Katsomuskasvatusyhteistyö Tuiran seurakunnan alueella kevätkaudella 2023 

 

Katsomuskasvatusyhteistyön yhteyshenkilöna toimii perhetoiminnanohjaaja Anu Hannula. Ilmoittautumiset ja varaukset tehdään hänelle anu.hannula@evl.fi tai 044 3161718.

Yhteistyömme perustuu opetushallituksen sekä kirkkohallituksen kumppanuuden koreihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Jos päiväkodillanne on toive yhteistyömuodosta, jota sivulla ei näy, otathan yhteyttä!

Kirkkotilat oppimisen ympäristöinä

Tutustumiskäynnit kirkkoon (1.kori, yleissivistävä opetus tai 3.kori, uskonnolliset tilaisuudet)

Päiväkotiryhmien on mahdollista varata kirkkotila tutustumiskäyntiä varten. Vierailulla voi tutustua kirkkotilaan joko omatoimisesti tai pyynnöstä seurakunnan varhaiskasvatuksen työntekijän ohjaamana. Vierailuun on mahdollista liittää esimerkiksi tutustumista urkuihin kanttorin ohjaamana. Kirkkotilassa on mahdollista valokuvata ja videoida. Tilan järjestäminen vierailun jälkeen esimerkiksi piirtämiselle tai omien eväiden syönnille on mahdollista. Vierailun sisältö voidaan suunnitella yhdessä kunkin ryhmän toiveen mukaan. 

Näytelmä auttamisesta ja ystävyydestä ( 1.kori, yleissivistävä opetus)

Näytelmä kertoo eläimistä, ystävyydestä, auttamisesta ja vieraanvaraisuudesta. Se perustuu Chris Naylor-Ballesterosin kirjaan, jonka on kustantanut Vaukirja. Rooleissa varhaiskasvatuksen työntekijöitä. Näytelmä kestää noin 15-20 minuuttia. Ilmoittautumiset 6.4 mennessä.

 • 24.5 kello 9.30 Pyhän Tuomaan kirkko
 • 25.5 kello 9.30 Pyhän Luukkaan kappeli
 • 26.5 kello 9.30 Pateniemen seurakuntakoti Ankkuri (max.100 henkilöä)
 • 29.5 kello 9.30 Tuiran kirkko

Pääsiäiskirkot (3.kori, uskonnolliset tilaisuudet)

Pääsiäiskirkko on iloinen, lapsille suunniteltu jumalanpalvelus, joka kestää noin 30 minuuttia. Ilmoittautumiset 3.3 mennessä

 • 3.4 kello 9.30 Pyhän Luukkaan kappeli
 • 4.4 kello 9.30 Pyhän Tuomaan kirkko
 • 5.4 kello 9.30 Pateniemen seurakuntakoti (max. 100 henkilöä)
 • 6.4 kello 9.30 Tuiran kirkko 

Pääsiäisen puuhia ja sanomaa Lego-videoiden kautta ( 1.kori, yleissivistävä opetus)

Jumppa

Laulu: Lensi maahan enkeli 

Animaatio virpomisoksan löytämisestä

Värityskuvia

Lego-kertomus: Jeesus ratsastaa Jerusalemiin

Lego-kertomus: Jeesus tuomitaan

Lego-kertomus: Pitkäperjantai

Lego-kertomus: Ylösnousemus

 

Kirkkomuskari (3.kori, uskonnolliset tilaisuudet)

Kirkkomuskari on päiväkotiryhmille tarkoitettu musiikkihetki, joka pidetään yhdelle päiväkotiryhmälle kerrallaan. Kukin ryhmä voi varata yhden kerran syyskaudella ja yhden kerran kevätkaudella. Kirkkomuskarissa tutustutaan teemana olevaan raamatunkertomukseen laulaen, liikkuen, leikkien ja soittimia soittaen. Ilmoittautumiset vähintään kaksi viikkoa ennen haluttua kirkkomuskariaikaa. 

Kevätkaudella 2023 aiheena on "Nooan arkki". Kirkkomuskarissa lauletaan seuraavia lauluja: Soivat iloisesti kirkonkellot, Nooan arkki, Nalle Puhin sadelaulu, Pikku koira laulaa hau-hau-hau, Sateenkaaren tie, Hyvän mielen loppulaulu ja Pieni liekki/Kynttilä syttyy keskelle. 

Tuiran kirkko

 • 14.2 kello 9.30-10 varattu
 • 14.2 kello 10.30-11
 • 14.3 kello 9.30-10
 • 14.3 kello 10.30-11 varattu
 • 18.4 kello 9.30-10
 • 18.4 kello 10.30-11

Ritaharjun seurakuntakoti Varpunen

 • 6.2 kello 9.30-10
 • 6.2 kello 10.30-11
 • 20.3 kello 9.30-10 varattu
 • 20.3 kello 10.30-11
 • 17.4 kello 9-9.30 varattu
 • 17.4 kello 10-10.30

Työntekijävierailut

Kirkkohetki päiväkodilla (3.kori, uskonnolliset tilaisuudet)

Pyynnöstä vierailemme päiväkodilla pitämässä kirkkohetkiä. Kirkkohetkiä voi olla kerran kaudessa tai useammin syys-marraskuussa ja tammi-huhtikuussa. Lyhyt kirkkohetki sisältää kristillisen sanoman, hengellisiä lauluja ja rukousta. Sisältö suunnitellaan yhdessä päiväkodin kanssa. 

Ammattivierailut (1.kori, yleissivistävä opetus tai 3. kori, uskonnolliset tilaisuudet)

Seurakuntamme työntekijöitä voi pyytää vierailemaan päiväkodilla kertomassa työstään tai luterilaisen kristillisyyden tavoista ja perinteistä. Vierailulle voi pyytää esimerkiksi papin, kanttorin, diakonin tai varhaiskasvatuksen työntekijän. Vierailu voi olla päiväkodin toiveen mukaisesti joko yleissivistävä tai uskonnollisia elementtejä sisältävä. Pyynnöt tehdään Anulle, joka etsii vierailijan.

Surun kohdatessa (4. kori, kasvu ja hyvinvointi)

Seurakunnan työntekijää voi pyytää vierailulle päiväkodin kohdatessa surun tai kriisin. Työntekijän kanssa voi keskustella, miten surutilanteissa toimitaan lasten kanssa. Työyhteisössämme työskentelee erityisesti surun käsittelyyn erikoistuneita työntekijöitä, joiden yhteystiedot saa Anulta.

 

Pikkukirkkoset Youtubessa (3.kori, uskonnolliset tilaisuudet)

Pikkukirkkoset ovat Oulun seurakuntien varhaiskasvatuksen työntekijöiden tuottamia hetkiä lapsille, joita voi katsella päiväkodissa tai perhepäivähoidossa olevien lasten kanssa. Katsele Pikkukirkkosia täällä.

Keskusteluhetkiä varhaiskasvatuksen henkilökunnalle (4.kori, kasvu ja hyvinvointi)

Järjestämme ajoittain keskusteluhetkiä varhaiskasvatuksen henkilökunnalle Teamsin kautta. Otamme mielellämme vastaan toiveita aiheista.