Katsomuskasvatusyhteistyö Tuiran seurakunnan alueella syksyllä 2022 (tiedot päivitetään elokuun alussa)

 

Katsomuskasvatusyhteistyön yhteyshenkilöna toimii perhetoiminnanohjaaja Anu Hannula, 044 3161 718,  anu.hannula@evl.fi. 

Yhteistyömme perustuu opetushallituksen sekä kirkkohallituksen kumppanuuden koreihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 

Keskusteluhetkiä Teamsissa varhaiskasvatuksen henkilökunnalle

Toiveita tulevien keskusteluhetkien aiheista voit lähettää Anulle.

 

Kirkkomuskari


Kirkkomuskari on päiväkotiryhmille tarkoitettu musiikkihetki, joka pidetään yhdelle päiväkotiryhmälle kerrallaan. Kukin ryhmä voi varata yhden kerran syyskaudella ja yhden kerran kevätkaudella. Varaathan vuorosi viimeistään kaksi viikkoa ennen kirkkomuskaripäivää Anulta!

Kirkkomuskarissa tutustutaan teemana olevaan raamatunkertomukseen laulaen, liikkuen, leikkien ja soittimia soittaen. 

Kirkkomuskari kuuluu violettiin uskonnollisten tilaisuuksien kumppanuuden koriin, ja osallistuminen tapahtuu vanhempien suostumuksella. 

 

 

Joulukirkot

Kevätkirkko on iloinen lasten jumalanpalvelus. Se kestää noin 30 minuuttia. Kevätkirkot kuuluvat violettiin, uskonnollisten tilaisuuksien kumppanuuden koriin, ja osallistuminen niihin tapahtuu vanhempien suostumuksella.

 

Pikkukirkkoset Youtubessa

Pikkukirkkoset ovat Oulun seurakuntien varhaiskasvatuksen työntekijöiden tuottamia hetkiä lapsille. Niiden joukosta löytyy violettiin, uskonnollisten tilaisuuksien kumppanuuden koriin kuuluvia hetkiä, joita voi katsella päiväkodissa tai perhepäivähoidossa olevien lasten kanssa. Katsele Pikkukirkkosia täällä.

 

Kirkkohetki


Pyynnöstä vierailemme päiväkodilla pitämässä kirkkohetkiä. Kirkkohetkiä voi olla kerran kaudessa tai useammin syys-marraskuussa ja tammi-huhtikuussa. Lyhyt kirkkohetki sisältää kristillisen sanoman, hengellisiä lauluja ja rukousta. Sisältö suunnitellaan yhdessä päiväkodin kanssa. Kirkkohetket kuuluvat violettiin uskonnollisten tilaisuuksien kumppanuuden koriin. Osallistuminen tapahtuu vanhempien suostumuksella.

 

Kirkkoon tutustuminen


Päiväkotiryhmien on mahdollista tulla tutustumaan kirkkoon yksikön oman varhaiskasvatussuunnitelman mukaan. Vierailulla voi tutustua kirkkotilaan joko itsenäisesti tai pyynnöstä seurakunnan varhaiskasvatuksen työntekijän ohjaamana. Vierailuun on mahdollista liittää esimerkiksi tutustumista urkuihin kanttorin ohjaamana tai hiljentymistä. Kirkkoon tutustuminen suunnitellaan yhteistyössä ryhmän oman vasun mukaisesti.