Kesän 2020 rippikoulut toteutetaan Oulussa päivärippikouluina

Oulun seurakuntien tulevan kesän rippikoulut toteutetaan leirien sijasta kaupunkialueella 4-6 päivän mittaisina päivärippikouluina. Rippikoulujen ajankohdat säilyvät samoina ja myös konfirmaatiot järjestetään ennalta suunniteltuina viikonloppuina. Pienryhmärippikoulut ja kehitysvammaisten rippikoulut on siirretty lähiopetuksen osalta kokonaisuudessaan myöhempään ajankohtaan.

Vaikka yöpyminen ei ole mahdollista päiväleireillä, toteutuksessa pyritään samanlaiseen toiminnallisuuteen ja elämyksellisyyteen kuin leireilläkin. Päätös leirien muuttamisesta päivärippikouluiksi perustuu siihen, että kaikille osallistujille halutaan turvata tasavertainen mahdollisuus osallistua rippikouluun turvallisesti. Riskiryhmien kohdalla myös etärippikoulu on mahdollinen vaihtoehto.

Ryhmäkoot eivät saa ylittää valtiohallinnon ohjeistusta eli ryhmissä on enintään 50 osallistujaa työntekijät ja isoset mukaan laskettuna. Turvavälien vuoksi osallistujat jaetaan tarvittaessa pienempiin ryhmiin.

Rippikouluryhmien työntekijät ottavat yhteyttä lähipäivinä kaikkiin rippikoulunuorten perheisiin ja antavat lisätietoja rippikoulun ja konfirmaation toteutuksesta. 

Konfirmaatioihin voi osallistua myös verkossa

Rippikoulun päättävät konfirmaatiot toteutetaan ennalta sovittuina viikonloppuina. Suurimpien ryhmien kohdalla konfirmaatiotilaisuudet saatetaan jakaa kahdelle päivälle, mutta perheet voivat kuitenkin viettää juhlat kodeissaan oman aikataulunsa mukaan. Turvavälien vuoksi osallistujamäärää joudutaan rajaamaan, mutta kaikki konfirmaatiot striimataan verkkoon, eli osallistuminen on mahdollista myös netin välityksellä. 


Poikkeukselliset olot voivat herättää monenlaista huolta ja keskusteluapu voi olla tarpeen. Keskusteluapua saat www.kirkonkeskusteluapua.fi- sivustolta. Rippikoulusi työntekijät ovat töissä, joten voit olla myös heihin yhteydessä.

 

”Muista, että olen sanonut sinulle: Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi.”

-Joosua 1:9-

Rippikouluvastaavat Oulun seurakunnissa

Haukiputaan seurakunta: Elisa Heikkinen (24.7.2020 asti), Pekka Rintamäki (25.7.2020 alkaen): rippikoulu.haukipudas@evl.fi

Karjasillan seurakunta: Jonne Pirkola: rippikoulu.karjasilta@evl.fi

Kiimingin seurakunta: Jii-Pee Nyyssönen: jii-pee.nyyssonen@evl.fi

Oulujoen seurakunta: Iida Glumoff:, iida.glumoff@evl.fi

Oulunsalon seurakunta: Sanna Korhonen: rippikoulu.oulunsalo@evl.fi

Tuiran seurakunta: Jaakko Syynimaa: rippikoulu.tuira@evl.fi

Tuomiokirkkoseurakunta: Mono Kuoppala: mono.kuoppala@evl.fi

Kehitysvammaistyön pastori Eeva-Maija Monto p. 040 579 7805

Pienryhmärippikoulut: erityisnuorisotyöntekijät Anja Saukkomaa, p. 040 574 7119 ja Taavi Aalto, p. 040 574 7118

Partiorippikoulut: Sanna Parkkinen, p.040 574 7116

Rippikoulutyön sihteeri: Tanja Koponen, tanja.koponen@evl.fi

 

Kaksi iloista nuorta, tyttö ja poika

Kuva: Kirkon kuvapankki 


Päivitetty 6.5.2020


 

Rippikouluun ilmoittautuminen 2021

Rippikouluun ilmoittautumisesta 2021 tulee tarkempaa tietoa tälle sivustolle alkusyksyn aikana. Rippikoulukirjeet lähtevät postiin syyskuun lopulla kaikille seurakuntaan kuuluville vuonna 2006 syntyneille. Ilmoittautumisviikko on syysloman jälkeen viikko 44.

Lisätietoa rippikouluista voit kysellä rippikouluvastaavilta seurakunnista (yhteystiedot ylempänä). Partiorippikouluista tiedustelut Sanna Parkkiselta (yhteystiedot myös ylempänä).

Katso myös uutinen rippikouluilmoittautumisesta tästä

Nuori, etsitkö toimintaa? Täältä löydät nuorille sopivia ryhmiä Oulun seurakunnissa