Perheneuvonta

 apua perheen ja parisuhteen ongelmiin 

Ei ole olemassa muureja
On vain siltoja
Ei ole olemassa
suljettuja ovia
On vain portteja.
- Tommy Tabermann

Ajankohtaista

Perheasiain neuvottelukeskuksen vastaanotot syksyllä 2022 

Oulun seurakuntien perheasiain neuvottelukeskus

Kirkon perheneuvonta tarjoaa sielunhoidollista ja terapeuttista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa. Lisäksi perheneuvonta järjestää parisuhdekursseja ja eroryhmiä.

Keskustelemaan voit tulla yksin tai yhdessä joko kumppanin tai perheen jäsenen kanssa. Keskusteluissa asiakasta tuetaan tunnistamaan tunteita, löytämään vaihtoehtoisia ratkaisuja, etsimään toimivia vuorovaikutusmalleja.

Perheneuvonnan asiakkaaksi voi hakeutua maanantaista perjantaihin kello 9–11, lisäksi maanantaista keskiviikkoon kello 12–14, soittamalla numeroon 044 3161 557. Huom! Mahdolliset poikkeukset aukioloajoissa on ilmoitettu Ajankohtaista-otsikon alla (klikkaa auki tiedote). Puhelun yhteydessä tehdään alkuhaastattelu, jossa kartoitetaan asiakkaan tilanne ja millaista apua ollaan hakemassa.

Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään kolmea arkipäivää aikaisemmin joko soittamalla, teksti- tai puheviestillä numeroon 044 3161 557 tai sähköpostitse perheneuvontapalvelut.oulu(at)evl.fi. Ajanvaraukseen liittyviä viestejä käsittelemme edellä mainittuina soittoaikoina.

Ota yhteyttä meihin kun:

  • on vaikea puhua toisen kanssa
  • koet vieraantumista läheisessä ihmissuhteessa
  • seksielämä ei suju
  • uskottomuustilanteissa
  • jatkuvat riidat raastavat parisuhdetta
  • perheessä on ristiriitoja
  • erokysymykset mietityttävät
  • tarvitset perheasioiden sovittelua

Oulun seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksella on Pohjois-Suomen aluehallintoviraston myöntämä virallinen perheasioiden sovittelulupa. Keskustelut ovat maksuttomia ja ehdottoman luottamuksellisia. Perheneuvojat ovat tehtävään koulutettuja pari- ja perheterapeutteja.

Lue lisää

Perheneuvonnan työmuodot ja työntekijät 

Piirroskuva, jossa ihmiskasvot ja erivärisiä perhosia.