Uutislistaukseen

Oulun tuomiokirkko suljettu 6.9. saakka asbestipitoisten materiaalien poistamisen ajaksi

Oulun Tuomiokirkon lämmityspattereiden vaihtamisen yhteydessä on kirkon lattian alta betonisesta raitisilmakanavista löytynyt asbestipitoisia materiaaleja, jotka tulee poistaa. Kirkon sisäilman asbestipitoisuus on tutkittu ja todettu puhtaaksi. Kirkkosalin pinnoilta on löytynyt raja-arvot alittavia, pieniä määriä asbestikuituja. 

Tilanteen johdosta työsuojeluviranomaisen antama ohjeistus on, että kirkkosalin pinnoille on tehtävä asbestisiivous tarvittavine näytteineen ja tilan käyttö on lopetettava toimenpiteiden ajaksi. Kaikki tilaisuudet on siirretty ja kirkkotilaan varauksen tehneet on tavoitettu. 

Oulun tuomiokirkko sinistä taivasta vasten, kuva Heikki Törmänen

Aloitamme perjantaina 1.9 em. siivouksen. Kirkko on näillä näkymin jälleen käytössä keskiviikkona 6.9.2023. 

Aloitamme tämän jälkeen/jo aiemmin asbestipurun myös raitisilmakanavissa. Toimenpiteiden jälkeen tilat tutkitaan uudelleen ja asbestisiivouksen onnistuminen varmistetaan tarvittavin näytteenotoin.

Haittana on suojakopit kirkkosalissa, joita liikutellaan lattialuukkujen kohdalla sitä mukaan, mitä raitisilmakanavan osaa tehdään. Kopit ovat noin kolme metriä pitkät muovista tehdyt kolmeosaiset kopit. Työ aiheuttaa meluhaittaa myös työajan ulkopuolella; asbestipurkutilassa on oltava kokoajan päällä alipaineistuspuhallin, josta tulee huminaääntä myös työajan ulkopuolella. 

Kaiken kaikkiaan toimenpiteet vievät noin kaksi viikkoa, mutta kirkkoa voi alkaa käyttää keskiviikkona 6.9. Tarkennamme tilanteen edetessä huoltotoimenpiteiden vaikutusta kirkon käyttöön.

Vaikutuksia 1.–3.9. viikonvaihteen toimintaan

Sunnuntain 3.9. klo 10 messu siirretään Vanhaan kappeliinLinkki avautuu uudessa välilehdessä, joka sijaitsee Intiön hautausmaalla, os. Kajaanintie 3. Ylioppilaskunnan laulajien 140-vuotisjuhlakonsertti la 2.9. klo 19 siirretään Oulujoen kirkkoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä os. Oulujoentie 69. Muiden kirkon tilaisuuksiin liittyen ollaan yhteydessä varaajiin.

Lisätietoja: Seppo Saranki, kunnossapitoinsinööri p. 0400-681 836, seppo.saranki.evl.fi

Kirkon muihin viikonlopun tilaisuuksiin liittyviin kysymyksiin voi olla yhteydessä tuomiorovasti Satu Saariseen p. 040 556 7840

Lisätietoja

Seppo Saranki
Seppo Saranki
Rakennuttajainsinöörin sijainen, kunnossapitoinsinööri
Isokatu 17, PL 122
90101 Oulu
Satu Saarinen
Satu Saarinen
Tuomiorovasti, Oulun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto: Puheenjohtaja
Isokatu 17
90100 Oulu

Fri Sep 01 09:13:00 EEST 2023