Oulun hautausmaa

Oulun hautausmaa

Kajaanintie 1, 3, 5 / Intiönpolku 2 / Intiöntie 6, 90130 Oulu

083161388 Hautauspalvelut

Hautausmaan toimisto, Oulu

ma 9-16, ti-pe 9-15.30

Sähköposti: intio.oulu@evl.fi

Sankarihautausmaa sijaitsee Vanhan kappelin läheisyydessä. 
Muualle haudattujen muistopaikka sijaitsee Intiön kappelin länsipuolella. 
Hautausmaalla sijaitsee islaminuskoisille varattu hautakortteli.
 
Oulun hautausmaa sijaitsee Intiön kaupunginosassa, vajaan kilometrin päässä Oulun Tuomiokirkosta rajoittuen eteläosastaan Kajaanintiehen. Kolme Kajaanintien puoleista porttia ovat osoitteissa Kajaanintie 1, Kajaanintie 3, Kajaanintie 5 sekä Intiön kaupunginosan puoleinen portti osoitteessa Intiöntie 6.
 
Hautausmaa vihittiin käyttöön vuonna 1781 ja se on laajentunut useita kertoja. Hautausmaan pinta-ala on 26,5 hehtaaria. Hautausmaahan haudataan vuosittain keskimäärin noin 500 vainajaa. 
 
Hautausmaa voidaan jakaa karkeasti neljään erityyppiseen osaan. Vanhin osa on selkeästi hiekka-nurmipintaista reunakivialuetta, jossa puusto on luonnonmukaista ja käytäväverkosto mutkittelevaa. Vanhan kappelin edustalla on suoraviivainen ensisijaisesti hiekkapintainen reunakivi-alue. Suurin osa hautausmaasta on kuitenkin nurmipintaista rivihauta-aluetta. Lisäksi Intiön kappelin takana on uurnahautausmaa-alue. 
 

Kappelit ja muistotilaisuuspaikka

Hautausmaalla on kaksi siunauskappelia; Vanha Kappeli (osoite Kajaanintie 3) ja Intiön kappeli (Kajaanintie 5). Intiön kappelissa on kaksi erillistä salia: iso- ja pieni sali.
 
Muistotilaisuuspaikka (Kajaanintie 1) sijaitsee Vanhan kappelin läheisyydessä. Hautausmaan huoltotukikohdassa (Intiöntie 6) sijaitsee myös hautausmaan toimisto, jossa hoidetaan hautapaikkoihin liittyvät asiat.
 

Parkkipaikat

Kajaanintien 1 edustalla on paikoitustilaa noin 10 autolle. Marketteja vastapäätä lähellä Vanhaa kappelia sijaitsevalla Kajaanintie 3:n p-alueella on noin 70 autopaikkaa ja Intiön kappelin läheisyydessä olevalla Kajaanintie 5 p-alueella noin 100 autopaikkaa. Lisäksi Intiöntie 6 puoleisella huoltotukikohta-alueella on noin 50 autopaikkaa. Neljän tunnin pysäköintiaika koskee Vanhan kappelin Kajaanintie 3 ja Intiön kappelin Kajaanintie 5 parkkipaikkoja. Näillä pysäköintialueilla käytetään pysäköintikiekkoa. Muutoin pysäköinti on maksutonta.    
 

Oulun hautausmaan karttaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Sijainti kartalla