< Takaisin

Seikkailu

Parisuhde on parhaimmillaan yhteinen seikkailu. Siitä, miten seikkailussa käy, ei voi olla koskaan varma. Yhteiseen elämään kuuluvat yllätykset ja jännittävät käänteet sekä vaaratilanteet. Ihmissuhteessa on kyse luottamuksesta itseen, toiseen ja Jumalan tahtoon.

Seikkailu vaatii kykyä heittäytyä irti arjen rutiineista. Liian tiukka rutiineista kiinnipitäminen pahimmillaan nujertaa rakkauden. Parisuhteessa voi yhdessä seikkailla kunnioittaen kuitenkin parisuhteen sopimuksia.

Seikkailu on raikas tuulahdus ja välttämätöntä kuin ilma. Seikkailumielen tai seikkailusilmälasit voi ottaa mukaan joka paikkaan. On kyse asenteesta ja huumorista, uskalluksesta kokeilla uusia harrastuksia, erilaisia tapoja viettää yhteistä aikaa. On kyse rohkeudesta kohdata toinen uusin silmin. Seikkailu tuo toivoa ja huumoria suhteeseen, kun liekki suhteessa uhkaa hiipua.  

Usein hyvin lähelläkin oleva mahdollisuus seikkailuun oman kumppanin kanssa saatetaan kadottaa tai unohtaa. Puolison ajatuksiin, mielikuviin ja unelmiin on tärkeä lähteä mukaan uteliaalla mielellä. Tällöin seikkailu omassa parisuhteessa vaatii viitseliäisyyttä, mutta palkintona voi olla uudenlaista kohtaamista.

Seikkailu omassa parisuhteessa on rakentavampaa kuin ulkopuolisten kanssa!

Pohdittavaksi:

  • Miten irrottaudutte arjesta?
  • Olisiko tarvetta päivittää yhteisiä tapoja viettää parisuhdeaikaa?
  • Miten haluaisit seikkailla kumppanisi kanssa?
  • Milloin viimeksi järjestitte yhteistä aikaa?
     

Ohje seikkailuun:

Seikkailua omassa parisuhteessa tulee harjoittaa 1-2 kertaa kuukaudessa säännöllisesti.

> Seuraava teema: Sitoutuminen