Kastelli-Maikkulan alue

Karjasillan toimintamalli on aluetyöpainotteinen. Seurakunta on toiminnallisesti jaettu kolmeen alueeseen: Karjasilta-Kaukovainio, Kaakkuri ja Kastelli-Maikkula. Aluetyönsä kautta seurakunta tulee lähelle ihmisiä juuri siellä missä he ovat ja palvelee alueen ihmisiä heidän tarpeistaan käsin. Yhteistyötä tehdään aktiivisesti alueen koulujen, päiväkotien, palvelutalojen, asukastupien ja muiden toimijoiden kanssa.

Kastelli Oulujoen rannalla

Yhtenä osana Karjasillan seurakuntaa on Kastelli. Siellä on sekä perinteistä pientaloaluetta että uutta kerrostalo- ja pientalorakentamista.

Olennaisena osana Kastellia on kaunis ja tunnelmallinen Oulujokiranta.

Kastellin alueen seurakuntapiiri yhdistää alueen alkuperäiset ja uudet asukkaat ja toimii yhteistyössä alueen muiden toimijoiden, kuten koulujen, päiväkotien ja asukasyhdistyksen kanssa.

Kastellin alueen seurakuntapiiri toivottaa kaikki tervetulleiksi Kastellin kauniiseen kirkkoon ja sen seurakuntaelämään. Kastellin kirkko tunnettiin aiemmin nimellä Oulunsuun kirkko.

 

Rauhaa ja luonnonläheisyyttä Maikkulassa

Maikkulan alue sijaitsee Oulujoen etelärannalla, seitsemän kilometrin päässä kaupungista. Alue on rauhallinen ja luonnonläheinen. Maikkulan läpi kulkee kaikille tuttu kevyen liikenteen väylä, Maikkulanraitti.

Maikkulanraitin varrella on aarre. Tuo aarre on sinunkin ulottuvillasi. Maikkulassa on oma kappeli, jonka kellotorni kohoaa 21 metrin korkeuteen.

Meillä on oma kirkkosali. Kirkkosaliin voi kurkistaa sisään Maikkulanraitin puolen ikkunoista ja siellä se on, aarre keskellä kylää. Kirkko kertoo siitä, että Jumala asuu ihmisten keskellä. Kirkossa ollaan Pyhän edessä.

Maikkulan kappeli kokoaa saman katon alle alueen asukkaita lapsista vanhuksiin. Avarat toimitilat sopivat myös perhejuhlien järjestämiseen, kerhojen ja pienryhmien kokoontumisiin.

 

Todellista elämää

Seurakunta on todellisuutta alueensa ihmisten arjessa ja juhlassa. Maikkulassa tämä näkyy monimuotoisena sykkeenä kappelilla aamusta iltamyöhään. Nuoret perheet kokevat tämän päivä- ja perhekerhoissa sekä jumalanpalveluksissa. Oman ilmeensä erityisesti perhemessuihin tuovat alueen tenava- ja lapsikuorot.

Diakoniatyöntekijä, nuorisotyönohjaaja ja pastorit ovat viikoittain alueen ihmisten tavattavissa saman katon alla.