Uutislistaukseen

Pyhiinvaelluksen päivä yhdistää matkanteon, taiteen ja hiljentymisen

Tuiran seurakunnan järjestämässä tapahtumassa vaelletaan eri kaupunginosissa oleviin kohteisiin ja hiljennytään kulttuurin parissa. Pyhiinvaelluksen päivä on 7. toukokuuta. 

Nainen seisoo ulkona selin kameraan reppu selässä.

Pyhiinvaelluksen päivänä on mahdollista rauhoittua omien ajatusten ja taiteen äärelle. (kuva: Pixabay)

Tuiran seurakunta järjestää Pyhiinvaelluksen päivä -tapahtuman sunnuntaina 7. toukokuuta. Päivän aikana on mahdollisuus vaeltaa viiden eri kohteen välillä ja nauttia niissä tarjottavasta ohjelmasta. 

Tapahtumapaikkoja ovat Tuiran kirkko, Pyhän Luukkaan kappeli Linnanmaalla, Pyhän Tuomaan kirkko Puolivälinkankaalla, seurakuntakoti Ankkuri Pateniemessä sekä Koskelan seurakuntakoti. 

Tuiran kirkossa on tarjolla muun muassa ohjattuja, pieniä pyhiinvaelluksia sekä rauhoittumista tanssin ja liikkeen avulla. Koskelan seurakuntakodissa voi nauttia taidekahvilan antimista ja sellomusiikista ja Pyhän Luukkaan kappelissa kanteleensoitosta ja valokuvameditaatiosta. Pyhän Tuomaan kirkossa on mahdollista tutustua taiteilija Hannu Väisäsen ja kirjailija Anna-Maija Raittilan töitä yhdistävään esitykseen. 

Osallistuja voi valita itselleen sopivan kohteen tai halutessaan kiertää kaikki tapahtumapaikat. Ohjatulle pyhiinvaellukselle pääsee mukaan Tuiran kirkolta ja Pateniemen seurakuntakodilta.

Pyhiinvaelluksen päivä kutsuu nauttimaan kulkemisesta ja tarjoaa samalla mahdollisuuden mietiskelyyn ja hiljentymiseen. Matkaa voi tehdä itselleen parhaiten sopivalla tavalla, toteaa Tuiran seurakunnan pastori Soili Pitkänen

Pyhiinvaelluksen päivä käynnistyy kello 9.30 Tuiran kirkossa, Pyhän Luukkaan kappelissa ja seurakuntakoti Ankkurissa. Koskelan seurakuntakoti ja Pyhän Tuomaan kirkko avautuvat kello 11.30. Jokaisessa paikassa on tarjolla kahvit, maksuton lounas on mahdollista nauttia Ankkurissa ja Pyhän Tuomaan kirkossa. 

Lisätietoa päivän ohjelmasta ja aikataulusta on Oulun seurakuntien verkkosivuilla

24.4.2023 08.38