Oulujoen seurakunnan rippikoululaiset

Ajankohtaista rippikoulussa

(päivitetty 5.6.2020)

 

Kesän rippikoulut toteutetaan Oulussa päivärippikouluina
 

Oulun seurakunnat ovat yhdessä päättäneet, että tulevan kesän rippikoulut toteutetaan leirien sijasta kaupunkialueella 4-6 päivän mittaisina päivärippikouluina. Rippikoulujen ajankohdat säilyvät samoina ja myös konfirmaatiot järjestetään ennalta suunniteltuina viikonloppuina. Lue aiheesta laajempi tiedote perusteluineen tästä: https://www.oulunseurakunnat.fi/uutiset/-/news/71423409/

 

Oulujoen seurakunnassa päivärippikoulut järjestetään Hintan seurakuntatalolla 5 päivän jaksona. Ulkomaan rippikouluryhmälle on oma ohjeistuksensa. Tarkat päivämäärät ja rippikoulupäivien aikataulut päivitetään näille nettisivuille ja lähetetään sähköpostissa tiedoksi ryhmittäin niin pian kuin mahdollista. Vaikka yöpyminen ei ole mahdollista päiväleireillä, toteutuksessa pyritään samanlaiseen toiminnallisuuteen ja elämyksellisyyteen kuin leireilläkin. Riparilla on mukana isosia ja ryhmiä jaetaan tarvittaessa siten, että 50 henkilön kokoontumisrajoitus ei ylity. Kaupunkiolosuhteissa rippikoulu voidaan järjestää niin, että riittävä väljyys ja hygieniataso säilyy ja sairastapauksiin voidaan regoida asianmukaisesti. Jos sairastuminen tai epäilys virustartunnasta katkaisee rippikoulun, selvitetään yhdessä perheen kanssa, missä ajankohdassa rippikoulu saadaan mahdollisimman helposti käytyä loppuun.

 

Konfirmaatiot järjestetään rajatulla vierasmäärällä. Konfirmaation päivämäärä pysyy jokaisella ryhmällä samana ulkomaan rippikouluryhmää lukuunottamatta. Rippijuhlapäivä muodostuu niin, että rippikouluryhmä jaetaan kahteen osaan ja konfirmaatioaika on joko klo 12 tai 14. Oulujoen kirkossa saa olla kerralla maksimissaan 100 ihmistä. Näin ollen konfirmaatiotilaisuuteen jokainen nuori saa ottaa 4 vierasta eikä tästä määrästä voida joustaa. Kaikki konfirmaatiot striimataan niin, että kaikkien rippijuhlavieraiden on mahdollista videon välityksellä osallistua nuoren tärkeään hetkeen. Striimaus on nähtävissä vain salaisen linkin takana, ja se lähetetään teille perheisiin tiedoksi muutama päivä ennen konfirmaatiota. Konfirmaatiostriimaus näkyy suorana sekä tallenteena noin viikon ajan. Jako konfirmaatioryhmiin tehdään teidän toiveitanne kuunnellen, jotta kaverukset pääsevät kirkkoon samaan aikaan. Oman konfirmaationne kellonaika tarkennetaan siis myöhemmin.

 

Rippikoulun toteutustavan muutoksesta johtuen rippikoulumaksu alenee tavanomaisen päivärippikoulun maksuun 30 euroa. Jo leirimaksun maksaneille annetaan ohjeet ylimenevän osan palautuksen saamiseksi ja ei-maksaneille lähetetään uusi lasku.

 

Mikäli rippikoululainen ei terveydellisestä syystä voi osallistua päivärippikouluopetukseen tai hän esimerkiksi sairastuu omalla riparillaan, seurakunta järjestää kesäloman lopussa etärippikoulun. Pyydämme ilmoittamaan tarpeestanne etärippikouluun pikaisesti, jotta saamme tiedon, montako tulijaa etävaihtoehtoon olisi. Etärippikoulu pidetään 3.-7.8. ja konfirmaatio järjestetään kunkin perheen tilanteen mukaan ensisijaisesti 9.8.

 

Rippikoululeiri ja sen päätteeksi oleva konfirmaatio on nuorille ja perheille iso ja tärkeä kokemus. Suremme teidän kanssanne sitä, että leirielämää ei tänä kesänä koeta ja konfirmaatio vietetään pienimuotoisesti. Teemme kaikkemme, että päivärippikoulussa toteutuu turvallisesti se, mitä rippikoulu parhaimmillaan on - yhdessäolon ja hauskanpidon kautta oppimista itsestä ja Jumalasta.

 

 

 

Rippikoulukortin merkintöjen loppuun keräämisestä ja kevään itsenäisistä tehtävistä annetut ohjeet ovat edelleen voimassa. Lue ohjeet sivupalkista ja palauta tehtävät 10.5. mennessä.

 

 

Tällä sivustolla on aina saatavissa päivittynein tieto rippikoulujen tilanteesta. Koteihin on 7.4. lähetetty kirje, jossa pyysimme ottamaan yhteyttä ja tarkistamaan yhteystiedot, mikäli ette ole kevään aikana saaneet sähköpostissa rippikouluun liittyviä viestejä.

Rippikouluun liittyvissä kysymyksissä ottakaa yhteyttä Oulujoen seurakunnan rippikouluvastaaviin tai oman rippikouluryhmän ohjaajiin. Rippikoulu ja konfirmaatiot ovat seurakunnan toiminnan tärkeysjärjestyksessä hyvin korkealla, joten teemme voitavamme, jotta ne saadaan toteutumaan turvallisesti mutta myös iloisesti ja ainutlaatuisesti.

 

Oulujoen rippikouluvastavat
Iida Glumoff
seurakuntapastori
040 50 46467

Jouni "Jone" Heikinheimo
nuorisotyönohjaaja
040-7379643

 

Rippikouluun!

Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran. Siellä on tilaisuus pohtia yhdessä muiden kanssa elämänsuuria kysymyksiä: Mikä on elämässä tärkeää? Minkälainen on suhteeni Jumalaan? Rippikoulussa opiskellaan kristinuskon keskeisimmät asiat. Opiskelu on yhdessä tekemistä ja kokemista, keskusteluja ja oivaltamista. Riparilla myös pelataan ja leikitään, ollaan rennosti ja pidetään hauskaa. Musiikki kuuluu tärkeänä osana rippikouluun. Riparimuistot ja -tunnelmat elävät pitkään mielissä. Tule sinäkin hankkimaan omasi!

Sivupalkista löydät oman rippikouluryhmäsi ohjaajien yhteystiedot sekä ryhmäsi kokoontumisaikataulun.