Uutislistaukseen

Siionin virret soivat kapakkaveisuissa Tubassa

Oulun ev.lut. seurakunnat ja Herättäjä-Yhdistys järjestävät Ravintola Tubassa (Mannenkatu 2) Kapakkaveisuut torstaina 11.11. alkaen klo 19. Suosittu tapahtuma järjestetään nyt neljännen kerran. 

Siionin virsikirjoja kuvattuna harmaalla laiturilla. Kuva: Maiju Koivusalo.

Siionin virret ovat herännäisyyden eli körttiläisyyden lauluja. Kuva: Maiju Koivusalo.

”Kapakkaveisuiden tavoitteena on viedä Siionin virret sinne, missä ihmisetkin ovat – keskelle elämää ja arkea”, Karjasillan seurakunnan kappalainen Ulla Mitrunen tiivistää.  

Tapahtuma on Mitrusen mukaan suunnattu ihan kaikille: asiasta kiinnostuneille ja heille, jotka eivät ole koskaan kuulleetkaan Siionin virsistä, saati Kapakkaveisuista. 

”Kukaan ei kysele mitään, saat olla kaikessa rauhassa, veisuun kantamana. Ei tarvitse osata eikä tietää. Voit vain olla ja nauttia yhdessäolosta tai yksinolosta, ravintolan antimista ja toisten ihmisten kohtaamisesta ja veisuusta”, Mitrunen sanoo. 

Yhteistyö Ravintola Tuban kanssa on Mitrusen mukaan ollut saumatonta: ”Tuba lähti aikoinaan ideaani ennakkoluulottomasti mukaan ja antoi tilan ihan uudenlaiselle tapahtumalle. Saimme iloisesti yllättyä, että ravintola tuli täyteen. Lisäpenkkejä kaivettiin, että jokaiselle olisi istumapaikka.” 

Siionin virsikirjoja voi lainata paikan päältä.  

Kapakkaveisuiden jälkeen Tubassa esiintyy Oulun seurakuntien Miesten viikon esiintyjänä Mika Nuorva Trio

Kapakkaveisuut on osa Oulun ev.lut. seurakuntien ja Herättäjä-Yhdistyksen järjestämää vuoden 2021 Waltavaa tapahtumaa, www.h-y.fi/waltavatapahtuma. 

Uutinen julkaistu 8.11.2021

8.11.2021 09.58