Järvimaisema, auringonlasku
Meillä täytyy olla aikaa unelmointiin, aikaa muistamiseen ja aikaa saavuttaa ääretön. Aikaa olla. - Gladys T.

Hiljaisuus

Hiljaisuuden tapahtumia

Pieni pyhiinvaellus kirkkotilassa

Pieni pyhiinvaellus kirkkotilassa -kortti on saatavissa omaa hiljentymistä varten useissa Oulun kirkoissa. 

Kastellin kirkon hiljaisuuden polut

Tervetuloa osallistumaan omaan tahtiisi hiljaiseen polkuun Kastellin kirkon ympäristössä. Tekstit ja pysähtymispaikat johdattavat kuulostelemaan omaa sisäistä maailmaasi ja suovat rauhallisen hengähdyshetken arjen keskelle.

Polkuja on kaksi. Toinen johdattaa Kastellin kirkon ympäri kun taas toinen vie Ranta-Kastellin alueelle Oulujoen rannan kautta. Oppaat hiljaisiin polkuihin löydät Kastellin kirkon pääovelta.

Kirkkokeskiviikko

Oulun tuomiokirkko on auki joka keskiviikko kello 12.00-19.00 hiljentymistä varten. Olet lämpimästi tervetullut oman arkesi keskeltä huokaisemaan, rukoilemaan, sytyttämään kynttilän tai vaikka juttelemaan papin tai seurakunnan vapaaehtoisen kanssa. Kello14.00 rukoushetki, kello17.30 musiikkia ja kello18.00 pieni hartaushetki.

Kirkkokeskiviikko on nyt kesätauolla, mutta kirkko on auki kesäisin hiljentymistä varten päivittäin. Paikalla on opas kirkon auki ollessa ja pappi on paikalla kohtaamista ja keskustelua varten keskiviikkoisin klo.16.00-18.00.

Rukouskävely

Olet tervetullut hiljentymään joko yksin tai läheisesi kanssa Oulun tuomiokirkon ja Ainolan puiston alueelle sijoittuvalle Siunatuin askelin-rukouskävelylle ja keskustan alueelle sijoittavalle Kaupungin sydämessä- rukouskävelylle.  Rukouskävelykortit ohjaavat hiljentymään niissä olevien  kysymysten ja rukousten avulla. Rukouskävelykortteja on saatavilla Oulun tuomiokirkosta eteisaulasta.

Hiljaisuuden päivä 29.5. 2021 

Tervetuloa Suvelan leirikeskukseen Kiiminkiin klo 10-18 irtautumaan hetkeksi arjesta ja nauttimaan hiljaisuudesta. Päivä koostuu ulkoilusta, ohjaajan hiljaisuuden sanoista ja meditaatiosta. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Hiljaisuuden päivä - Oulun seurakunnat

Hengellisen ohjauksen päivä 9.10. 2021

Hengellisen ohjauksen päivä Karjasillan kirkossa 9.10. 2021. Osallistuja tutustuu hengellisyyden erilaisiin ilmenemismuotoihin kuten hiljaisuuden joogaan, pyhiinvaellukseen ja raamattumietiskelyyn tässä ajassa. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Hengellisen ohjauksen päivä | Oulun hiippakunta

> Retriitit

 

Käy tutustumassa Hiljaisuuden ystävien toimintaan Facebook-sivulla Linkki avautuu uudessa välilehdessä>>

Enonkosken luostariyhteisöLinkki avautuu uudessa välilehdessä tarjoaa vaihtuvan hiljentymishetken.