Järvimaisema, auringonlasku
Meillä täytyy olla aikaa unelmointiin, aikaa muistamiseen ja aikaa saavuttaa ääretön. Aikaa olla. - Gladys T.

Hiljaisuus

Hiljaisuuden tapahtumia

Hiljaisuuden messut

5.2.2023 klo 10.00 Kastellin kirkossa

5.3.2023 klo 10.00 Kastellin kirkossa

7.5.2023 klo 10.00 Kastellin kirkossa

Hiljaisuuden illat 

Tuiran kirkossa

24.2.2023 klo 18-20.30

28.4.2023 klo 18-20.30

Haukiputaan kirkossa

ke 8.2. klo 18-19.30

ke 22.3. klo 18-19.30

ke 26.4. klo 18-19.30

ke 24.5. klo 18-19.30

 

 

Pieni pyhiinvaellus kirkkotilassa

Pieni pyhiinvaellus kirkkotilassa -kortti on saatavissa omaa hiljentymistä varten useissa Oulun kirkoissa. 

Kastellin kirkon hiljaisuuden polut

Tervetuloa osallistumaan omaan tahtiisi hiljaiseen polkuun Kastellin kirkon ympäristössä. Tekstit ja pysähtymispaikat johdattavat kuulostelemaan omaa sisäistä maailmaasi ja suovat rauhallisen hengähdyshetken arjen keskelle.

Polkuja on kaksi. Toinen johdattaa Kastellin kirkon ympäri kun taas toinen vie Ranta-Kastellin alueelle Oulujoen rannan kautta. Oppaat hiljaisiin polkuihin löydät Kastellin kirkon pääovelta.

Kirkkokeskiviikko

Oulun tuomiokirkko on auki syyskuusta alkaen keskiviikkoisin klo 12-19 yksityistä hiljentymistä varten. Olet tervetullut oman arkesi keskeltä istahtamaan kirkon penkkiin, hiljentymään, rukoilemaan, sytyttämään kynttilän tai juttelemaan papin tai seurakunnan vapaaehtoisen kanssa.
Klo17.30 musiikkihetki ja kello18 hartaushetki.

Rukouskävely

Oulun tuomiokirkossa on jaossa rukouskävelykortteja, jotka johdattavat kulkemaan pienen matkan tuomiokirkon ympäristöön sijoittuvilla reiteillä. Rukouskävelykorttien sisältämät rukoukset ja kysymykset ohjaavat laskeutumaan hetkeen ja hiljentymään rukoukseen kaupunkimaisemien keskellä.

Rukouskävelykortteja on neljä. Rukouskävely Siunatuin askelin sijoittuu Ainolan puiston alueelle ja rukouskävely Kaupungin sydämessä kulkee puolestaan tuomiokirkolta Kiikelin puiston rantaan. Rukouskävely Pikisaaren polulla lähtee pääkirjaston ja Pikisaaren yhdistävältä sillalta ja kiertää vehreän Pikisaaren ympäri. Oma rukouskävely on myös hiljaisuuden retriitiin, joka sopii hyvin miniretriitiksi. Olet tervetullut kokeilemaan tällaista hiljentymisen ja rukouksen tapaa!  

Rukouskävelykortteja on saatavilla Oulun tuomiokirkon eteisaulasta ja ne ovat maksuttomia.

Oulujoen pyhiinvaellus

Pohjois-Pohjanmaan ensimmäisellä pyhiinvaellusreitillä yhdistyy luonnossa kulkeminen, kulttuurielämykset, hengellisyys ja mahdollisuus hiljentymiseen. Siirry Oulujoen pyhiinvaellusreitin sivustolle.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Käy tutustumassa Hiljaisuuden ystävien toimintaan Facebook-sivulla Linkki avautuu uudessa välilehdessä>>

Enonkosken luostariyhteisöLinkki avautuu uudessa välilehdessä tarjoaa vaihtuvan hiljentymishetken.