Päihteiden käyttäjät ja vangit

Toimintamme on luottamuksellista, maksutonta ja avointa, eikä asiakkuus edellytä kirkon jäsenyyttä.

Vastaanotto


Kaisa Jaakkola, diakoniatyöntekijä
p. 040 756 4022, kaisa.jaakkola@evl.fi

torstaisin klo 10–12, Isokatu 17, 1. krs.
Jonna Ollakka, 
diakoniatyöntekijä
p. 040 730 4117 jonna.ollakka@evl.fi

Vastaanotto tapahtuu ilman ajanvarausta. Mutta jos et pääse tulemaan varsinaisena vastaanottoaikana, niin soita ja sovitaan tapaaminen muuna aikana.  

Ryhmät

Tavoiteryhmä kokoontuu maanantaisin klo 10-11  Sofia seurakuntakeskuksesssa, Isokatu 17 (ensimmäinen kerros) Monitoimisalissa. Avoin vertaistuellinen ryhmä päihdeongelman kanssa kamppaileville aikuisille miehille ja naisille. Katso kokoontumisajat.

Sitkeät siskot-ryhmä päihdeongelman kanssa kamppaileville naisille. Ryhmä kokoontuu perjantaisin klo 13-15 Sofia seurakuntakeskuksessa, Isokatu 17 (ensimmäinen kerros) Monitoimisalissa. Ryhmässä käsitellään päihteiden käyttöön liittyviä aiheita ja ilmiöitä. Avoin ryhmä on tarkoitettu täysi-ikäiselle henkilölle, jotka hakevat apua päihdeongelmaan. Joka kerralla on oma teemansa ja kuukauden viimeinen kerta on toiminnallinen kerta. Katso kokoontumisajat.

 

Tukea päihdeongelmaisille ja läheisille

Elämän aarteet löytää vain laskeutumalla syvyyksiin.
Siellä mihin kompastut on kätkettynä aarre.
Juuri siitä luolasta johon et uskalla mennä löytyykin etsimäsi.
- Joseph Campbell

Tarjoamme tukea ja neuvontaa päihdeongelman kanssa kamppaileville ja heidän läheisilleen. Tavoitteena on tukea päihteetöntä elämää tarjoamalla ammatillista keskusteluapua sekä vertaistukea ryhmissä ja erilaisissa toiminnoissa. Erilaiset vertaisryhmät vahvistavat sosiaalisia verkkoja ja antavat mahdollisuuden keskusteluihin samoissa ongelmissa kamppailevien ihmisten kanssa.

Päihdetyöntekijät tukevat päihdeongelmaisia päihteettömyyteen kulkemalla heidän rinnallaan ja toimimalla heidän puolestapuhujinaan. Henkilökohtaisissa tapaamisissa vastaanotoilla sekä kotikäynneillä asiakasta neuvotaan ja ohjataan oikeanlaisen avun piiriin.

Päihteidenkäyttäjien läheisten arjessa jaksamista tuetaan järjestämällä henkilökohtaista keskusteluapua sekä vertaistuellista toimintaa.

Retket ja leirit tarjoavat virikkeitä ja seurakuntayhteyttä ja tukevat samalla päihteettömään elämään. Suurin osa retkistä on ilmaisia, mutta joistakin veloitetaan pieni nimellinen omavastuuosuus.

Päihdetyöntekijät vierailevat säännöllisesti kaupungin päihdehuollon laitoksissa. Tapaamisissa keskustellaan, kerrotaan toiminnasta ja pidetään hartauksia.

Tukea vangeille ja läheisille

Vankilatuomio pysäyttää niin vangin itsensä kuin hänen läheisensäkin. Monille on tärkeää, ettei joudu jäämään yksin suurten kysymysten keskelle, vaan voi keskustellen jakaa tätä taakkaa ja sen mukanaan tuomia ongelmia ja kysymyksiä.

Kriminaalityön tavoitteena on tukea vankeja ja heidän läheisiään paitsi tuomion aikana myös auttaa sopeutumaan takaisin yhteiskuntaan rangaistuksen kärsimisen jälkeen.

Seurakunnan työntekijät käyvät säännöllisesti pitämässä hengellisiä tilaisuuksia Oulun ja Pelson vankiloissa. 

Vankilavierailujen aikana työntekijöiden kanssa voi käydä luottamuksellisia keskusteluja. Vankeja myös kannustetaan etsimään tietä seurakuntaan, sen toimintaan ja palveluihin myös rangaistuksen kärsimisen jälkeen.