Lähetysjuhlien esiintyjiä 

Tällä sivulla esittelemme kunniavieraitamme ja lähetysjuhlien puhujia ja esiintyjiä. 
 

Z. Purevdorz, Mongolia

Z. Purevdorz on vuonna 2017 perustetun Mongolian evankelisluterilaisen kirkon "Mongolian Evangelical Lutheran Church" (MELC) presidentti. Hän käyttää lempinimeä Puje.

Presidentti Z. Purevdorz on maansa ensimmäisiä kristittyjä. Ennen kääntymistään kristityksi hän haaveili muusikon urasta, mutta yhteiskunnan romahtaminen murskasi Pujen unelmat. Hän oli pettynyt ja vihainen, mutta kaikki muuttui hänen kohdatessaan Jeesuksen.

Puje on ollut kirkon presidenttinä sen perustamisesta lähtien. Puje on toiminut myös opettajana, akateemisena dekaanina ja rehtorina. Puje on naimisissa ja hänellä on neljä lasta.

Kirkko on syntynyt Kylväjän ja Norjan lähetysliiton (NLM) työn tuloksena syntyneiden seurakuntien yhdistyttyä kirkoksi. 

Kuva ja teksti: Lähetysyhdistys Kylväjä

Z. Purevdorzin voi tavata pe 30.8. klo 18 Nousukiito -tilaisuudessa. Heti sen jälkeen hän on mukana myös Ernest Lawsonin juontamassa Maailma tunnissa -talkshow'ssa. Z. Purevdorz on mukana myös Lähtöportilla 1 la klo 15:45-16:30 Siivet kantaa - kirkko kasvaa Mongoliassa -tilaisuudessa. Kaikki nämä tilaisuudet ovat Pitkäkankaan koulun liikuntasalissa. 

Isä James Oyet Latansio, Etelä-Sudan

Isä James Oyet Latansio on katolinen pappi, filosofian tohtori ja Etelä-Sudanin kirkkojen neuvoston pääsihteeri. Isä James on elänyt vuosikymmenien ajan sodan keskellä ja on siksi intohimoinen rauhan ja sovinnon puolestapuhuja.

Etelä-Sudanin kirkkojen neuvosto työskentelee tiiviisti Kirkon Ulkomaanavun kanssa rauhan rakentamiseksi ja sovinnon edistämiseksi Etelä-Sudanissa sekä alueellisella että kansallisella tasolla.

Kuva ja teksti: KUA

Isä James Oyet Latansio on mukana pe 30.8. Ernest Lawsonin juontamassa Maailma tunnissa -talkshow'ssa, la klo 12-13 Rakkauden siivillä -tilaisuudessa (liikuntasali) ja Lähtöportilla 2 la klo 16:45-17:30 Tee hyvää ja pyri sopuun -tilaisuudessa Käpylässä. 

 

Elizabeth Muriuki, Kenia 

Elizabeth Muriuki on Kenian Pipliaseuran pääsihteeri. Hän on aloittanut työnsä Kenian Pipliaseurassa talousjohtajana vuonna 2000 ja kuusi vuotta myöhemmin hänestä tuli seuran pääsihteeri. Hän on koulutukseltaan kirjanpitäjä ja koulutustaustansa vuoksi hänen osaamisensa on ollut keskeistä erityisesti Kenian Pipliaseuran talouden tasapainottamisessa. Hänen pääsihteeriytensä aikana seura on myös kasvanut.

Elizabeth Muriukin pääsihteerikauden aikana yhdeksän kenialaista kieliyhteisöä on saanut Raamatun omalle ”sydämen kielelleen”. Hän on myös omalta osaltaan vaikuttanut Seychellien Pipliaseuran perustamiseen ja myöhempään kasvuun sekä toiminut muiden pipliaseurojen pääsihteereiden kouluttajana. Lisäksi hän on Yhtyneiden Raamattuseurojen (United Bible Societies) lukutaitotyön johtoryhmän puheenjohtaja ja tekee merkittävää työtä lukutaitohankkeissa Keniassa.

Elizabeth on ollut aktiivisesti mukana kehittämässä Afrikkalaisten naisten hengellisiä harjoituksia (African Women Devotional Bible), jonka tarkoituksena on vastata erityisesti naisten hengellisiin tarpeisiin niin Afrikassa kuin muuallakin maailmassa. Hänen toiveensa on nähdä Jumalan sanan transformoiva vaikutus ihmisten elämässä. Hän itse kuvaa itseään ”uudestisyntyneeksi kristityksi”.

Kuva ja teksti: Suomen Pipliaseura

Elizabeth Muriuki on mukana Ernest Lawsonin juontamassa Maailma tunnissa -talkshow'ssa pe klo 19:30 (liikuntasali), Lähtöportilla 1 la klo 15:45-16:30 Kuusela 1:ssä Muutosvoimaa lukutaidosta -tilaisuudessa ja Afrikkalainen iltarukous -tilaisuudessa liikuntasalissa la klo 18-19. 

 

Touch Keovsreyleak, Kambodža

Nimeni on Sreyleak ja tulen Kambodžan luterilaisesta kirkosta. Olen ensin toiminut pastorina, ja 9. marraskuuta 2024 minut vihittiin Kambodžan luterilaisen kirkon piispaksi. Odotan innolla teidän kaikkien tapaamista, yhteistä oppimista sekä yhteistyötä Jumalan valtakunnan hyväksi. 

Odotan innolla teidän kaikkien tapaamista, yhteistä oppimista sekä yhteistyötä Jumalan valtakunnan hyväksi. 

Piispa Sreyleakin voi tavata perjantaina klo 19:30 Maailma tunnissa -talkshow'ssa ja lauantaina klo 10-11 Uskon siivillä - Uskomatonta! -tapahtumassa, jotka pidetään Pitkäkankaan koulun liikuntasalissa sekä lauantaina klo 16:45-17:30 Lähtöportilla 2 Siivilässä: Kuulumisia Kambodžan kirkosta.


 

Ernest Lawson 

Ernest Lawson on Oulunsalosta kotoisin oleva esiintyjä, joka on tullut tutuksi lukuisista tv-ohjelmista, elokuvista, improvisaatioryhmä Kolinasta, teatterin lavoilta sekä sosiaalisesta mediastaan. Ernest on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja työskennellyt myös luokanopettajana.

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlilla hän juontaa seuraavia ohjelmia: 

Pe 30.8. klo 19.30 Maailma tunnissa -talkshow, vieraana Z. Purevdorz, James Oyet Latansio, Elizabeth Muriuki ja Touch Keovsreyliak, Pitkäkankaan koulun juhlasali 

La 31.8. klo 10 Uskon siivillä - uskomatonta! Mukana Petri Satomaa, Matti Laurila ja piispa Touch Keovsreyliak, Merja Kramsu, Oulunsalon gospelryhmä, tapahtuma Pitkäkankaan koulun juhlasalissa 

La 11.15–11.45 Laulun siivillä, Pekka Laukkarisen konsertti ja taukojumppa lapsille ja aikuisille, Pitkäkankaan koulun juhlasali

Klo 12–13 Rakkauden siivillä – työ hyvän elämän puolesta, James Oyet Latansio, Sanna Myllärinen, Mikko Pyhtilä, Oulunsalon gospelryhmä, Pitkäkankaan koulun juhlasali 

Lisäksi Ernest on mukana nuorten ohjelmassa la 31.8. klo 16.30–18 nuokkarilla os. Mäntypellonpolku 10

Lähetysjuhlat goes to nuokkari klo 16.30–18: VR-laseilla maailmalle ja eksoottista evästä

Kuva: Sam Weckman

Puhujia Oulunsalon juhlilla

Suomen Lähetysseura:

 • Piispa Touch Keovsreyliak, Lutheran Church in Cambodia (LCC) Kambodžasta 
 • Pauliina Parhiala, toiminnanjohtaja
 • Juha Taanila, palvelupäällikkö
 • Mikko Pyhtilä, asiantuntija   

Kylväjä:

 • Z. Purevdorz, President, MELC, Kylväjän kumppani Mongoliasta 
 • Tapio Pokka, aluekoordinaattori
 • Tanja Hirvilammi, verkostojohtaja

Evankelinen lähetysyhdistys ELY:

 • Merja Kramsu, Inkerin kirkon kansainvälisen työn sihteeri Pietarissa

Suomen Pipliaseura:

 • Elizabeth Muriuki, Kenian Pipliaseuran pääsihteeri
 • Helena Kauppila, koulutuspäällikkö

Kirkon Ulkomaanapu:

 • Isä James Oyet Latansio, Etelä-Sudanin kirkkojen neuvoston pääsihteeri
 • Tuulia Kokkonen, Seurakuntavarainhankinnan ja teologian asiantuntija

Kansanlähetys:

 • Sanna Myllärinen, viestintäjohtaja 

Medialähetys Sanansaattajat:

 • Mikko Matikainen, toiminnanjohtaja

SLEY:

 • Johannes Häkämies, Keski-Pohjanmaan piirivastaava

Oulunsalon seurakunta:

 • Petri Satomaa, kirkkoherra
 • Ulla Mäkinen, lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja

Lisäksi mukana myös: 

Soili Poijula, psykologi, kouluttajapsykoterapeutti

Petteri Jokelainen, pelastusjohtaja, Pohde 

Ernest Lawson, juontaja 

Tuomiorovastikunta:

 • Niilo Pesonen, lääninrovasti, Tuiran kirkkoherra

Oulun hiippakunta:

 • Jukka Keskitalo, Oulun hiippakunnan piispa
 • Matti Laurila, kansainvälisen työn hiippakuntasihteeri

Musiikkiryhmä Amani 

Musiikkiryhmä Amani on Suomen Lähetysseuran oululainen taideryhmä, joka esittää afrikkalaista pääasiassa hengellistä musiikkia uudelleen sovitettuna ja osin suomeksi sanoitettuna.

Amanin ohjelmistoon kuuluu konserttien lisäksi oma Afrikka-messu, johon on koottu musiikkia yhdessä laulettavaksi eri Afrikan maista. Liturgiat ovat Tansanian ev.lut. kirkosta. Ryhmältä voi tilata myös afrikkalaisen musiikin työpajan esimerkiksi rippikoululaisille tai muille ryhmille. Työpajassa tutustutaan afrikkalaiseen musiikkiin laulaen, tanssien ja soittaen.

Amani esiintyy lähetysjuhlilla la 31.8. klo 18 liikuntasalissa, jossa on afrikkalainen iltarukous. 

Kuva: Vesa Ranta

 

Ida Elina 

Ida Elina on suomalainen laulaja-lauluntekijä ja kanteleensoittaja, joka on herättänyt paljon mielenkiintoa maailmalla esiintymällä upean konserttikanteleen kanssa esittäen sillä hyvin monipuolista musiikkia. Hän on klassisen musiikin koulutuksen saanut ja valmistunut Sibelius Akatemiasta vuonna 2012. Hän on kehittänyt aivan oman tyylin soittaa kanteletta ja hän on saanut sen myötä monia tunnustuksia, mm. Evento Awards Vuoden Esiintyjä palkinnon. 

Ida Elina on konsertoinut yli 20 maassa, mukaan lukien konserttikiertueet Yhdysvalloissa, Saksassa, Japanissa, sekä Taiwanissa. Ida Elina on esiintynyt muun muassa Taiwan World Music Festivaleilla 2023, Beijing Arts 2020 Festivaaleilla, Shanghai International Indie Music Season 2020–tapahtumassa ja Music by Design Shanghai -tapahtumassa, ja kotimaassa muun muassa Kaustinen Folk Music festivaaleilla. Ida Elina on ollut mukana lukuisissa liike-elämän tapahtumissa Suomessa, Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Suomalaiselle yleisölle Ida Elina on tullut tutuksi paitsi lukuisista tv-esiintymisistään, myös viime vuosina sekä Linnan Jatkoilta 2019 että Linnan Juhlista 2020. Ida Elina on tuttu kasvo myös suomalaisessa festivaalikesässä. Nyt Ida Elina saapuu Oulun hiippakunnan lähetysjuhlille, jossa hänen konserttinsa on la 31.8. klo 19.30-20.45.

Ida Elina on mususoimassa myös la 31.8. klo 14.30 Toivon siivillä - kriisien kohdatessa ohjelmassa. 

Kuva: Annika Miettinen

Lisätietoja artistista www.idaelina.comLinkki avautuu uudessa välilehdessä