Uutislistaukseen

Aarne Kiviniemi Oulun seurakuntayhtymän johtajaksi

Yhteinen kirkkovaltuusto valitsi seurakuntayhtymän johtajaksi teologian maisteri, toimitusjohtaja Aarne Kiviniemen. Varalle valittiin yksimielisesti teologian tohtori, kirkkoherra Pauli Niemelä. 

Päätös tehtiin suljetun lippuäänestyksen jälkeen, jossa Aarne Kiviniemi sai 30 ääntä, Pauli Niemelä 19 ääntä, 1 äänesti tyhjää. Eniten ääniä saanut tuli valituksi yhtymäjohtajan virkaan. 

Aarne Kiviniemi Tuiran kirkon edustalla koivun alla, jossa on vihreät lehdet. Kuva Harriet Urponen

Toimitusjohtaja Aarne Kiviniemi on toiminut Sininauhakonsernin johtajana yli 12 vuotta ja hänellä on monipuolinen kokemus vastuullisista johtotehtävistä ja hallitustyöskentelystä erilaisista toimintaympäristöistä. Kiviniemellä on myös monipuolista kansainvälistä työkokemusta. Pappisuransa hän on aloittanut Oulusta, Karjasillan seurakunnasta, jossa toimi nuorisotyön ja kasvatuksen pappina. 

Oulun seurakuntayhtymän johtajan virka tuli avoimeksi Pekka Asikaisen siirryttyä 1.6. alkaen Puolustusvoimille kenttäpiispaksi. 

Vt. yhtymäjohtaja Petri Satomaa on tyytyväinen, että yhtymäjohtajan valintaprosessi on saatu päätökseen.  
– Aarnella on paljon erityisosaamista johtajuudesta. Hän on erittäin sopiva henkilö tähän vaativaan paikkaan. Hänellä on rakentava työote ja hän tuo kaivattua uutta näkökulmaa seurakuntayhtymään. Lisäksi hän pappina ymmärtää ja tuntee hyvin seurakunnan toimintaympäristön, Satomaa toteaa. 

Oulun seurakuntayhtymän johtaja vastaa strategisesta johtamisesta, johtaa hallintoa, taloutta ja varallisuutta, hoitaa yhteiskuntasuhteita ja edunvalvontaa. Hän myös vastaa asioiden valmistelusta yhteiselle kirkkoneuvostolle ja yhteiselle kirkkovaltuustolle. 

Uusi yhtymäjohtaja aloittanee tehtävässään 1.8. 

Lisätietoja asian esittelijä, vt. yhtymäjohtaja Petri Satomaa p. 040-5747168 tai yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, Niilo Pesonen p. 044–3161584

 

Muita kokouspäätöksiä:


§ 43 Kokoustiedot  

§ 44 Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi seurakuntayhtymän tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vuodelta 2022.

§ 45 Merkittiin tiedoksi Oulun ev.-lut. seurakuntayhtymän tilintarkastuskertomus vuodelta 2022. 

§ 46 Yhteinen kirkkovaltuusto myönsi vastuuvapauden Oulun seurakuntayhtymän tilivelvollisille vuodelta 2022.

§ 47 Merkittiin tiedoksi Oulun seurakuntien ja seurakuntayhtymän henkilöstötilinpäätös vuodelta 2022.

§ 48 Yhteinen kirkkovaltuusto myönsi n. 2 000 000 euron (sis. alv 24 %) määrärahan Yli-Iin seurakuntakodin rakentamiselle, hinta sisältää myös vanhan rakennuksen purkamisen.  Tavoitteena on, että rakentaminen alkaa syksyllä 2023 ja seurakuntakoti olisi valmis käyttöön otettavaksi kesällä 2024. 

§ 49 Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi Intiön kappelin peruskorjauksen toteutussuunnitelmat ja alistaa päätöksen Kirkkohallituksen vahvistettavaksi. 

§ 50 Oulun seurakuntayhtymän johtajaksi valittiin Aarne Kiviniemi. Varalle valittiin Pauli Niemelä. Virassa noudatetaan 6 kk:n koeaikaa.     

§ 51 Yhteinen kirkkovaltuusto perusti seurakuntamestarin viran ja julisti viran auki. Sijoituspaikkana on Haukiputaan seurakunta ja virassa on yhdistetty seurakuntamestarin (50 %) ja seurakuntasihteerin (50 %) tehtävät.     

§ 52 Valtuustoaloite Oulujoen seurakuntaneuvostolta Hiukkavaaran tilaan liittyen lähetettiin yhteiseen kirkkoneuvostoon valmisteltavaksi.

§ 53 Ilmoitusasiat    
§ 54 Kokouksen päätös

Oulun ev. lut. seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokous oli tiistaina 13.6. klo 18. Kokouksen esityslista ja mahdolliset julkiset liitteet löytyvät verkkosivuiltamme www.oulunseurakunnat.fi/paatoksenteko. 
Lisätietoja esityslistasta näkyvältä esittelijältä. 

Kuva: Harriet Urponen 
 

Tiedottajana kokouksessa oli

Harriet Urponen
Harriet Urponen
Viestintäjohtaja
Isokatu 17, PL 122
90101 Oulu

13.6.2023 21.20