Järvimaisema, auringonlasku
Meillä täytyy olla aikaa unelmointiin, aikaa muistamiseen ja aikaa saavuttaa ääretön. Aikaa olla. - Gladys T.

Hiljaisuus

Hiljaisuuden tapahtumia

Iltamessut

Kastellin kirkossa lauantaisin klo 17-18:

 

20.5.

Hiljaisuuden illat 

Tuiran kirkossa

28.4.2023 klo 18-20.30

Haukiputaan kirkossa

ke 8.2. klo 18-19.30

ke 22.3. klo 18-19.30

ke 26.4. klo 18-19.30

ke 24.5. klo 18-19.30

 

Tanssia hartaudeksi ja terveydeksi

Tanssia hartaudeksi ja terveydeksi-ryhmässä tanssitaan musiikin tahtiin helppoja askel- tai liikesarjoja.

Ryhmän motto: ”Tanssiminen vahvistaa kehotietoisuutta, virittää kehon hallintaa ja tehostaa hengittämistä. Tanssi voi myös samalla toimia rukouksena ja uudenlaisena hartauden harjoittamisena.”

Liike ja musiikki saa johdattaa meidät syvemmälle sanomaan ja itsemme kohtaamiseen. Et tarvitse aikaisempaa tanssikokemusta etkä hengellisten käsitteiden tuntemusta. Monissa tansseissa on myös käsiliikkeet, joten voit osallistua myös istuvana.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille, voit tulla tutustumaan ja piipahtamaan rohkeasti, sinun ei tarvitse sitoutua koko kevääksi.

Ohjaajana toimii tanssin moniharrastaja ja pyhän tanssin ohjaaja Päivi Päivike.

Karjasillan rippikoulu/koulutussalissa (Nokelantie 39)

torstaisin klo 11.00 – 12.00:

16.2. ja 23.2.

16.3. ja 23.3.

13.4. ja 20.4.

Valitse jalkineet (tai paksut sukat), jotka eivät imeydy lattiaan ja aiheuta paljon kitkaa.

Luontopyhiinvaellus Sanginjoen luonnonsuojelualueella la. 27.5. klo 10

Tervetuloa pyhiinvaellukselle kesään heräävän luonnon keskelle Sanginjoen luonnonsuojelualueelle la. 27.5. klo 10. Ennen varsinaista pyhiinvaellusta tapaamme kaksi kertaa Pateniemen Ankkurissa pyhiinvaelluksen suunnittelun merkeissä. Lisätiedot alla:

Sanginjoen luontopyhiinvaelluksen ennakkotapaaminen 1 - Oulun seurakunnat

Sanginjoen luontopyhiinvaelluksen ennakkotapaaminen 2 - Oulun seurakunnat

Pyhiinvaellus Sanginjoen luonnonsuojelualueella - Oulun seurakunnat

Pieni pyhiinvaellus kirkkotilassa

Pieni pyhiinvaellus kirkkotilassa -kortti on saatavissa omaa hiljentymistä varten useissa Oulun kirkoissa. 

Kastellin kirkon hiljaisuuden polut

Tervetuloa osallistumaan omaan tahtiisi hiljaiseen polkuun Kastellin kirkon ympäristössä. Tekstit ja pysähtymispaikat johdattavat kuulostelemaan omaa sisäistä maailmaasi ja suovat rauhallisen hengähdyshetken arjen keskelle.

Polkuja on kaksi. Toinen johdattaa Kastellin kirkon ympäri kun taas toinen vie Ranta-Kastellin alueelle Oulujoen rannan kautta. Oppaat hiljaisiin polkuihin löydät Kastellin kirkon pääovelta.

Kirkkokeskiviikko

Oulun tuomiokirkko on auki keskiviikkoisin klo 12-18 yksityistä hiljentymistä varten. Olet tervetullut oman arkesi keskeltä istahtamaan kirkon penkkiin, hiljentymään, rukoilemaan, sytyttämään kynttilän tai juttelemaan papin tai seurakunnan vapaaehtoisen kanssa.
Kirkkokeskiviikko alkaa klo 12 hiljaisella ehtoollishartaudella. Joka toinen keskiviikko on meditatiivinen musiikkihetki, jossa urkuri-emerita Maija Tynkkynen soittaa rauhallista urku- ja cembalomusiikkia. Pappi päivystää sieluntilassa klo 16-18 luottamuksellisia ja sielunhoidollisia keskusteluja varten.

Rukouskävely

Oulun tuomiokirkossa on jaossa rukouskävelykortteja, jotka johdattavat kulkemaan pienen matkan tuomiokirkon ympäristöön sijoittuvilla reiteillä. Rukouskävelykorttien sisältämät rukoukset ja kysymykset ohjaavat laskeutumaan hetkeen ja hiljentymään rukoukseen kaupunkimaisemien keskellä.

Rukouskävelykortteja on neljä. Rukouskävely Siunatuin askelin sijoittuu Ainolan puiston alueelle ja rukouskävely Kaupungin sydämessä kulkee puolestaan tuomiokirkolta Kiikelin puiston rantaan. Rukouskävely Pikisaaren polulla lähtee pääkirjaston ja Pikisaaren yhdistävältä sillalta ja kiertää vehreän Pikisaaren ympäri. Oma rukouskävely on myös hiljaisuuden retriitiin, joka sopii hyvin miniretriitiksi. Olet tervetullut kokeilemaan tällaista hiljentymisen ja rukouksen tapaa!  

Rukouskävelykortteja on saatavilla Oulun tuomiokirkon eteisaulasta ja ne ovat maksuttomia.

Oulujoen pyhiinvaellus

Pohjois-Pohjanmaan ensimmäisellä pyhiinvaellusreitillä yhdistyy luonnossa kulkeminen, kulttuurielämykset, hengellisyys ja mahdollisuus hiljentymiseen. Siirry Oulujoen pyhiinvaellusreitin sivustolle.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Käy tutustumassa Hiljaisuuden ystävien toimintaan Facebook-sivulla Linkki avautuu uudessa välilehdessä>>

Enonkosken luostariyhteisöLinkki avautuu uudessa välilehdessä tarjoaa vaihtuvan hiljentymishetken.