Uutislistaukseen

Rippikouluilmoittautuminen käynnissä perjantaihin 10.9. saakka

Oulun evankelisluterilaiset seurakunnat kutsuvat tänä syksynä rippikouluihin 2250 nuorta. Rippikoulukutsut on postitettu kaikille vuonna 2007 syntyneille oululaisille kirkon jäsenille ja heidän huoltajilleen.

2013_06 Rippileiri Suvela_0109.jpg

Kuvassa on rippikoululaisia Kiimingin seurakunnan rippileirillä, joka järjestettiin Suvelan leirikeskuksessa vuonna 2013. Kuvaaja: Sanna Krook

Rippikouluvaihtoehdot löytyvät osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/rippikoulu ja samassa osoitteessa voi myös ilmoittautua perjantaihin 10. syyskuuta saakka. Nopeudella ei ilmoittautumisessa ole merkitystä, sillä kaikki rippikouluilmoittautumiset käsitellään yhtä aikaa ilmoittautumisajan päätyttyä. 

Valtaosaan rippikouluvaihtoehdoista sisältyy noin viikon kestäviä leiri. Valikoimassa on muun muassa media-, erä- ja partiorippikouluja sekä lasketteluun tai urheiluun painottuvia vaihtoehtoja.  Oulussa suosiotaan kasvattanut päivärippikoulu on hyvä vaihtoehto silloin, kun rippikoululainen haluaa nukkua yöt kotona. Rippikouluja suunnataan myös erityisryhmille kuten kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville nuorille. Rippikoulu voidaan toteuttaa myös etäopetuksena, silloin kun lähiopetukseen osallistuminen ei ole mahdollista.


Rippikoulun suosio kasvaa Oulussa 

Rippikouluun ilmoittauduttiin Oulussa vuosi sitten aiempaa aktiivisemmin. Ilmoittautumisprosentti nousi syksyllä 2020 neljä prosenttiyksikköä edellisvuoteen verrattuna, kun ilmoittautuneiden määrä suhteutetaan ikäluokan kokoon. Rippikoulun tavoittavuus on korkea, sillä syksyllä 2020 rippikouluun ilmoittautui Oulussa 98 % rippikouluikäisistä kirkkoon kuuluvista nuorista ja vuotta aiemmin 94 %.  Koko Suomessa kirkkoon kuuluvista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun kävi vuonna 2020 88 prosenttia ja kaikista 15-vuotiaista nuorista 74 prosenttia. 

Myös kirkkoon kuulumaton voi halutessaan osallistua rippikouluun. Oulussa uutena trendinä on kirkkoon kuulumattomien nuorten aiempaa suurempi kiinnostus rippikoulua kohtaan.  Ennakkoon arvioitu osallistujamäärä ylittyi, minkä vuoksi Oulun ev.lut. seurakunnat järjestivät tänä kesänä yhden ylimääräisen ryhmän. Rippikouluvastaava Jonne Pirkola mukaan yhtenä syynä suosioon voi olla toiminnan kehittäminen ja aiempaa kattavampi tiedottaminen:  

”Tulemme jatkamaan kehittämistyötä. Kokemukset rippikoulutyöstä ovat osoittaneet, ettemme ole megatrendien armoilla, vaan meillä on aito mahdollisuus vaikuttaa tekemällämme työllä rippikoulun suosioon.” 

Oulussa sitoudutaan kirkon valtakunnallisen Suuri ihme–rippikoulusuunnitelmanLinkki avautuu uudessa välilehdessä tavoitteisiin. Nuorilla on oikeus tulla rippikoulussa nähdyiksi, tunnustetuiksi ja kunnioitetuiksi juuri omana itsenään. Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu kirkon jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle, äänestää seurakuntavaaleissa 16-vuotiaana ja asettua seurakuntavaaliehdokkaaksi 18-vuotiaana. Rippikoulu antaa myös oikeuden kirkolliseen vihkimiseen.  
 
 
 

Julkaistu 30.8.2021, 

päivitetty 7.9.2021

 

8.9.2021 14.09