Katsomuskasvatusyhteistyö Tuiran seurakunnan alueella syksyllä 2022 

 

Katsomuskasvatusyhteistyön yhteyshenkilöna toimii perhetoiminnanohjaaja Anu Hannula, 044 3161 718,  anu.hannula@evl.fi. Ilmoittautumiset ja varaukset tehdään hänelle.

Yhteistyömme perustuu opetushallituksen sekä kirkkohallituksen kumppanuuden koreihinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Jos päiväkodillanne on toive yhteistyömuodosta, jota sivulla ei näy, otathan yhteyttä!

 

Seurakunnan tilat oppimisympäristönä

Varttikonsertit (1.kori, yleissivistävä opetus)

Varttikonserteissa yhdistyvät VASU:n taidekasvatus ja katsomuskasvatus. Lapset tutustuvat konsertin kautta kirkkotilaan ja musiikkitaiteeseen.  Viisitoista minuuttia kestävässä konsertissa esiintyvät seurakuntamme kirkkomuusikot. Konsertti alkaa ja päättyy instrumentaalimusiikkiin. Ohjelmassa on muun muassa yksinlaulua, piano- tai urkumusiikkia. Yhdessä lauletaan ja leikitään Jumalan kämmenellä-lasten virsi. Konsertin juontaa varhaiskasvatuksen työntekijä. Konsertin päätyttyä lapset voivat piirtää oman osallistumisensa merkiksi jäljen yhteiseen vieraskirjaan. Konsertin ohjelmaa suunniteltaessa on konsultoitu kaupungin varhaiskasvatuksen työntekijöitä. Syksyn varttikonserttien ilmoittautuminen on päättynyt. Seuraavat konsertit järjestetään ensi vuonna.

 

Tutustumiskäynnit kirkkoon (1.kori, yleissivistävä opetus tai 3.kori, uskonnolliset tilaisuudet)

Päiväkotiryhmien on mahdollista varata kirkkotila tutustumiskäyntiä varten. Vierailulla voi tutustua kirkkotilaan joko omatoimisesti tai pyynnöstä seurakunnan varhaiskasvatuksen työntekijän ohjaamana. Vierailuun on mahdollista liittää esimerkiksi tutustumista urkuihin kanttorin ohjaamana. Kirkkotilassa on mahdollista valokuvata ja videoida. Tilan järjestäminen vierailun jälkeen esimerkiksi piirtämiselle tai omien eväiden syönnille on mahdollista. Vierailun sisältö voidaan suunnitella yhdessä kunkin ryhmän toiveen mukaan. 

 

Kirkkomuskari (3.kori, uskonnolliset tilaisuudet)

Kirkkomuskari on päiväkotiryhmille tarkoitettu musiikkihetki, joka pidetään yhdelle päiväkotiryhmälle kerrallaan. Kukin ryhmä voi varata yhden kerran syyskaudella ja yhden kerran kevätkaudella. Kirkkomuskarissa tutustutaan teemana olevaan raamatunkertomukseen laulaen, liikkuen, leikkien ja soittimia soittaen. 

Syksykauden kirkkomuskarit on pidetty, ja seuraavat pidetään kevätkaudella. Tarkempia tietoja niistä ilmestyy tälle sivulle tammikuun 2023 alussa.

Herukka-Pateniemi-Rajakylä alueen päiväkodit voivat syksykaudella 2022 pyytää kirkkomuskaria järjestettäväksi myös oman päiväkodin tiloissa ja sopia ajankohdista Anun kanssa.

 

Joulukirkot (3.kori, uskonnolliset tilaisuudet)

Joulukirkko on iloinen, lapsille suunniteltu jumalanpalvelus, jossa kuullaan joulun raamatunkertomus ja lauletaan joululauluja ja -virsiä. Joulukirkko kestää noin 30 minuuttia.

Ilmoittautuminen joulukirkkoihin on päättynyt lokakuun lopussa. Alla oleviin kirkkoihin mahtuu vielä mukaan. Jos olette kiinnostuneita tulemaan, laittakaa viestiä Anulle.

7.12 kello 10 Pyhän Tuomaan kirkko

8.12 kello 10.30 Tuiran kirkko

9.12 kello 9.30 Pyhän Luukkaan kappeli

14.12 kello 9.30 Pateniemen seurakuntakoti (max. 100 hlöä, tilaa vielä 50 osallistujalle)

16.12 kello 10 Koskelan seurakuntakoti (max. 40 hlöä, tilaa vielä 20 osallistujalle)

 

Työntekijävierailut

Kirkkohetki päiväkodilla (3.kori, uskonnolliset tilaisuudet)

Pyynnöstä vierailemme päiväkodilla pitämässä kirkkohetkiä. Kirkkohetkiä voi olla kerran kaudessa tai useammin syys-marraskuussa ja tammi-huhtikuussa. Lyhyt kirkkohetki sisältää kristillisen sanoman, hengellisiä lauluja ja rukousta. Sisältö suunnitellaan yhdessä päiväkodin kanssa. 

Ammattivierailut (1.kori, yleissivistävä opetus tai 3. kori, uskonnolliset tilaisuudet)

Seurakuntamme työntekijöitä voi pyytää vierailemaan päiväkodilla kertomassa työstään tai luterilaisen kristillisyyden tavoista ja perinteistä. Vierailulle voi pyytää esimerkiksi papin, kanttorin, diakonin tai varhaiskasvatuksen työntekijän. Vierailu voi olla päiväkodin toiveen mukaisesti joko yleissivistävä tai uskonnollisia elementtejä sisältävä. Pyynnöt tehdään Anulle, joka etsii vierailijan.

Surun kohdatessa (4. kori, kasvu ja hyvinvointi)

Seurakunnan työntekijää voi pyytää vierailulle päiväkodin kohdatessa surun tai kriisin. Työntekijän kanssa voi keskustella, miten surutilanteissa toimitaan lasten kanssa. Työyhteisössämme työskentelee erityisesti surun käsittelyyn erikoistuneita työntekijöitä, joiden yhteystiedot saa Anulta.

 

Pikkukirkkoset Youtubessa (3.kori, uskonnolliset tilaisuudet)

Pikkukirkkoset ovat Oulun seurakuntien varhaiskasvatuksen työntekijöiden tuottamia hetkiä lapsille, joita voi katsella päiväkodissa tai perhepäivähoidossa olevien lasten kanssa. Katsele Pikkukirkkosia täällä.

Keskusteluhetkiä varhaiskasvatuksen henkilökunnalle (4.kori, kasvu ja hyvinvointi)

Järjestämme ajoittain keskusteluhetkiä varhaiskasvatuksen henkilökunnalle Teamsin kautta. Otamme mielellämme vastaan toiveita aiheista.