Uutislistaukseen

Jumalanpalveluksiin osallistuvien määrää rajoitetaan

Sisätiloissa järjestettäviin jumalanpalveluksiin ja muihin kirkollisiin toimituksiin voidaan ottaa enintään 1/3 tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä. 

Etualalla kynttilänvaloja, takana tuomiokirkko

Kuva: Sanna Krook /Kirkon kuvapankki

Jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa (kuten kaste, vihkiminen ja hautaan siunaaminen) otetaan käyttöön rajoitus, jonka mukaan tilaan otetaan enintään 1/3 tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä. Rajoitus perustuu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin 3.12.2021 seurakunnille antamiin ohjeisiin. 

Yleisötilaisuuksissa käytössä koronapassi

Yleisötilaisuuksissa, kuten Kauneimmissa joululauluissa ja konserteissa on käytössä koronapassi vaihtoehtona koronarajoituksille. Oulun seurakunnat huolehtivat koronapassien tarkastuksista. Ulkopuolisten tahojen kirkoissa järjestämissä konserteissa tai tapahtumissa ohjelmantuottajan on huolehdittava koronapassien tarkastamisesta.

Käytännössä koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta. Voit myös tulostaa todistuksen paperille. Tarvittaessa saat paperisen version myös terveydenhuollosta. Henkilöllä pitää siis olla todistus koronarokotuksista, todistus tuoreesta negatiivisesta koronatestituloksesta tai todistus sairastetusta koronasta. 

Kaikessa seurakuntien toiminnassa kiinnitämme huomiota riittäviin turvaväleihin. Maskin käyttöä suositellaan voimakkaasti kaikille yli 12-vuotiaille rokotussuojan tasosta riippumatta.

Lisätietoa koronatodistuksesta thl:n sivuilta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä 
 

7.12.2021 15.16