Uutislistaukseen

Ennakkoäänestykseen osallistui tänään noin 1 600 äänestäjää Oulussa

Neljännen ennakkoäänestyspäivän jälkeen äänestysprosentti on 5,1. Innokkuus uurnille lähtemiseen on ollut vähäisempää kuin edellisissä, vuoden 2018 vaaleissa. Ennakkoon voi äänestää vielä huomenna lauantaina.

Raili Sipola äänestää ennakkoon, Pirjo Kangas, Sanna Tervo (miestä blurrattu)_Marita Ahlgren.png

Raili Sipola kävi antamassa äänensä tänään Linnanmaan Prismassa. Vaalitoimitsijoina Pirjo Kangas ja Sanna Tervo. Kuva: Marita Ahlgren

Seurakuntavaalien ennakkoäänestykseen osallistui tänään perjantaina 1 613  äänestäjää Oulussa. Yhteensä uurnilla käyneitä on Oulun seurakunnissa jo 5 931. Äänestysprosentti on neljännen ennakkoäänestyspäivän jälkeen 5,1.

Ennakkoon äänestäneiden määrä on pienempi kuin edellisissä, vuoden 2018 vaaleissa. Tuolloin äänestäneitä oli neljännen ennakkoäänestyspäivän jälkeen 6 540 ja äänestysprosentti 5,7.

Ennakkoon voi äänestää missä tahansa äänestyspaikassa ympäri Suomea, joten kaikki Oulussa äänestäneet eivät ole Oulun seurakuntien jäseniä, mutta vastaavasti oululaiset voivat äänestää myös muualla. Ulkomailla ei voi äänestää. Oulun ennakkoäänestyspaikat löytyvät Oulun seurakuntien verkkosivulta.  

Ennakkoäänestys jatkuu vielä huomisen lauantaipäivän ajan. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 20.11. Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 20.11.2022 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Varsinaisena vaalipäivänä voi äänestää vain oman seurakunnan äänestyspaikassa.

Oulun seurakunnissa äänioikeutettuja on 116 461. Vuonna 2018 heitä oli 114 540.

 

Oulussa samalla kertaa kahdet vaalit


Oulussa vaaleilla valitaan jäsenet oman seurakunnan seurakuntaneuvostoon, joka johtaa seurakunnan toimintaa sekä yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka käyttää ylintä päätösvaltaa seurakuntayhtymässä. Molempia vaaleja varten on omat ehdokaslistat.

Sama ehdokas voi olla ehdolla molemmissa vaaleissa tai vain toisessa. Vaaleissa valittavien luottamushenkilöiden toimikausi on 2023–2026.

11.11.2022 19.35