Tuiran seurakunnan kanttorit

Tuiran seurakunnan viisi kanttoria istuu portailla.
Tuiran seurakunnan kanttorit v. 2022, vasemmalta Anu Arvola, Raakel Pöyhtäri, Tommi Hekkala, Anna Kälkäjä ja Katri Sippola. Nykyään tiimiin kuuluvat Terhi Aho, Eeva Holappa, Tommi Hekkala, Anna Kälkäjä ja Katri Sippola. Kuva: Mervi Päivärinta.

 

Terhi Aho

Terhi Aho.
Kuva: Oulun Kuva.


Aloitin kanttorina Tuiran seurakunnassa helmikuussa 2024. Ennen Ouluun muuttoa työskentelin Ruotsin kirkossa kymmenen vuotta. Ensin Eskilstunassa ja myöhemmin Hedemorassa Taalainmaalla, Örebrossa ja vielä uudelleen Eskilstunassa. Suomikaipuu sai minut muuttamaan Tallinnan korkeuksilta pohjoiseen Ouluun. Sinne jäivät aina keväisin kukkivat valtavan kauniit kirsikkapuut. Taisi nuo kirsikkapuut hurmata minut jo silloin, kun kävin työpaikkahaastattelussa Eskilstunassa keväällä 2013.

Musiikin maisterin tutkinto valmistui Sibelius-Akatemiasta syksyllä 2012. Minussa asuu jonkinlainen sisäinen elinikäinen oppija ja mielellään opin koko ajan lisää jotakin uutta. Viimeisimmän oppimisen ahaa-elämyksen koin, kun transponoin erään laulun nuotinkirjoitusohjelmalla täällä Tuiran seurakunnassa Tommi-kanttorin avustuksella. 

Aloitin musiikkiopistossa sellonsoiton kahdeksanvuotiaana. Muutama vuosi myöhemmin koulukaverini Eeva-Mari soitti Lyhtytanssin niin ihanasti pianolla, että halusin itsekin pianotunneille. Vuosien varrella soitinperheeseen tuli mukaan vielä urut ja laulu ja viimeisimpänä tulokkaana konserttikannel.

Seurakuntatyössä minua viehättää ihmisten kohtaaminen arjessa ja juhlassa, yhdessä musiikin tekeminen, luovat ideat ja lasten riemu. Työtehtäviini kuuluukin Pyhän Tuomaan lapsi- ja nuorisokuoron vetäminen.

Vapaa-ajalla tapaan mielellään ihmisiä, teen käsitöitä ja liikun luonnossa. 

Odotan antoisia vuosia Tuiran seurakunnan kanttorina.
 

 

Tommi Hekkala

Tommi Hekkala.
Kuva: Sanna Krook.

Olen tehnyt kanttorin työtä jo reilut 20 vuotta. Tuiran seurakunnan virkaan minut valittiin 2003. Koulutuksena on konservatorion ja ammattikorkeakoulun kanttoriopinnot. Olen toiminut tiimiesimiehenä reilut 10 vuotta. Suuressa työyhteisössä esimiesvastuu on merkittävä ja siksi se myös ottaa ison osan viikoittaisesta työajasta.

Kanttorina minua innostaa eniten kuorotyö, yhteislaulu, psalmimusiikki, yhteismusisointi ja kaikki ne hetket, joissa musiikilla saavutetaan tunteiden liikahteluja. Pyrin valmistautumaan työtehtäviin hyvin, toki valmistautumiseen ja harjoitteluun käytettävissä olevan ajan puitteissa. Laulan mielelläni erilaisissa tilaisuuksissa.

Anna Kälkäjä

Anna Kälkäjä.
Kuva: Mari Aho-Palola.

Olen valmistunut kanttoriksi Oulun ammattikorkeakoulusta 2012 ja kasvatustieteen maisteriksi musiikkikasvatuksesta Oulun yliopistosta 2018. Tällä yhdistelmällä sain ns. kanttorin B-pätevyyden ja 2019 kesäkuun alusta viran Tuiran seurakunnasta. Sitä ennen työskentelin mm. Pudasjärven, Haukiputaan ja Oulunsalon seurakunnissa. 

Vedän Rytmitassuja, joka on perhemuskariryhmä. Rytmitassuissa lauletaan ja siellä pääsee soittamaan erilaisia soittimia sekä oppii uusia lauluja ja laululeikkejä.

Vapaa-aikaa vietän miehen ja neljän lapsen sekä ystävien kanssa mm. lautapelejä pelaten. Minut saattaa löytää myös joogamatolta tai makkaranpaistopaikalta.

 

Katri Sippola

Katri Sippola.
Kuva: Anna-Leena Häkkinen.

Olen Katri Sippola ja olen ollut Tuiran seurakunnan kanttori jo vuodesta 2010 lähtien. Miten se aika rientääkin niin nopeasti!

Meillä on mukava 5 hengen kanttoritiimi, jossa jokainen saa tehdä töitä omilla lahjoillaan. Kannustavassa ilmapiirissä on mukava tehdä töitä. Kaikista mieluisinta on palvella seurakuntalaisia heidän elämänsä eri vaiheissa. Ilon ja surun päiviin valitsemme yhdessä sopivaa musiikkia. Pidän erityisesti yhteismusisoinnista kollegoiden ja muiden muusikoiden kanssa. Syksyllä 2021 aloitin uuden lapsikuoron. Lapsikuoro Laululinnut harjoittelee viikottain seurakuntakoti Varpusessa. Kuorotyö lasten parissa on todella antoisaa!

Pidän kanttorin työssä sen monipuolisuudesta. Tuiran seurakunta on laaja seurakunta ja täällä on paljon seurakuntalaisia. On virkistävää tehdä töitä useiden eri työtoverien kanssa. Ei ole kahta samanlaista päivää ja yhdenkin päivän aikana tehtävät vaihtuvat.

Kanttorin työ on eräänlainen elämäntapa. Työtä voi olla pitkin päivää ja juhla-aikoina, ja se vaatii myös omalta perheeltä sopeutumista. Työpäiväni ovat keskiviikosta sunnuntaihin ja yleensä olen maanantaisin ja tiistaisin vapaalla. Vapaapäivinä työ jää taka-alalle ja puuhailen perheeni kanssa kaikenlaista. Olen koti-ihminen ja viihdyn leipomusten ja puutarhahommien parissa. Lenkkipolut ja hiihtoladut lähtevät kotikulmilta. Siellä minä lataan akkuja ja virkistyn.

Katso tästä Tuiran seurakunnan kanttoreiden yhteystiedot