Rippikoulu

Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran. Siellä on tilaisuus pohtia yhdessä muiden kanssa elämänsuuria kysymyksiä: Mikä on elämässä tärkeää? Minkälainen on suhteeni Jumalaan? Rippikoulussa opiskellaan kristinuskon keskeisimmät asiat. Opiskelu on yhdessä tekemistä ja kokemista, keskusteluja ja oivaltamista. Riparilla myös pelataan ja leikitään, ollaan rennosti ja pidetään hauskaa. Musiikki kuuluu tärkeänä osana rippikouluun. Riparimuistot ja -tunnelmat elävät pitkään mielissä. Tule sinäkin hankkimaan omasi!

 

Rippikoulu 2020

Hei rippikoululainen ja huoltajat!
 

Koronavirus- pandemian vuoksi olemme joutuneet miettimään seurakunnan toimintaa uusiksi.

Olemme päättäneet, että toukokuun loppuun asti rippikoulut ovat tapaamisten osalta tauolla.

Teemme kevään aikana suunnitelmia kesää varten, miten saamme rippikoulut toteutettua. Kaikki rippikoulut toteutetaan ja mitään niistä ei peruta. Rippikoulu saattaa kuitenkin muuttaa muotoaan. Tässä vaiheessa on siis hyvä valmistautua myös siihen vaihtoehtoon, että jos korona jatkaa Suomessa leviämistään, niin joudumme miettimään leiririppikoululle vaihtoehtoja. Emme kuitenkaan kesästä vielä tarkemmin tiedä, joten seuraamme tilannetta koko ajan ja tiedotamme teitä heti, kunhan päätöksiä kesän osalta tehdään.

Vaikka rippikoulutapaamisista nyt pieni tauko tuleekin, niin pääset osallistumaan yhdessä perheesi kanssa virtuaalisesti seurakunnan toimintaan!

Jos olet kerännyt riparipassin kaikki merkit, rippikoulu jatkuu kesällä tai syksyllä.

Jos sinulta puuttuu viikonloppuopetus (ryhmät 4, 5, 7 ja 8), saat sähköpostiin kastepetukseen liittyvän videon. Katso se huoltajien kanssa ja keskustele omasta kasteestasi: Ketä oli paikalla, ketkä ovat kummejasi ja millä perusteella vanhempasi päättivät sinulle nimen. Sen jälkeen voit laittaa merkinnän passiin viikonloppuopetuksen kohdalle.

Jos sinulta puuttuu jumalanpalvelusmerkkejä, katso virtuaalikirkko.fi-sivulta Kiimingin seurakunnan jumalanpalvelus tai iltahartaus ja pyydä huoltajaltasi merkintä riparipassiin. Jos sinulta puuttuu yökahvila, seuraa Kiimingin seurakunnan Instagramista (kiisenu) hartaus tai facebookista Kiimingin seurakunnan varhaiskasvatuksen sivulta hartaus ja pyydä merkintä huoltajaltasi.

Tässä tilanteessa emme oleta, että saat kaikkia merkkejä kerättyä ja tärkeintä on, että saat etäkoulua suoritettua kotona.

Rippikoulustasi tiedotetaan jatkossa erityisesti seurakunnan omilla nettisivuilla www.oulunseurakunnat.fi. Valitse sieltä Kiimingin seurakunta ja vasemmasta reunasta osio Rippikoulu. Älä laita Oulun seurakuntien hakukenttään rippikoulu, koska se ei ohjaa Kiimingin sivuille.

Ohjeita tulee myös tekstiviestillä joko huoltajien tai nuoren numeroon sekä sähköpostilla. Jos syksyllä ilmoitettu sähköpostiosoite on muuttunut, se kannattaa ilmoittaa rippikouluvastaaville tai nuoren oman ryhmän ohjaajille. Monen sähköpostin osalta on tullut ilmoitus, että viestiä ei ole voitu toimittaa perille. Viestit lähetetään meidän Prime-järjestelmän kautta, joten ne voivat tulla joko nuorelle tai huoltajalle. Kannattaa siis kysellä myös nuorelta, tuleeko viestejä hänen s-postiin.

Elämä on lahja ja jokainen meistä on Jumalan luoma ihme. Tätä ihmettä varjellaksemme, olemme päätyneet näihin ratkaisuihin.

Poikkeukselliset olot voivat herättää monenlaista huolta ja keskusteluapu voi olla tarpeen. Keskusteluapua saat www.kirkonkeskusteluapua.fi- sivustolta. Rippikoulusi työntekijät ovat töissä, joten voit olla myös heihin yhteydessä.

Joosua 1:9

”Muista, että olen sanonut sinulle: Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi.”

Terveisin rippikoulusi työntekijät sekä Kiimingin seurakunnan rippikouluvastaavat

Marika Huttu p. 040 720 3246 ja Jii-Pee Nyyssönen p. 044 788 4058. Huomioithan, että Marika jää äitiys-ja vanhempainvapaalle 18.5. alkaen. Sen jälkeen tiedusteluihin vastaa Jii-Pee ja oman ryhmäsi ohjaajat.