Uutislistaukseen

Yhteistyössä tehty himmeli matkasi presidentti Sauli Niinistölle Oulusta asti 

”Himmelin valmistaminen oli salainen projekti”, kertoo himmelimestari Kari Kisko. ”Oli upeaa, että nuoret kahdelta paikkakunnalta lähtivät haasteeseen mukaan. Oulussa himmeliä rakensivat Teuvo Pakkalan koulun 6b-musiikkiluokkalaiset opettajansa Jaakko Lounilan kanssa, ja Naantalin Rymättylän koulun kolmasluokkalaiset opettajansa Anna-Maria Laakson kanssa”, Kisko jatkaa.

Kuvassa ovat himmelimestari Kari Kisko, Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen ja erityisopettaja Marjut Lehti-L...

Yhteistyössä tehty himmeli matkaa presidenttiperheelle joulumieltä tuomaan. Kuvassa ovat himmelimestari Kari Kisko, Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen ja erityisopettaja Marjut Lehti-Laakso. 

Mukana himmelihommissa olivat erityisopettaja Marjut Lehti-Laakso, Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen sekä Oulun tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyönohjaaja Kaija Siniluoto.  

Himmelin pitkä matka 

Vaikka himmelin tšekkiläisestä lasista koostuvia osia rakennettiin eri puolilla Suomea, kokoaminen tapahtui Oulussa. Himmelin matka Helsinkiin presidentin kansliaan ei ollut aivan yksinkertainen: ”Kun yöjunan konduktööri näki himmelilaatikon koon, hän epäili heti, että se ei mahdu tavalliseen hyttiin - ei edes ovesta sisään. Näin kävikin ja inva-hytin ollessa vapaa, taitoimme matkan minä ja himmeli hyttitovereina yön yli Oulusta Helsinkiin”, Kisko kertoo. 

Himmeli toimitettiin Mariankadun puoleisesta ovesta Presidentinlinnan kansliaan, josta se jatkoi samana päivänä jo Mäntyniemeen presidentin perheelle joulumieltä tuomaan. 

Himmeli vailla vertaa 

Himmelissä on 5145 lasista, kullanväristä osaa, ja lisäksi Suomen lipun väriset oktaedrit kulmissa. Se painaa noin 8 kiloa. Laatikon kanteen on liimattu korjaussarja, ja lupaus siitä, että Kari Kisko on heti valmis saapumaan paikalle korjaamaan himmeliä, mikäli se vaurioituu. 

”Olen iloinen siitä, miten innostuneesti nuoret lähtivät himmeliä tekemään ja osasivat myös kunnioittaa tätä huippusalaista projektia, eivätkä kertoneet etukäteen eteenpäin kuka himmelin saa”, Kisko kehuu. 

 

Fri Dec 10 11:11:29 EET 2021