Teksti: Olen kristitty. Seurakunnassa saan olla kristitty itselle merkityksellisellä tavalla.

Ikäkausi: Merkitys 22-

Olen kristitty. On monta tapaa olla kristitty. Seurakunnassa saan olla kristitty itselleni merkityksellisellä tavalla.

Aikuinen etsii merkityksiä, yhteyksiä asioiden ja ihmisten välillä, omaa paikkaansa ja oman elämänsä merkitystä. Mitä kristittynä eläminen merkitsee tässä ajassa, löytyykö yhteys seurakuntaan? Millainen on seurakunta, jossa minulle olisi tilaa, jossa voisin vaikuttaa ja olla merkityksellinen?  

Toimintaa aikuisille

- jumalanpalvelukset sunnuntaisin kirkossa kello 10, kerran kuussa kello 16 Martinniemen ja Kellon seurakuntakodeilla

- Aamupuuro-Akatemia maanantaisin seurakuntakeskuksessa klo 10

- Juttukahvila joka toinen maanantai Martinniemen seurakuntakodissa klo 13

- Yhdessä -ryhmä yksinäisyyttä kokeville keskiviikkosin Wirkkulassa klo 14

- Raamattupiiri keskiviikkoisin seurakuntakeskuksessa kello 18

- Eläkeläisten kerho joka toinen torstai Kellon seurakuntakodissa klo 13 

- Hiljaisuuden illat ja hiljaisuuden retriitit 

- määräaikaiset ryhmät, joihin ilmoittaudutaan etukäteen (esim. sururyhmä alkaa marraskuussa)

- 40-, 50-, ja 60-vuotiaiden yhteissynttärit syksyisin

 

Jumalanpalvelus ja hiljentyminen

Jumalanpalveluksessa saan tulla oman elämäni kanssa Jumalan eteen, jotta voin hoitaa uskoani ja saan eväitä mennä niiden pariin, kenen luo Hän minut lähettää. 

Jumalanpalvelus on yhteinen juhla, voit tulla palvelemaan messuissa ja sanajumalanpalveluksissa jumalanpalvelusryhmien kautta. Jumalanpalveluksia vietetään Haukiputaan kirkossa, Martinniemen ja Kellon seurakuntakodeilla sekä luonnon äärellä. 

Aikuisen elämää kuormittavat monet kiireet ja ulkoapäin tulevat vaatimukset. Joskus on tarve pysähtyä, sulkea muu maailma hetkeksi ulos ja pysähtyä kuuntelemaan Jumalan kanssa, kuinka voin. Hiljaisuuden illat ja Hiljaisuuden retriitit tarjoavat tällaisen pysähtymispaikan.  Raamattupiirissä ja raamattuluennoilla voi pysähtyä Jumalan Sanan äärelle yhdessä toisten kanssa.

Musiikki

Kuoroissa voit löytää musiikillisen ilmaisun ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kuoroissa voit kokea musiikin tekemisen iloa ja yhteyttä sekä palvella kotiseurakuntaasi musiikin lahjalla. Haukiputaan Kirkon Kamarikuoroon otetaan uusia laulajia koelaulun kautta. 

Musiikkitilaisuuksissa voit antaa musiikin hoitaa ja myös osallistua yhteislauluun.  

Lisätietoja kuoroista ja musiikkitilaisuuksista löydät nettisivuiltamme ja kanttoreilta.

Vapaaehtoistoiminta

Kristittyinä meitä kutsutaan rakentamaan yhteisöjä palvellen. Vapaaehtoistehtävät voivat olla kertaluontoisia tai niihin voi sitoutua pidemmäksi aikaa. Tehtäviin perehdytetään. Vapaaehtoiset kohtaavat myös jakamisen, koulutuksen ja virkistäytymisen merkeissä.

Esimerkiksi: jumalanpalvelusryhmät, miesten vapaaehtoisryhmä, kotona tai laitoksessa käyvät vapaaehtoiset, ryhmien ohjaajat, leivontaryhmä, musiikkiavustajat

Lisätietoja vapaaehtoistoiminnasta löytyy oheisesta linkistä tai lähetys- ja vapaaehtoistyön koordinaattorilta p. 040 501 4764. 

https://www.oulunseurakunnat.fi/haukiputaan-seurakunta/vapaaehtoistoiminta

Vastuuryhmät

Seurakunnan toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa Haukiputaalla toimii kolme vastuuryhmää. Vastuuryhmissä toimii seurakunnan luottamushenkilöitä, seurakunnan työstä kiinnostuneita muita seurakuntalaisia sekä seurakunnan työntekijöitä. Vastuuryhmät osallistuvat seurakunnan toiminnan suunnitteluun, arviointiin ja toteuttamiseen. Vastuuryhmät toimivat alueittain Kellossa, Martinniemessä ja Haukiputaan kirkonkylällä.  Vastuuryhmät kokoontuvat noin 2-4 kertaa vuodessa. Jos haluat vaikuttaa alueellasi, vastuuryhmä on siihen hyvä kanava. Lisätietoa vastuuryhmistä saat lähetys- ja vapaaehtoistyön koordinaattorilta p. 040 501 4764. 

Lähetystyö ja kansainvälinen vastuu

Kristuksen kirkko julistaa ja elää kaikki rajat ylittävää Jumalan armoa ja rakkautta. Kirkon lähetystyön ja järjestöjen avulla seurakunnat tekevät tästä totta kaikilla mantereilla. Seurakunnallamme on lähetystyöntekijät Latinalaisessa Amerikassa ja Papua-Uusi-Guineassa sekä nimikkokohteita eri puolilla maailmaa. Lähetystyön kautta kannamme vastuuta kaukana elävistä lähimmäisistämme ja saamme kuulla ajankohtaisia kuulumisia siitä, mikä on todellisuutta ja merkityksellistä heidän elämässään juuri nyt. Lähetystyöhön voi liittyä osallistumalla kertaluontoisiin projekteihin, vapaaehtoisilla lahjoituksilla sekä käsityökerho Ristipistossa, nuorten aikuisten Kässämissio-kerhossa, Tapulikahvilassa ja alakouluikäisten Varkkamissio-kerhossa.

https://www.oulunseurakunnat.fi/haukiputaan-seurakunta/lahetys-ja-kansainvalinen-vastuu