Uutislistaukseen

Pekka Asikaisesta kenttäpiispa

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö on 14.4.2023 nimittänyt Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtaja Pekka Asikaisen kenttäpiispaksi. Asikainen aloittaa Puolustusvoimien palveluksessa kenttäpiispan virassa 1.6., virka on viiden vuoden määräaikainen virka.  

Pekka Asikainen kuvattuna ulkona seurakuntakeskuksen edessä, kuva Sanna Krook

Pekka Asikainen aloittaa kenttäpiispana Puolustusvoimissa 1.6.2023. Kuva: Sanna Krook

Pekka Asikainen on ylpeä siitä, että hän voi liittyä arvostamaansa sotilaspappien rivistöön Puolustusvoimien palvelukseen. 
– Minulla on kiitollinen mieli seurakuntayhtymän työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja koko verkostoa kohtaan. Yhteistyö tai paremminkin yhteinen työ on ollut erinomaista tämän alueen ihmisten parhaaksi, Asikainen sanoo. 

Asikainen arvostaa sitä, että kenttäpiispan tehtävä Puolustusvoimissa on valtakunnallinen ja kansainvälinen. 
– Suomen NATO-jäsenyys tuo vahvasti uutta ulottuvuutta tehtävään. Teen parhaani tulevassa tehtävässä. Yhteinen työ jatkuu joka tapauksessa. 

Asikainen on sotilasarvoltaan reservin majuri ja käynyt sekä alueellisen että valtakunnallisen maanpuolustuskurssin. Hänellä on teologian ja filosofian tohtorin tutkinnot, ja hän on toiminut Oulun seurakuntayhtymän yhtymäjohtajana helmikuusta 2019 alkaen. 

Kenttäpiispa johtaa puolustusvoimien hengellistä työtä. Hän on valtion virkamies ja kenraalikuntaan kuuluva erikoisupseeri, joka vastaa puolustusvoimissa hengellisen ja henkisen tuen antamisesta ja yhteydenpidosta Suomessa toimiviin kirkkokuntiin sekä uskonnollisiin yhteisöihin. Virkansa puolesta hänellä on läsnäolo- ja puheoikeus piispainkokouksessa ja kirkolliskokouksessa. 

Nimityksen myötä Oulun seurakuntayhtymään tulee avoimeksi yhtymäjohtajan virka. 
–Toivon, että saamme paljon hyviä hakijoita Oulun seurakuntayhtymän johtajaksi, Asikainen toteaa. 

Lisätietoja:

Harriet Urponen, Oulun seurakuntayhtymän viestintäjohtaja p. 040 546 2713 tai harriet.urponen@evl.fi 

Kuva: Sanna Krook 
 

Harriet Urponen
Harriet Urponen
Viestintäjohtaja
Isokatu 17, PL 122
90101 Oulu

14.4.2023 12.17