti. Jokainen pääsee halutessaan oman seurakunnan järjestämään rippikouluun, mutta toisen seurakunnan järjestämään rippikouluun pääsemistä ei voida etukäteen varmuudella luvata. Ilmoittautumisessa ei nopeus ratkaise. Kaikki tiedot käsitellään yhtä aikaa ilmoittautumisajan päätyttyä.


Onnistuneesta ilmoittautumisesta saat lopuksi kuittauksen, että ilmoittautumisesi on vastaanotettu. Ilmoittautumisen yhteydessä saat kaverikoodin, jonka voit antaa yhdelle kaverille. Saat myös kaverikoodin, jonka voit halutessasi antaa vain yhdelle kaverille, jonka kanssa toivot samaan rippikouluryhmään. Koodin löydät sähköpostiin tulevasta vahvistusviestistä. Kun kaverisi ilmoittautuu kaverikoodilla, hänelle tulee automaattisesti samat ryhmävalinnat kuin sinulla.
 

Rippikouluun ilmoittautuneille lähetetään kirje, jossa kerrotaan rippikouluryhmäsi, rippikoulun vetäjät ja tietoa ryhmän ensimmäisestä kokoontumisesta. Jos osallistut jonkin järjestön järjestämään rippikouluun, ilmoittaudu oman seurakuntasi aloitustapaamisessa rippikouluvastaavalle.

Pienryhmärippikoulu on tarkoitettu erilaisissa tilanteissa enemmän tukea tarvitseville nuorille, kuten pienluokkien ja erityiskoulujen oppilaille. Ryhmiin otetaan enintään 8 nuorta. Lisätietoja Anja Saukkomaa, p. 040 574 7119.
 

Kehitysvammatyön rippikouluryhmiin ilmoittaudutaan verkon kautta kuten muihinkin rippikouluryhmiin. Lisätietoja voi kysyä kehitysvammatyön pastori Eeva-Maija Montolta p. 040 579 7805

 

Kenelle rippikoulu on tarkoitettu?

Yleensä rippikoulu käydään sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Vuonna 2019 rippikouluun ilmoittautuvat siis vuonna 2005 syntyneet nuoret. Jos olet mennyt kuusivuotiaana kouluun, voit anoa mahdollisuutta käydä rippikoulu 14-vuotiaana samaan aikaan luokkakavereittesi kanssa.

Yhtä hyvin voit käydä riparin myöhemminkin. Voit tulla rippikouluun, vaikka et kuuluisi kirkkoon. Konfirmaatioon osallistuminen edellyttää kuitenkin kirkkoon kuulumista. Kirkon jäseneksi tullaan kasteessa. Jos sinua ei ole aiemmin kastettu, se voidaan tehdä rippikoulun aikana. Rippikoulu on vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen hyvin suosittu. Suomalaisista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun käy vuosittain noin 84 %, oululaisista noin 89 %.


Jokainen on hyvä

Rippikoulussa jokainen saa olla juuri sellainen kuin on. Kaikki ovat samalla viivalla, tasavertaisia, ja jokainen huomioidaan yksilönä. Ketään ei kiusata tai jätetä syrjään. Rippikoulu on ainutkertainen ja tärkeä jakso elämässä. Siellä
on mahdollisuus pysähtyä pohtimaan ja ihmettelemään mitä tahansa elämään ja kasvamiseen liittyvää asiaa – uskonasioita, ihmissuhteita, seksuaalisuutta, omaa identiteettiä. Rippikoulun aikana voit päästä lähemmäs vastausta kysymykseen: kuka minä olen?
 

Mikä on konfirmaatio?

Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon. Konfirmaatiossa tunnustat itse kristillisen uskon, johon sinut on kastettu. Kasteessasi vanhemmat ja kummit lausuivat uskontunnuksen puolestasi, nyt olet itse pääosassa. Jonain päivänä on ehkä sinun vuorosi kummina lausua sama tunnustus uuden kirkon jäsenen puolesta. Konfirmaatio antaa oikeuden toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, äänestää seurakuntavaaleissa 16-vuotiaana ja asettua 18-vuotiaana ehdokkaaksi. Rippikoulu antaa myös oikeuden kirkolliseen vihkimiseen.
 

Erilaisia ripareita

Oulun seurakunnissa on tarjolla monenlaisia rippikouluvaihtoehtoja. Kiinnostaako sinua talvinen reippailu, kesäinen leirielämä, luonnossa vaeltaminen tai toiminnallisuus? Vai käytkö riparin mieluummin päiväkouluna?
Kaikissa vaihtoehdoissa kokonaiskesto on yhteensä noin puoli vuotta, sisältäen 80 oppituntia. Leiri tai päiväkoulujakson lisäksi rippikouluun sisältyy kokoontumisia iltaisin ja viikonloppuisin sekä tutustumista seurakunnan toimintaan. Kaikki rippikoulukokoontumiset ja -leirit ovat savuttomia, päihteettömiä ja energiajuomattomia.

 


Oulun seurakuntien rippikoulut 2019-2020 
 Rippikouluvastaavat Oulun seurakunnissaHaukiputaan seurakunta: Elisa Heikkinen: elisa.heikkinen@evl.fi

Karjasillan seurakunta: Jonne Pirkola: rippikoulu.karjasilta@evl.fi

Kiimingin seurakunta: Marika Huttu: marika.huttu@evl.fi, Jii-Pee Nyyssönen: jii-pee.nyyssonen@evl.fi

Oulujoen seurakunta: Iida Glumoff:, iida.glumoff@evl.fi

Oulunsalon seurakunta: Sanna Korhonen: rippikoulu.oulunsalo@evl.fi

Tuiran seurakunta: Jaakko Syynimaa: rippikoulu.tuira@evl.fi

Tuomiokirkkoseurakunta: Mono Kuoppala: mono.kuoppala@evl.fi

Kehitysvammaistyön pastori Eeva-Maija Monto p. 040 579 7805

Pienryhmärippikoulut: erityisnuorisotyöntekijät Anja Saukkomaa, p. 040 574 7119 ja Taavi Aalto, p. 040 574 7118

Partiorippikoulut: Sanna Parkkinen, p.040 574 7116

Rippikoulutyön sihteeri: Tanja Koponen, tanja.koponen@evl.fi

 

Rippikoulumaksut 2020:

  • päivärippikoulu (sis. ateria) 30 €
  • leirikoulu ilman kuljetusta 50 €
  • leirikoulu sis. kuljetus 65 €
  • pienryhmärippikoulu 30 €
  • partiorippikoulu 110 €
  • laskettelurippikoulu (Juuma) 160 €
  • vaellusrippikoulu 80 €
  • toimintarippikoulu maksuton

Erityisrippikoulut, kuten vaellus-, laskettelu- sekä ulkomaan rippikoulut kustannuksia vastaavasti.


Päivitetty 3.4.2020


 

Nuori, etsitkö toimintaa? Täältä löydät nuorille sopivia ryhmiä Oulun seurakunnissa