Järvimaisema, auringonlasku
Meillä täytyy olla aikaa unelmointiin, aikaa muistamiseen ja aikaa saavuttaa ääretön. Aikaa olla. - Gladys T.

Hiljaisuus

Hiljaisuuden tapahtumia

Pieni pyhiinvaellus kirkkotilassa

Pieni pyhiinvaellus kirkkotilassa -kortti on saatavissa omaa hiljentymistä varten useissa Oulun kirkoissa. 

Kastellin kirkon hiljaisuuden polut

Tervetuloa osallistumaan omaan tahtiisi hiljaiseen polkuun Kastellin kirkon ympäristössä. Tekstit ja pysähtymispaikat johdattavat kuulostelemaan omaa sisäistä maailmaasi ja suovat rauhallisen hengähdyshetken arjen keskelle.

Polkuja on kaksi. Toinen johdattaa Kastellin kirkon ympäri kun taas toinen vie Ranta-Kastellin alueelle Oulujoen rannan kautta. Oppaat hiljaisiin polkuihin löydät Kastellin kirkon pääovelta.

Kirkkokeskiviikko

Oulun tuomiokirkko on auki joka keskiviikko kello 12.00-19.00 hiljentymistä varten. Olet lämpimästi tervetullut oman arkesi keskeltä huokaisemaan, rukoilemaan, sytyttämään kynttilän tai vaikka juttelemaan papin tai seurakunnan vapaaehtoisen kanssa. Kello14.00 rukoushetki, kello17.30 musiikkia ja kello18.00 pieni hartaushetki.

Rukouskävely

Olet tervetullut hiljentymään joko yksin tai läheisesi kanssa Oulun tuomiokirkon ja Ainolan puiston alueelle sijoittuvalle Siunatuin askelin -rukouskävelylle. Voit kulkea valitsemiasi polkuja kohti pysähtymispisteitä. Niiden kohdalla voit hiljentyä rukoukseen ajatuksia herättelevien kysymysten avulla. Rukouskävelykortteja on saatavilla Oulun tuomiokirkosta.

Hiljaisuuden ilta 11.12.2020

Kaipaatko hiljentymistä ja levähtämistä? Olet lämpimästi tervetullut hiljaisuuden iltaan Tuiran kirkolle 11.12.2020.

Hiljaisuuteen laskeutuminen ja rukoushetki kello 18 ja kello 20 ehtoollinen. Illan aikana on tarjolla pientä iltapalaa, lukemistakin on varattu. Iltaan ei tarvitse ilmoittautua, mutta toivotaan sitoutumista läsnäoloon koko illan ajaksi. 

Hengellisen ohjauksen päivä 9.10. 2021

Hengellisen ohjauksen päivä Karjasillan kirkossa 9.10. 2021. Osallistuja tutustuu hengellisyyden erilaisiin ilmenemismuotoihin kuten hiljaisuuden joogaan, pyhiinvaellukseen ja raamattumietiskelyyn tässä ajassa. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Hengellisen ohjauksen päivä | Oulun hiippakunta

Hiljaisuuden ilta 27.3.2021 PERUTTU!

Olet lämpimästi tervetullut viettämään hiljaisuuden iltaa 27.3.2021 kauniiseen Vanhaan pappilaan. Illan aikana on tarjolla iltapalaa. Hiljaisuuden ilta päättyy Oulun tuomiokirkossa vietettävään  tunnelmalliseen Earht Hour -messuun.

> Retriitit

 

Käy tutustumassa Hiljaisuuden ystävien toimintaan Facebook-sivulla Linkki avautuu uudessa välilehdessä>>

Enonkosken luostariyhteisöLinkki avautuu uudessa välilehdessä tarjoaa vaihtuvan hiljentymishetken.