Uutislistaukseen

Elämäntaitoa oppimassa -keskustelusarjassa pohditaan yksinolon ja vanhenemisen taitoja

Sunnuntaina 24.9. kello 12 alkaa Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7) uusi keskustelusarja Elämäntaitoa oppimassa. Keskustelusarjassa pohditaan elämäntaidon kysymyksiä, kuten yksinolon, rakastamisen, vanhenemisen ja kuolemisen taitoja. 

Syksyn lehtiä.

Kuva: Pixabay

Ensimmäisellä kerralla keskustelun aiheena on yksinolon taito. Keskusteluun johdattaa pastori ja latinisti Päivi Jussila. 

 –  Elämäntaidon filosofiat, joiden juuret ovat antiikin Kreikassa ja Roomassa, ovat käytännöllisiä. Tavoitteena ei ole enempää eikä vähempää kuin mielenrauhan saavuttaminen, Jussila kuvailee.

Antiikin filosofian ja kristinuskon välillä on Jussilan mukaan jatkuvuus.

 –  Kristinusko on antiikin filosofian tavoin ennen kaikkea elämäntapa. Jokainen ihminen tarvitsee elämäntaitoa ja oman elämäntavan kehittämistä. On hyvä työskennellä oman itsen kanssa.

Keskustelusarjan toinen osa on sunnuntaina 19.11. klo 12 Pyhän Luukkaan kappelissa. Silloin aiheena on vanhenemisen taito.

Keskustelutilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Ennen keskustelutilaisuuksia on kirkossa messu kello 10 ja sen jälkeen maksuton kasvissosekeittolounas.

Lisätietoja

Päivi Jussila
Päivi Jussila
Kappalainen
Myllytie 5
90500 Oulu

13.9.2023 11.34