Kastelli-Maikkulan alue

Karjasillan toimintamalli on aluetyöpainotteinen. Seurakunta on toiminnallisesti jaettu kolmeen alueeseen: Karjasilta-Kaukovainio, Kaakkuri-Metsokangas ja Kastelli-Maikkula.

Kastelli-Maikkulan seurakunnan aluetyö käsittää seitsemän kaupunginosaa (Värttö, Peltola, Kontinkangas, Oulunsuu, Knuutila, Maikkula ja Iinatti). Aluetyönsä kautta seurakunta tulee lähelle ihmisiä juuri siellä missä he ovat ja palvelee alueen ihmisiä heidän tarpeistaan käsin. Yhteistyötä tehdään aktiivisesti alueen koulujen, päiväkotien, palvelutalojen, asukastupien ja muiden toimijoiden kanssa.

Kastelli Oulujoen rannalla

Kastellin kirkon ikkuna​​​​​​​

Yhtenä osana Karjasillan seurakuntaa on Kastelli. Siellä on sekä perinteistä pientaloaluetta että uutta kerrostalo- ja pientalorakentamista. Olennaisena osana Kastellia on kaunis ja tunnelmallinen Oulujokiranta.

Kastellin kirkko on yksi alueen selkeimmistä maamerkeistä ja se tunnettiin aiemmin nimellä Oulunsuun kirkko. Seurakunnan toiminta Kastellin alueella yhdistää alueen alkuperäiset ja uudet asukkaat ja toimii yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa.

Hiljaisuuden polut Kastellin kirkolla

Tervetuloa osallistumaan omaan tahtiisi hiljaiseen polkuun Kastellin kirkon ympäristössä. Tekstit ja pysähtymispaikat kuljettavat kuulostelemaan omaa sisäistä maailmaasi ja suovat rauhallisen hengähdyshetken arjen keskelle.

Polkuja on kaksi. Toinen johdattaa Kastellin kirkon ympäri kun taas toinen vie Ranta-Kastellin alueelle Oulujoen rannan kautta. Oppaat hiljaisiin polkuihin löydät Kastellin kirkon pääovelta.

Rauhaa ja luonnonläheisyyttä Maikkulassa

Maikkulan kappelin taulu​​​​​​​

Maikkulan alue sijaitsee Oulujoen etelärannalla, seitsemän kilometrin päässä kaupungista. Alue on rauhallinen ja luonnonläheinen. Maikkulan läpi kulkee kevyen liikenteen väylä, Maikkulanraitti.

Maikkulanraitin varrella on kappeli, joka kutsuu ja kokoaa saman katon alle alueen asukkaita lapsista vanhuksiin. Avarat toimitilat sopivat myös perhejuhlien järjestämiseen, kerhojen ja pienryhmien kokoontumisiin.

Todellista elämää

Seurakunta on todellisuutta alueensa ihmisten arjessa ja juhlassa. Kastellissa ja Maikkulassa tämä näkyy monimuotoisena sykkeenä kirkolla ja kappelilla aamusta iltamyöhään. Lapset, nuoret ja aikuiset kokevat tämän seurakunnan monipuolisessa toiminnassa ja jumalanpalveluksissa.

Diakoniatyöntekijät, nuorisotyönohjaajat, lastenohjaajat ja pastorit ovat viikoittain alueen ihmisten tavattavissa saman katon alla.

Lue lisää alueen jumalanpalveluksista täällä

Lue lisää alle kouluikäisten muskaritoiminnasta alueella

Lue lisää kouluikäisten toiminnasta alueella

Lue lisää perhekerhoista

Lue lisää nuorten toiminnasta 

Lue lisää aikuisten toiminnasta

Lämpimästi tervetuloa mukaan Kastelli-Maikkulan alueen toimintaan!

Kastelli - Maikkulan alueen työntekijät

 • Mirjami Hänninen, aluevastaava kappalainen, p. 044 3161 473
 • Iida Glumoff, seurakuntapastori, p. 040 709 6090                                    
 • Juha Vähäkangas, seurakuntapastori, p. 040 574 7158 
 • Riitta Piippo, kanttori, p. 040 5833 035
 • Riitta Ojala, kanttori, p. 044 3161 435
 • Sirpa Kemppainen, diakoniatyöntekijä, p. 040 5747 163 (puhelinajanvaraus taloudellisia asioita varten maanantaisin kello 9-11 numerosta 044 3161 579)
 • Katja Ylitalo, nuorisotyönohjaaja, p. 040 5747 147
 • Juha Kivirasi, nuorisotyönohjaaja, p. 040 575 2713
 • Riitta Yliluoma, lastenohjaaja, p. 044 3161 427
 • Kati Parviainen, lastenohjaaja, p. 044 3161 465
 • Sanna Pitkänen, musiikkipainotteinen lastenohjaaja, p. 044 3161 471
 • Juuso Pitkänen, seurakuntamestari, p.
 • Juha Ridell, seurakuntamestari, p. 040 524 6960
 • Hannu Kukkurainen, vs. seurakuntamestari, p. 040 751 0056 (Suntioiden ryhmäkutsu/ vuorossa olevan seurakuntamestarin tavoittaa p. 08 531 3225)

sähköposti: etunimi.sukunimi@evl.fi

Kastelli-Maikkulan aluetyöntekijöitä pääsiäisnäytelmässä