Seurakunnan soittokunta ja musiikkikoulu

Neljä soittajaa hyppää ilmaan soittimet käsissään (käyrätorvi, pasuuna, trumpetti ja baritonitorvi). Kuva Kimmo Pihlajamaa.

Kuva: Kimmo Pihlajamaa

 

Katso kaikki tapahtumat tapahtumakalenterista


Soittokunta ja musiikkikoulu tarjoavat henkisesti, hengellisesti ja sosiaalisesti kehittävän harrastuksen. Orkesteritoiminta järjestetään yhteistyössä Oulun konservatorion ja Oulu-opiston kanssa. Jokainen pääsee soittamaan orkesterissa.

 

Musiikkikoulu on avoin kaikille

Seurakuntien musiikkikoulussa annetaan soitinopetusta kaikissa puhallinsoittimissa sekä lisäksi lyömäsoittimissa. Musiikkikouluun ei ole pääsykokeita eikä ikärajoitusta. Uusia oppilaita otetaan joka syksy. Opiskelun voi aloittaa myös kesken lukuvuotta, jos vapaita paikkoja on. Osalle oppilaista voidaan järjestää aluksi lainasoitin.

Musiikkikoulussa voi opiskella seuraavia instrumentteja: nokkahuilu,huilu, oboe, klarinetti, saksofoni, fagotti, trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, baritoni, tuuba ja lyömäsoittimet.

 

Tyttö soittaa trumpettia musiikkikoulussa.

 

Musiikkikoulun kevätkimarat 2021

Katso kevätkimara ILinkki avautuu uudessa välilehdessä

Katso kevätkimara IILinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Haluaisitko aloittaa puhallinmusiikkiharrastuksen?
Voit olla aivan vasta-alkaja tai kenties jotain muuta soitinta jo osaava. Henkilökohtaisen puolen tunnin soittotunnin saat kerran viikossa, ja orkesteritoimintaan pääset mukaan heti kun taitosi vähän karttuvat.
Opetus maksaa 170 €/lukukausi, eli 340 € vuodessa.
Kysy vapaita paikkoja: Soittokunnan ja musiikkikoulun toiminnanohjaaja Pauliina Sormunen, p. 040 841 4680, seurakuntiensoittokunta.oulu@evl.fi

Neljä eri tasoista orkesteria

Seurakuntien, konservatorion ja Oulu-opiston yhteisissä puhallinorkestereissa soittaa yhteensä noin 200 nuorta ja aikuista. Eritasoisia orkestereita on neljä:

 vasta-alkajille Primo 

2-3 vuotta soittaneille Spirito 

 yli 3 vuotta soittaneille Virtuoso 

 edustusorkesteri Viventi

Jokaisessa orkesterissa on 30-50 soittajaa. Orkesterit harjoittelevat viikoittain Oulun konservatoriolla ja Raatin nuorisotalolla.

Viventin soittajat Kiimingin seurakuntakeskuksessa itsenäisyyspäivän juhlassa.

 

Monipuolinen ohjelmisto ja runsaasti esiintymiskokemusta

Orkesterit soittavat puhallinmusiikkia laidasta laitaan. Ohjelmisto laaditaan esiintymistilaisuuden mukaan. Syksyllä ja keväällä on isot konsertit. Lisäksi soittajilla on pienempiä konsertteja ja esiintymisiä esim. seurakuntien ja kaupungin tilaisuuksissa.

Orkestereilla on leirit kahdesti vuodessa ja lisäksi ne osallistuvat erilaisiin valtakunnallisiin tapahtumiin. Tulossa on myös kansainvälistä vierailuvaihtoa. 

Oulun ev.lut. seurakunnissa on ollut puhallinorkesteritoimintaa jo yli 70 vuoden ajan osana nuorisotyötä. Orkesterit ovat erittäin tasokkaita ja ovat menestyneet mm. puhallinorkestereiden SM-kilpailuissa.

Lisätietoja: Soittokunnan ja musiikkikoulun toiminnanohjaaja Pauliina Sormunen, p. 040 841 4680, seurakuntiensoittokunta.oulu@evl.fi

 

Facebook-sivut:

Oulun seurakuntien musiikkikouluLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkko OulussaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Raatin nuorisotalon sivu (ONMKY)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Oulun konservatorion sivut puhallinorkestereistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Oulu-opistoLinkki avautuu uudessa välilehdessä