Taloudellinen apu

Diakonian tarjoama tuki on ensisijaisesti neuvontaa ja henkistä tukea vaikeassa elämäntilanteessa. Diakoniatyöntekijän kanssa voi keskustella taloudelliseen kriisitilanteeseen johtaneista syistä luottamuksellisesti. Tapaamisessa arvioidaan taloudellista tilannetta ja keskustellaan ratkaisun keinoista. Tarvittaessa ohjaamme esim. Kelaan, sosiaalitoimeen tai velkaneuvontaan.

Ensisijainen apu toimeentulon vaikeuksissa on aina Kelan toimeentulotuki ja kaupungin sosiaalityö. Diakoniatyön antama taloudellinen apu on vasta näiden jälkeen tulevaa kertaluonteista ja viimesijaista apua ennakoimattomissa kriisitilanteissa.

Asumisen vaikeuksissa (esim. rästiintyneet vuokrat) kannattaa ensisijaisesti olla yhteydessä Oulun kaupungin Tuiran hyvinvointikeskuksen asumisneuvontaan: www.ouka.fi/asumisneuvonta

Diakoniatyön taloudellista apua voit saada soittamalla ajanvarausnumeroon 044 3161 412 maanantaisin klo 9-11 välisenä aikana.
Huom! Vuoden aikana on muutama maanantai kun ajanvarausta ei ole.

Vuoden 2022 alusta lähtien taloudellista apua on voinut hakea diakoniatyöltä yhden kerran kuluvan vuoden aikana. Avustus voidaan antaa tilanteesta riippuen joko lahjakortteina ruokakauppaan tai ruokakassina.

Avustusta ei myönnetä toistuvasti, jos taloudellinen avuntarve on jatkuvaa, eikä avustamisella ole selkeää tilannetta parantavaa vaikutusta. Avustushakemusta ei myöskään tehdä voimakkaasti päihtyneelle tai uhkaavasti käyttäytyvälle henkilölle.

Ohjeet: Talousvastaanotolle tullessasi sinulla tulee olla mukana joko valmiiksi tulostettu tiliote tai omat verkkopankkitunnukset (voit itse tulostaa tiliotteen myös Tuiran kirkolla), sekä viimeksi saamasi toimeentulotukipäätös (myös kielteinen). Myös muut taloudellisesta tilanteestasi kertovat tositteet (esim. laskut ja Kelan päätökset) on hyvä olla mukana vastaanotolla. Ota vastaanotolle mukaan myös kuvallinen henkilöllisyystodistus.